Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Angelo Gaja en Winkler in Noordwijk | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 12-12-1985

angelo gaja en heinz winkler***

Nog maar een paar maanden geleden organiseerde Ine Droogh-Goossens van het sterren-restaurant De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk een diner met hoogstaande wijnen uit Duitsland.

LOUIS LATOUR

Deze week deed ze hetzelfde met de Italiaanse wijnen van Angelo Gaja uit Barbaresco. En het moet gezegd: Ine heeft een goede neus, want er was weer heel wat interessants te proeven. Gaja, die voor deze gelegenheid speciaal was komen overvliegen heeft druiven uit de Franse topgebieden aangeplant in Italië. Dit gebeurt vaker ook in Frankrijk zelf. Het beroemde wijnhuis Louis Latour bijvoorbeeld heeft de Chardonnay-druif, waarvan ze hun peperdure zo niet onbetaalbare witte Bourgognes maken, aangeplant in de Ardèche. De grond is daar goedkoop en men heeft de wijngaarden zo ingericht, dat de kosten van de oogst gedrukt kunnen worden.

cabernet sauvignon

Onder de naam "Chardonnay" verkoopt Louis Latour nu deze witte wijn met tal van kenmerken van een mooie witte Bourgogne tegen een redelijke prijs. De Chardonnay 1984 van Gaja lijkt erop, maar heeft een mooier bouquet vol prachtige kruidige geuren. Ook zijn Barbera d'Alba Vignarey 1983 was uiterst verrassend door de jonge elegante smaak. Koel geserveerd leek hij op sommige rode topwijnen uit de Loire met een lichte Beaujolais-invloed. Evenals het legendarische huis Antinori plantte Gaja ook Cabernet Sauvignon, de favoriete druif uit de Bordeaux-streek.

darmagi

Het resultaat is zijn Darmagi 1983, die geen Italiaanse appellation mag dragen, vanwege de Franse druif. Gaja doet op deze heerlijke wijn de langste en duurste kurk (6cm) die ik ooit tegenkwam. Zijn Barbaresco uit 1982 was ook veelbelovend, maar werd te jong gedronken. Zijn Barbaresco uit 1978 en 1961 vielen mij tegen. Ik vermoed, dat de vinificatie-methodes de laatste jaren drastisch vebeterd zijn. Men maakt gewoon veel betere wijnen dan vroeger in Italië, vooral in de Piedmonte. En dat valt op als je oudere jaren drinkt.

hubrecht duijker

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

Het einde van de avond had nog een verrassing in petto. Het echtpaar Droogh heeft een belendend perceel gekocht en een doorgang gemaakt onder het parkeerterrein. Van die doorgang werd meteen een schitterende wijnkelder gemaakt. Joop Droogh bouwt alles eigenhandig, waardoor de kosten tot 1/3 worden teruggebracht.

 

  • vlnr Heinz Winkler, Hubrecht Duijker, Ine Droogh-Goossens, Angelo Gaja en Joop Droogh
  • vlnr Ine Droogh-Goossens, Heinz Winkler, Thomas Lepeltak, Hubrecht Duijker, Carlo Romeggio, Angelo Gaja
  • Ine Droogh-Goossens en Heinz Winkler
  • vlnr Gert Crum, Udo Buys
  • Angelo Gaja en Hubrecht Duijker
  • Angelo Gaja, Hubrecht Duijker en Thomas Lepeltak
  • guest list
  • Louis Kat, Jan van Lissum, Gert Crum en  ?Alle genodigden 
  • nieuwe wijnkelder van de Graaf van het Hoogveen
  • nieuwe wijnkelder van de Graaf van het Hoogveen
  • Angelo Gaja en Carlo Romeggio
  • Ine Droogh-Goossens en René Verkerk
  • Truus Hooft, Ine Droogh-Goossens, Hanny van den Horst en Emmy Huf
  • Eric Sauter, Louis Kat en Thomas Lepeltak
  • vlnr Eric Sauter, Wulf Engel, Jan van Lissum en Louis Kat
  • Marga van den Heuvel, Truus Hooft, Herry Padberg en Els Kool
  • Thomas Lepeltak, Olly van Dijk, Mariëlle Ruskauff en Hubrecht Duijker

 

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal