Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

De hartverwarmende reacties hebben ons goed gedaan

Datum: 07-07-2009

† in memoriam Abel pingus Sirius van Bekkeman 19-04-2000 | 04-07-2009 

Pingus

Beste Ine en Ries,
 
Terug van vakantie gekomen, lees ik jullie verdrietige mail. Ik ben er zelf ook verdrietig van geworden. Ik weet hoe het voelt om een hond te verliezen. Jullie "kennen" ons van Maupertuus. We hebben toen zeer geanimeerd over onze honden staan praten. Wij hebben een pointer en een gordon setter. Bij mijn emailadres zou je pointer vermelden. Ik hoop dat jullie het gemis een plekje kunnen geven. Wij leven mee en denken aan jullie. Wie weet tot ziens!
 
Gert en Irene Pruis | Drachten


Sorry, de mail niet eerder open gehad.

Sterkte!

vr gr Roelof van Dijken | Docent Wiskunde Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum


Dag Ries en Ine,  

Door mijn afwezigheid heb ik ook geen schoolmail gelezen. Ik lees over het overlijden van jullie lieve hond. Het is voor veel mensen wel voor te stellen wat een dergelijke verlies betekent, maar voor jezelf is het altijd anders en intenser. Het was immers jullie hond / "kind". Dat is dus echt iets van jezelf. Veel sterkte om dit verlies een plek te geven en vrede te krijgen met helaas alleen de herinneringen en foto's.

Met vriendelijke groet, 

Jaap Noordhoff | Onderwijscoördinator Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum


Lieve mensen,

Jullie mail gelezen..en wat zal het moeilijk voor jullie geweest zijn.. jullie allerliefste hond Pingus te moeten missen. Het was een bijzondere hond: lief - trouw- en mooi. Ook gehoord over jullie plannen om het prachtige huis- voormalig postkantoor- te verkopen..jammer! Gaan jullie terug naar het westen? Nu dat horen wij nog wel.. en blijven jullie dan ook in de wijnhandel..?
Nu, wij wensen jullie nog mooie herinneringen aan Pingus en wie weet ontmoeten wij elkaar nog eens in Oude Pekela.

Hartelijke groet van Hetty & Joop van Kalkeren | Groningen


Beste Ries,

Uit ervaring weet ik dat het heel emotioneel is om je geliefde huisdier te moeten laten gaan. Wij hebben het 7 jaar geleden meegemaakt en weten wat het is. Een ieder die het niet aan den lijve heeft ondervonden weet niet hoe emotioneel het kan zijn. Wij willen jullie dan ook alle sterkte wensen in deze tijd. We weten, het is maar een dier, maar het is wel jouw hond en die plaats wordt niet zomaar overgenomen door een ander. Veel sterkte.

Albert en Theresia Sportel | Docent Economie Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum.


 Lieve Ine en Ries, 

Nietsvermoedend open ik na mijn vakantie mijn mail en tot mijn grote schrik lees ik van het overlijden van jullie Pingus. Volkomen onder de indruk sta ik een moment stil bij wat dit voor jullie moet betekenen, een geweldig drama, met alles wat daarbij hoort. Tja, en vindt dan maar weer eens de goede modus om in verder te gaan. Je beseft ineens hoe waardevol levende wezens zijn én de herinneringen die jullie natuurlijk plenty hebben. Herinneringen zijn er voor om in moeilijke momenten een beetje troost te bieden want voordat dit gemis een plekje heeft verstrijkt er heel veel tijd. Fijn om te lezen dat het tijd was voor weer op de rails en hopelijk gaat het met de verkoop van jullie pand voorspoedig. Wij, Richard natuurlijk ook, wensen jullie veel sterkte met het verwerken van dit verlies en proosten samen op het fijne leven dat jullie Pingus hebben gegeven.

Met alle liefs, Jeannette Koops | silhout-kappers.nl | Veendam   


Lieve Ine en Ries,

Omdat ik eigenlijk nooit iets doe met mijn huis-mailadres, had ik na de vakantie nog niet gelezen dat jullie geliefde Pingus dood is. Wat een verdriet. Het voelt - dat weet ik uit eigen ervaring - zó alleen. En zo verdrietig. Geen wonder dat je tranen met tuiten huilt, Ine. Ik zie jullie nog zo voor me, toen ik je voor het eerst ontmoette bij Vos Maupertuus. Het was een prachtige en lieve hond. Jullie kind natuurlijk. Ik zou je veel sterkte willen wensen. De tijd heelt alle wonden. Het is waar, maar het duurt zo lang. Jullie zullen je Pingus altijd in liefde herinneren. We zagen wel jullie "stulpje" bij de TV makelaar. D'r loopt nu nog het één en ander begrijp ik. Jullie gaan toch vertrekken uit het "hoge noorden" . Mischien zien we elkaar nog eens voordat dat vertrek een feit is. Dit weekend wordt 'm niet. Ik ben zondag jarig (jij maandag Ine?), misschien nog een andere keer. Heel veel sterkte. Met jullie verdriet en jullie plannen.

Een hartelijke groet, Katja Swabedissen | presentator/producer RTV Noord | Groningen


Hallo Ine en Ries,
 
Allereerst onze deelneming met het verlies van Pingus. Het zal niet meevallen om dit juist in deze tijd van (aanstaande) veranderingen te verwerken. Sterkte gewenst. We zullen proberen in het week-end van 1-2 aug langs te komen omdat we dan pas terug zijn van vakantie (daarom ook de verlate reactie) . Nogmaals sterkte gewenst. 

Ellis Beekman, André Beijers, Kira & Jori | Hoogezand


Goedeavond Ries en Ine,  

Wij wisten nog niet van het grote verlies. Hierbij willen wij ons medeleven betuigen en .....eigenlijk weet ik niet precies welke woorden of zinnen van troost ik hier wil neerzetten. Wij hopen jullie weer snel te zien.

Groetjes, Berwin en Margriet Bijholt | Berwin Bijholt | Oude Pekela

P.S. Bedankt voor de lieve woorden over ons in jullie brief


Mooi geschreven mail! Sterkte met Pingus. Uit het oog is bij ons niet uit het hart.

Groetjes, Fred Nicolai | Lourens Magazine Benelux | Leeuwarden


Hallo Ine en Ries,
 
Wat een verdrietig bericht.
Wij hebben Pingus gezien tijdens een wijnproeverij bij Vos Maupertuus Groningen, prachtige hond.
Middels deze mail wensen wij jullie heel veel sterkte toe met het verlies van Pingus.
 
met vriendelijke groet, Jourik en Jet
Huisjes | Hardenberg

Hallo Ine en Ries,  

Wij zijn net terug van vakantie en lezen het trieste bericht dat Pingus is overleden. Heel veel sterkte.    

Met vriendelijke groeten, Marga Funk | De Jager Accountancy | Harlingen 


Beste Ries en Ine,

Pingus gestorven, wat een vreselijk begin van de vakantie. Een grote leegte laat de mooie, trouwe Pingus achter voor jullie. Heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Ik hoop dat de vele mooie herinneringen een troost mogen zijn. Hartelijke groet,

Ina IJsinga-Koning | Secretaresse Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum


Lieve Ries en Ine,
 
Mijn gedachten zijn nog steeds bij jullie. Als ik kijk hoeveel liefde mijn twee katten mij geven dan begrijp ik heel goed, dat zijn overleden jullie veel verdriet heeft gedaan. Ik zal hem ook missen: zijn enthousiaste ontvangst als ik bij jullie kwam, dat ik hem soms met alle macht in de keuken probeerde te houden, maar dat hij dolgraag naar jullie en de gasten wilde lopen en zijn lieve blik in zijn ogen. 
Sterkte en veel liefs ook van Alphons,

Edith Konijn | Docent Engels Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum 


Lieve Ine en  Ries,

Toen wij gisteren terugkwamen van onze vakantie lazen wij tot onze grote schrik dat Pingus is gestorven. Wij begrijpen dat dit voor jullie een vreselijk verdrietig drama is. We hebben altijd een hond gehad en begrijpen dus heel goed wat dit voor jullie betekend. Het worden gewoon je kinderen en om die te moeten verliezen doet erg veel pijn. Wij wensen jullie alle sterkte in deze moeilijke tijd.

Een lieve groet, Meindert en Trieneke Schollema

Burgemeester van de gemeente Pekela | Oude Pekela


Beste Ine en Ries, 

Met een bal in mijn maag en een brok in de keel kennis genomen van de dood van jullie Pingus. Vreselijk! Heel veel sterkte. 

Warme groet, Saskia Somers & Gerda Dijkstra | Paterswolde


Ine en Ries,

Toen ik het bericht van Ali hoorde over Pingus ben ik me naar geschrokken.
Hier zijn geen woorden voor. Wij denken aan jullie!

Heel veel sterkte, Ali, Regina en Hakim | Oude Pekela 


Hallo Ine en Ries,

Wat sneu het verlies van die dierbare trouwe hond. Ik heb nog een prachtige foto van mij met jullie dierbare Pingus, gemaakt tijdens een taxatie bij jullie.

Hartelijke groeten, Hans Meijer | Appingedam


Beste Ine en Ries,

Ik vind het zeer spijtig, zeker na elkaar zo lang niet meer gezien of gehoord te hebben, dat dit de reden is om jullie terug een mailtje te sturen : wat erg van Pingus!  Pingus' dood heeft mij doen denken aan de aangename momenten die we met jullie beleefd hebben en vooral aan zijn aanwezigheid op onze degustaties. Ik hoop dat we elkaar de volgende keer voor een betere reden kunnen zien of horen ! Dat zou mij veel plezier doen ! Jullie hebben trouwens een schitterende website en zeer mooie wijnen ...ik had niet anders verwacht... Onze aller innige deelneming.

Vriendelijke groet, Wim Leuven | La Buena Vida | Mol | België  


Namens alle medewerkers van Vos Interieur willen wij jullie heel veel sterkte wensen met het verlies van Pingus. Een heel bijzondere lieverd!

Vos Interieur | Groningen  


Wat een verschrikkelijk naar verlies. Ik weet uit de verhalen van Ries dat Pingus een belangrijke plek in jullie leven had. Naast de uiterlijke schoonheid heeft zijn karakter ook voor veel mooie momenten gezorgd. Heel veel sterkte de aankomende tijd om het allemaal een plaats te geven.

Met een groet, Ed Knies | BMC Groep | XOPP Young professionals | Amersfoort


Beste Ine en Ries,

Bij deze wil ik graag mijn medeleven betuigen. Geschokt en aangedaan was ik, toen ik gisteren bij Sound Gallery leerde van jullie grote verlies. Verbaasd ook; ik wist eigenlijk niet hoe oud hij was en had ook nog lang niet verwacht dat hij op termijn het aardse met het eeuwige zou verwisselen. Ik hoop dat de combinatie van mijn woorden met bijgaande foto's enige troost kunnen bieden. Lange tijd heb ik zelf niet begrepen hoe intens mensen met een dier kunnen verbinden. Pas sinds onze kat Ballie bij ons woont, en ik elke dag meer inzie, hoe close we met hem zijn, zie ik dat bij anderen ook beter. Hoewel ik weet, dat dit alles Pingus niet terugbrengt. Veel sterkte. 

Ballie BrontsBallie Bronts

Groet, Maarten Bronts | Studio Bronts | Groningen 


Beste mensen,  

Regelmatig ontvangen we een nieuwsbrief van u betreffende wijnen etc. Het was me al wel opgevallen dat uw hond een speciaal plekje in uw leven heeft. Denk maar aan de mooie afbeeldingen bij een glas wijn. Heel verdrietig dat u hem nu heeft moeten laten inslapen, vooral omdat hij nog maar negen jaar was. Maar het getuigt alleen maar van grote liefde voor het dier als je hem waardig laat heen gaan.   Ook wij hebben onze duitse staande hond Donar, zes weken geleden laten inslapen en cremeren. Voor ons is het een troost dat we 13 jaar van hem hebben mogen genieten, maar wat doet het vooral in het begin verschrikkelijk pijn. Het doet me goed in uw mail te lezen over het verlies en de vele reacties die u mocht ontvangen. In onze omgeving wordt er al helemaal niet meer over gesproken, het was toch maar een hond. Maar de zomer is nu toch anders zo zonder je maatje in je nabijheid. We wensen jullie heel veel sterkte toe en dat het ergste leed een beetje over mag gaan in een dankbaar gevoel.

Hartelijke groeten, Roelof en Anny Pothof | wijnclub Zuidlaren


Lieve Mensen,

Natuurlijk kennen we dat gevoel als vrienden van "mens best friend". Regelmatig schat ik onze viervoeters hoger in dan menig medelander. Wat ben ik toch nog blij dat ik jullie "kind "zeer recentelijk bij Vos nog even heb mogen toespreken en aaien. Uit niets bleek toen dat er iets loos was, hij rende met alle energie nog zeer gepassioneerd de bazin achterna de steile trap op. Ook jullie hebben niks laten merken. Dat mag natuurlijk best wel tegen een kinoloog van huis uit. Het zal wel moreel niet juist zijn maar de oprechtheid waarmee je huisdier je benaderd is vaak ver te zoeken bij de meeste mensen. In een vergelijkbare fase van ons "honde" leven , waar we afscheid moesten nemen van onze Bas, een riesenschnauzer, heb ik ook voor de tweede  maal in mijn leven  hardop zitten janken. Het was bij de dierenarts waar hij afscheid van ons nam en ons zo vragend aankeek alsof het een tetanus injectie betrof. Je voelt je dan wel even heel schuldig. Maar regel 1 in de omgang met huisdieren is dat je nooit deze pijnlijke situaties mag omzijlen in het belang van jezelf in plaats van het welzijn van je beste vriend. Ik lees in jullie brief dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. En dat is eigenlijk de hoofdreden voor mijn reactie. Het speelde de hele avond door m,n hoofd. Jullie vinden zeker na een periode van bezinning vast weer een vriend. Helaas niet voor het leven, maar dat is dus ook iets waar hij of zij ons onbedoeld op zal blijven wijzen. Op dit moment lopen Rosa von Luxemburg en Max Canis Lungo om mijn voeten. En geloof me het zijn onze buddies. Hopende dat we jullie hier een heel klein beetje mee kunnen troosten,

Veel sterkte de eerste tijd, Ria en Robert Rabbelier | Wirdum 


Beste Ries en Ine,

Wat ontzettend verdrietig dat jullie lieve Pingus overleden is. Ik wens jullie veel sterkte en troost!

Marieke Blaak, Onderwijscoördinator Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum


Beste Ries en Ine,

Ik heb zelf geen hond, maar ik weet uit mijn directe omgeving dat het verlies van je huisdier best veel verdriet geeft. Ik wens jullie daarom ook sterkte!

Groet, Bert Bos | Directeur Groene School  Winsum AOC Terra | Winsum


Dag Ine & Ries

We zijn bedroefd met jullie. Pingus was een huisgenoot/familielid van jullie. Weleens lastig, maar vooral gezellig en trouw. In (haat & nijd) Washington is het gezegde."If you want a friend in this City, get yourself a dog". Pingus was een echte huisvriend voor jullie. Sterkte met het verlies.

Johan Brügemann en Isabelle van Gelder | thorax UMCG Groningen | Groningen


Ine en Ries,

Heel veel sterkte met het verlies van Abel Pingus Sirius van Bekkeman.

Groet, Albert en Jo Slagman | WSH fokker: kennelnaam van Bekkeman | Neede


Lieve Ine en Ries,

Vol ongeloof lees ik jullie berichtje van Pingus' onverwachtte afscheid. Wat een klap om jullie prachtige en lieve viervoeter te moeten missen. Met tranen in m'n ogen lees ik het in memoriam, wat prachtig is geschreven, maar waar ook de pijn van de leegte uitspreekt.
Wij wensen jullie heel veel sterkte.

Arie, Yvonne , Elise en Leon Philips | Philips schiderwerken | Bellingwolde


Aan de twee fijnste mensen die ik sinds lange tijd ontmoette, 

Toen uw man binnenkwam en mijn dober direct in zijn armen sloot was ik verkocht. Diezelfde passie en liefde en dan zo'n verdriet. Ik hoop dat het gesprek met Silvia wat begrip heeft gebracht en daar kan na verloop van tijd troost uitkomen. Maar jullie schat zal altijd doorleven in jullie hart. Het klinkt als een cliché maar in feite sterft een HOND, het mooiste wezen ter wereld nooit, never... dat kan niet want ergens in je ziel bestaat hij en in die gedachtenis komt op een dag de volgende, met al zijn onvoorwaardelijke liefde en vertrouwen.Tot dan blijft het moeilijk. Ik wens jullie beiden sterkte en weet, dat ik voor 100 % begrijp wat jullie voelen. Mochten jullie in de buurt van Diever zijn jullie zijn van harte welkom. Twee slanke zwarte dobermannpoten slaan om jullie hals en geven jullie een zoen van ons drieën.

Selma en Xiera ( dober ) en Charles | Diever


Lieve mensen,

Ik hoorde van Gezinus wat jullie is overkomen. Vreselijk!!! Maar gelukkig is Pingus veel leed bespaard gebleven. We wensen jullie veel sterkte.

Lieve groeten, Gezinus en Marianne Vos | Garage Vos | Oude Pekela 


Beste Ine en Ries,

Mijn medeleven met het verlies van jullie maatje. Sterkte met alles

Met vriendelijke groeten, Robert Bodde | Huis-Hypotheek Lisse | Lisse


Lieve Ries en Ine,
 
Een paar jaar geleden zagen we Pingus voor het eerst bij de Inverkoop van Vos Interieur. Wat een schat van een hond! Hij lag heerlijk opgerold te slapen onder zijn dekentje in een hoekje van jullie stand. Deze ontmoeting was voor ons het laatste zetje om te besluiten ook een Weimaraner te nemen en niet veel later kwam Joppe bij ons in huis. Wat vreselijk dat jullie Pingus nu al moeten missen, terwijl hij nog maar 9 jaar oud was. We weten hoe dierbaar en belangrijk hij voor jullie was. We leven met jullie mee en hopen dat het volgende gedicht wat troost biedt:
 
Zij die wij liefhebben en verloren, z
ijn niet meer waar ze waren, maar voor altijd waar wij zijn!
 
Lieve groeten van Elise, Robbert en Dazzling Djoppe of Kyrandors Home (Joppe)


Lieve Ine en Ries,

Net terug van vakantie uit Tsjechië lazen we jullie droevige nieuws over het overlijden van Pingus. We vinden dit heel verdrietig voor jullie twee, we weten uit eigen ervaring hoezeer je van een hond kan houden! We hopen dat alle mooie momenten met Pingus jullie tot troost mogen zijn en als herinnering aan jullie kind en huisgenoot.

Liefs en groeten, Gerda en Bert Blaauw | voorzitter OBCP (Oranje Bevrijdings Comité Pekela) |Oude Pekela


Beste C.M.C.J. Goossens & R.N.M. van der Vlugt,

Allereerst willen wij hierdoor ons medeleven tonen met het verlies van uw hond Abel Pingus Sirius van Bekkeman. Wij danken u hartelijk voor het feit dat u de moeite heeft genomen het overlijden te melden aan de vereniging. U hebt aangegeven dat er melding van mag worden gemaakt in het clubblad. Graag vernemen wij van u of u zelf een stukje wilt aanleveren of dat u er de voorkeur aan geeft dat wij de melding plaatsen. Uiteraard kunt u een foto aanleveren, zodat deze bij de melding kan worden geplaatst. Wij wensen u veel sterkte toe.

Vriendelijke groeten, Namens het bestuur van "De Vereniging De Weimarse Staande Hond" Daniëlle Bosch, secretaris | Hei- en Boecop


Beste Ine en Ries,

Zelden een hond met zo'n menselijke blik gezien! Was hij ziek? Of was het zijn (leef)tijd? Zonder Pingus wat stil, leeg en verdrietig voor jullie. Sterkte

Liefs Josine Tamburlini-Kusters | Winsum 


Hoi Ine & Ries,

Wat een verschrikkelijk bericht. Toevallig dacht ik afgelopen dagen nog aan jullie maar meer in de zin van, of jullie nog reacties hebben gehad met betrekking tot jullie woning. Zijn er nog kijkers geweest? Ik wens jullie veel sterkte toe. Ik weet wat het is, mijn ouders hebben ook hun hele leven honden gehad wat voor hun ook gewoon kinderen zijn (schotse terriers, jullie misschien welbekend).

Groeten, Marlous Hallers | Redacteur TV Makelaar | Endemol | Aalsmeer


Liebe Ine, lieber Ries,

Das war ein Schock an diesem Morgen. Ich weiss, wie sehr ihr Pingus geliebt hat, es war Euer Kind. Ich weiss auch, wie schwer es ist, einen treuen Kameraden zu verlieren, es ist dasselbe wie einen Menschen zu verlieren. Alle unsere Gedanken sind mit Euch

Seid lieb umarm, Bergitta Nanette Reiss und Karlheinz Ball | Château Classic | Saint Christoly Médoc | France 


Hallo Ine en Ries,

Wat erg, wat erg, wat erg! Zo'n lieve hond die er helemaal bij hoorde. Heel veel sterkte en tot gauw,

Hartelijke groet, Dity en Henk Krans en team van het magazine Golf & Lifestyle  | Golf & Lifestyle | Annen


Beste Ine & Ries,

We betreuren het grote verlies van jullie trouwe vriend.

Met vriendelijke groetSound Gallery Team | Groningen


Wat een prachtig dier.!!!!!... wat  zullen jullie die missen... Heel veel sterkte!!!

Groet, Lia | Teuntje Dokkum | Dokkum


Lieve Ine & Ries,

Van mama hoorden wij dat jullie Pingus plotseling moesten laten inslapen. Wat een groot verlies. Hij hoorde gewoon bij jullie als gezin. Wij zullen nooit de avond vergeten dat wij Pingus, of was het nu omgekeerd, gingen uitlaten na de eerste champagne proeverij. Pingus was een heel bijzonder dier. Het zal stil en leeg zijn zonder hem. Heel veel sterkte de komende tijd.

Liefs Marielle, Marco en de kids | Driehuis 


Beste Ine en Ries,

Via de nieuwsbrief kreeg ik het bericht dat jullie hond er niet meer is. Ik heb zelf twee honden die inmiddels al op leeftijd zijn en heb er in het verleden inmiddels al drie dood zien gaan. De mensen zeggen het is maar een dier maar toch is het telkens weer of je een kind verliest  Heel veel sterkte om over dit verlies heen te komen.

Met vriendelijke groet, Willy Dijkhuis en Sander Kortenbout | Leersum 


Hoi Ine, Ries,

Wat een verdrietig nieuws over jullie prachtige Weimaraner. Hij heeft gelukkig een respectabele leeftijd bereikt; ik heb begrepen dat dergelijke grote honden nooit veel ouder worden. Maar het is altijd een hard gelag dit te accepteren wanneer 'het uur' daar is...

Heb afgelopen maand met belangstelling ook jullie verrichtingen gevolgd, op de buis, m.b.t. jullie huis/zakenpand in Groningen. Ben je het al kwijt? Laten we elkaar gauw weer eens zien. Wapenveld is niet zo ver weg meer als Amsterdam.

Grt. David & Cila | Fotograaf David Lindsey en journalist Cila van der Endt | Wapenveld 


Hoi Ine & Ries,

Wat een vreselijk bericht ontving ik van jullie. Een tekst zit steeds in mijn gedachten: wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om wat je vreugde schonk. Heel veel sterkte gewenst om dit verlies te dragen.

Liefs, Jeroen Groen | Hoezo14 | Eelderwolde


Beste Ine en Ries,

Wat een naar bericht dat jullie lieve hond is overleden. Hij is zo vaak bij ons in de winkel geweest en ik vond het een pracht hond en ontzettend lief. Ik wens jullie veel sterkte toe.

Hennie Rodenburg | Banketbakkerij Rodenburg | Haren (Gn) 


Lieve mensen,

Wat een vreselijk naar bericht. Wij hebben jullie & Pingus 2 jaar geleden maar heel even ontmoet bij Maupertus en waren destijds zo verbaasd dat jullie Pingus op onze X-ray (Roy) leek, ja leek... want onze Roy was toen al 2 jaar dood. Hij is net geen 9 jaar geworden. Onze jongste zoon heeft het laatst met hem gespeeld, lekker gooien met een tennisbal en maar rennen, dat was zijn ding. Kort na het spelen heeft hij blijkbaar een hartstilstand gekregen en lag hij levenloos in de tuin. Mijn vrouw wilde de honden (we hebben ook een Beagle) naar binnenhalen omdat het dreigde te gaan regenen en riep de honden naar binnen. Helaas reageerde alleen de Beagle en Roy bleef liggen. Hij was toen nog maar net overleden. We hebben destijds nog met Gerda Halff van Boven uit Anna Paulowna gebeld, want daar kwam Roy (X-Ray of The Gray Noble) vandaan. Ze vertelde ons dat zijn vader in diezelfde week ook door een hartstilstand het leven had gelaten, het zat dus in de familie zullen we maar zeggen. We weten wat het is om zo´n fantastische hond te moeten missen en zelfs voor Beagle Bob was dit een schok. Hij heeft maanden lopen zoeken naar zijn maatje en wij hebben toen besloten om een tweede Beagle aan te schaffen om daarmee ons en zijn verdriet iets te kunnen verlichten. We hebben destijds niet weer voor een Weimaraner gekozen want in onze ogen was Roy niet te vervangen. Zijn uitgesproken karakter zouden we gaan vergelijken en nergens kunnen vinden. Inmiddels is het voor ons alweer vier jaar geleden en toch krijgen we weer een brok in de keel als we hierover schrijven. Wij wensen jullie sterkte en het allerbeste. Bijgaand twee foto´s van onze Roy en Bob

Weimaraner Roy en Beagle Bob Beagle Bob en Weimaraner Roy

Met vriendelijke groet, Mark & Janneke Oosterwijk | Drukstore Drukwerken | Groningen 


Lieve Ine en Ries,  

Zoals allen vóór mij, schrok ik enorm toen ik jullie bericht las. Pingus was een deel van jullie hechte drie-eenheid. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen, ook namens de rest van ons team.  

Liefs,  Joep Dutilh | Brasserie Doppler | Groningen


Beste Ine en Ries,

Wat zal het moeilijk voor jullie zijn. Wij leven met jullie mee. Wat een verdriet om je maatje te moeten missen. Koester de heerlijke momenten die jullie met de schat gehad hebben. Sterkte,

Groet, Gosse en Jolanda Visser & onze weimaraner Chablis en Syrah | Winterswijk


Lieve Ries en Ine,

Vorige week hoorde wij dat jullie Pingus hebben laten inslapen. Wij voelen met jullie mee, ook wij weten wat 't is om een huisdier maar bovenal een lid van je gezin op deze manier kwijt te moeten raken. Wij wensen jullie heel veel sterkte toe,

Liefs, Paul en Simone Müller | Skin Balance | Lisse


Beste Ries en Ine,

Ik las zojuist het binnen gekomen mailtje van Pingus, gecondoleerd. Woorden schieten tekort!!!!! Wij hebben jullie in Groningen gezien 2 jaar geleden bij Vos Interieur en zijn toen eigenlijk direct naar jullie lieve hond toegelopen die lekker onder uw jas lag te slapen. Wij hebben zelf een Duitse staande en hebben toen ook de overweging gemaakt om voor een Weimaraner te gaan.   Voor ons is Tom onze Duitse staande echt ons kindje net als voor jullie. Ben er daarom ook helemaal stil van en moet er ook niet aan denken dat hij er ooit niet meer is. Koester de mooie herinneringen! Heel veel sterkte met dit grote verlies!

Pingus, rust zacht!

Met vriendelijke groet, Caroline Nieveen |Eindhoven


Lieve mensen, 

Wat een triest bericht. 't Is gek, want hoewel ik jullie slechts 1 maal ontmoette in een Brugse winkel in 2006, heb ik zo'n scherpe herinnering aan jullie prachtige Pingus. Hij is me in de tijd erna altijd bijgebleven en hij is ook de reden waarom ik later met jullie contact opnam en we nu nog steeds jullie nieuwsbrieven krijgen. Hij heeft er zelfs voor gezorgd dat we 2 jaar later onze eigen weimie in onze armen hielden, die hier op dit eigenste moment naast me ligt te slapen. Spijtig genoeg weet ik ook wat het is om afscheid te moeten nemen van een trouwe, onvervangbare vriend...het doet vreselijk veel pijn, het is zo moeilijk te aanvaarden. Weet dat jullie voor Pingus het beste hebben gedaan, jullie hebben hem niet nodeloos laten lijden en hem tot op het einde een prachtig leven gegeven...daar mogen jullie zo trots op zijn! Heel heel veel sterkte voor jullie beiden.

Van harte, Caroline Ooms & Alain Smets en Viggo | Spanje 


Beste Ine en Ries,

Wat een prachtige hond was dat. Een huisdier verliezen is ingrijpend dus sterkte. Aan de mooi foto's te zien kom ik tot de conclusie dat Abel een glas wijn maar niks vond. Hij wilde nog wel even poseren op verzoek van zijn baasjes, dat wel dus. 

Groeten, Marianne en Cees Schothorst | Giethoorn


Lieve Ine en Ries, 

Ben ontzettend geschrokken van dit bericht. Pingus hoort zo ontzettend bij jullie! Ik wens jullie heel veel sterkte met zijn verlies. Dat zal vast heel erg moeilijk worden omdat hij zo verschrikkelijk belangrijk voor jullie was. Geniet van alle mooie herinneringen met hem! 

Veel sterkte en liefs, Corinne Molenaar | Vos Interieur | Groningen


Beste Ine en Ries,

Wij leven zeer met jullie mee bij deze plotselinge en droevige gebeurtenis. De laatste keer dat wij Pingus bij jullie zagen, leek hij zeer in vorm te zijn. Daarentegen is onze hond, Plafoutie, een echte oude hond (ruim 10 jaar inmiddels) en slaapt bijna constant. Pingus deed dat zeker niet ! Wij wensen jullie het allerbeste toe en hebben veel sympathie voor jullie blijk van verdriet.

Hartelijke groeten, Isabelle en Mark Hartman | Groningen


Lieve Ine en Ries

Ik ben net gisteravond teruggekomen van vakantie uit Italie en vond nu jouw bericht. Condoleances met het overlijden van jullie lieve Pingus. Hoe heeft dat zo snel kunnen gebeuren; hij was toch niet ziek?? Ik heb vier weken geleden mijn allerliefste Lavas verloren en een half jaar daar voor Basiel. We waren beiden dol op onze dieren en het is niet uit te leggen aan mensen die geen dieren hebben hoeveel je van hen houdt. Ik mis hen nog elke dag en dat zal ook voor jullie gelden. Ik probeer je komende week te bellen en voel met jullie mee.

Liefs,  Anke Meijs | praktijk Anke Meijs| Loenersloot


Lieve Ine en Ries,

We're so sorry. Pingus was heel bijzonder. Houdt vast aan de mooie herinneringen. 

Wij wensen jullie veel sterkte, Diane & Rob Heiligers | Brodie's | Midwolda


Lieve Ine en Ries,

Wat een treurig en schokkend bericht, gecondoleerd met dit grote verlies, dit is wel heftig! Pingus was geweldig, wat een karaktertje, en wat een eenheid waren jullie! Helaas hebben wij dit twee maanden geleden meegemaakt met onze Cleo, met wie wij ook heel close en telepathisch verbonden waren. Toen ze niet meer wilde eten, en zij was onderzocht bleek ze helemaal onder de kanker te zitten, en zou binnen een paar dagen stikken, en dat wilden we haar besparen. Voordat ze zou inslapen hebben we haar nog eerst opgehaald van de dierenarts en hebben alles nog een keertje gedaan, wandelen, botje kluiven, spelen met de bal, gezwommen in de sloot, en voor het huis liggen met Kees en mij en Sylvester (die is nu 'weduwnaar') erbij, waar ze altijd graag lag om alles voorbij te zien komen. Dat afscheid nemen heeft ons wel goedgedaan. We hebben haar begraven in de bosrand en gaan nog weleens bij haar kijken. Nog vaak hebben wij het over leuke herinneringen we met haar mee hebben gemaakt, zij is ook negen jaar geworden. We leven met jullie mee en vinden het heel verdrietig, veel sterkte toegewenst.

Pien Kranenburg en Kees Wiegers | Kwic Healthcare| Groningen


Lieve Ries en Ine,

Wat een verdriet om Pingus te moeten missen. Ik zie hem nog in volle vaart bij ons over het tuincentrum rennen, eerst op ST Vitusholt later op de Blijhamsterweg en inderdaad opzij opzij want ik heb haast. Geert-Jan en ik wensen jullie heel veel sterkte en de hartelijke groeten.

Elisabeth en Geert-Jan Dekker | Winschoten


Beste Ine en Ries,

Toen ik jullie ontmoette bij mijn broer Kees Wiegers ontmoette ik 2 bijzondere mensen en de prachtige hond Pingus. Ik was zo onder de indruk van (het kind). Wat een schat en wat was hij bijzonder. Jullie vormden zo'n eenheid. En nu, hoe nu verder. Een troost. Pingus heeft een fantastisch leven gehad en jullie hebben een geweldige hond gehad. Die herinnering blijft. Maar het gemis en het verdriet doet letterlijk enorm pijn.Het huis is zo leeg, geen begroeting en elke keer denk je, ik hoor hem. Ik weet wat het is. Twee keer hebben wij afscheid moeten nemen van een dierbare hond. Je voelt je ziek alsof je griep hebt en zo'n lichamelijke pijn. Als ik naar de foto's kijk.....o , zo speciaal zo bijzonder. Heel veel sterkte en gelukkig de herinnering blijft.

Groetjes van Annette de Jonge Wiegers   


Dag lieve Ries en Ine,  

Ik krijg net jullie bericht binnen. Ben helemaal koud en zit te trillen op mijn stoel. Wat heel erg voor jullie. Ik bel je nu niet, want ik ben zelf nog teveel van streek.

Heel veel liefs, Sylvia Schooleman | Auwerds End | Aduard


Geachte Familie Goossens,

Ik ben ook blij dat jullie nog een keer langs zijn gekomen om alles te bespreken. Ik kan mij het wel indenken hoe erg het is zo plotseling een  "familielid" kwijt te raken. Ik wil er voor mijzelf helemaal niet aan denken, deze leegte die blijft.... Hier nog de foto's, zoals beloofd. Veel sterkte en de beste wensen voor de toekomst voor jullie

Silvia Jauernig | Chirurg | de Tweede Lijn | Wilhelminaoord  


Lieve Ine en Ries,

Wat zijn we geschrokken van het bericht dat Pingus was overleden! Het is vreselijk voor jullie, hij was jullie maatje en kind. We waren zo blij met de goede uitslagen van de bulten, we hadden geen enkele aanwijzing dat er zo iets ergs in zijn buik aan de gang was! Heel veel strekte van ons allemaal.

Veel groeten, Anneliek Steenbergen | Dierenarts | Dierenziekenhuis Groningen | Groningen  


Verdrietige Ine en Ries,  

Net lees ik het in memoriam van Pingus. Heel mooi geschreven, het helpt bij de verwerking van jullie lieve schat. We zijn een paar dagen verder en het gemis is er natuurlijk niet minder om geworden. Alles in huis herinnert aan hem, ik moet er ook steeds aan denken, hij was zo bijzonder en zo aanwezig. Ine en Ries, we wensen jullie veel sterkte en kracht toe.  

Liefs en een knuffel van Johan en Ria Rademaker | Amsterdam


Lieve Ine en Ries,

Totaal ontdaan was ik bij het horen van het bericht dat Pingus er niet meer is. Woorden schieten te kort en een beeld kan ik me (nog) niet vormen: jullie waren voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een drie-eenheid. Op natuurlijke wijze maakte Pingus deel uit van jullie leven. Er was duidelijk een wisselwerking zichtbaar. Als jullie even geen tijd hadden werd dit Pingus duidelijk gemaakt, hij respecteerde dat. Bijzonder! Dit kon alleen omdat hij wist dat hij daarna weer verzekerd was van jullie aandacht. Genoten heb ik van de 'volwassen' behandeling die hij van jullie kreeg, het respect was wederzijds. Zijn enthousiasme liet hij zien, op andere momenten wist hij zich bescheiden op te stellen. Wat een hoogstaande hond.

Het zal zo stil en leeg zijn zonder Pingus, zo onverwacht en abrupt. Verhalen, herinneringen en foto's zullen Pingus leven steeds terughalen, maar wat zullen jullie hem missen!!! Ik wens jullie heel veel sterkte toe.

Liefs, Henriëtte Smit-Kemperwww.makelaardijinghhsmit.nl | Zuidbroek  


Goedendag,

Naar aanleiding van ons telefoongesprek heb ik het prachtige memoriam van uw hond Pingus opgezocht. Het is een zeer mooi eerbetoon. Namens de medewerkers van Dier en Zorg wens ik u veel sterkte toe met het verwerken van het verlies van uw huisdier.

Met vriendelijke groet, Martin Volkers
| Proteq Dier en Zorg | Heerhugowaard


Lieve Ries en Ine,  

Ik weet niet wat ik moet zeggen om jullie wat te troosten. Jullie zijn verdrietig en dat begrijp ik heel goed. Jullie kameraadje is er niet meer en dat is pijnlijk na zoveel vreugdevolle jaren samen. Ik weet nog goed dat ik bij jullie was en dat hij vrolijk naar me toe kwam 's ochtends om me een lik als begroeting te geven! Gewoon een lief en mooi dier.   De eerste dagen zullen moeilijk zijn voor jullie, vooral omdat het zo onverwacht kwam allemaal. Jullie moeten elkaar steunen en vooral veel huilen als je daar behoefte aan hebt. Geneer je niet!   Ik ga straks naar Eygelshoven en bereid me weer voor op een lange rit in de auto. Ik bel jullie van de week. Hou je goed en weet dat er mensen zijn die intens met jullie meeleven.  

Liefs Anna Mendes | van Duvenvoordestraat 72 | Warmond | www.destegelshof.nl


Via de website krijgt Pingus meer een gezicht dan toen ik hem ophaalde in Wilhelminaoord. Ik snap helemaal dat het een groot verlies is. Ik wens jullie heel veel sterkte en zal morgen om 13.00 uur nog een extra kaarsje voor hem aansteken.

Veel sterkte. Vriendelijke groet, Frauke Boer
| Majesta Huisdierencrematorium


Lieve Ine en Ries,  

Wat vreselijk dat Pingus er niet meer is. Gecondoleerd met dit grote verlies. Ik hoorde het gisteravond van Ria. Tijdens ons vorige telefoontje zei je nog dat het goed gaat met Pingus. Onbegrijpelijk. Jullie zullen wel misselijk zijn van verdriet. Ik heb net de foto´s van Pingus op jullie website gezien en hield het niet droog. Die lieve trouwe kop van hem is zo aandoenlijk. Ik treur met jullie mee en wens jullie heel veel sterkte om dit verlies te verwerken.  

Liefs van Loes Rotscheidt | Heerhugowaard 


Ine en Richard,

Heel veel sterkte met dit grote verlies. Het zal nu stil zijn thuis.

Liefs, Lenie, Fokko, Anita en Daniël en onze honden Spike en Denzel | buren Hendrik Westerschool | Oude Pekela   


Ik hoor net van pa dat jullie Pingus hebben moeten laten inslapen. Kreeg je helaas thuis niet te pakken. Wens jullie allebei veel sterkte en spreek je snel!

Groeten van Marco en Denise van der Vlugt | Lisse