Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

MOEZEL | BEI RUDOLF & RITA TROSSEN BEWEGT SICH WAS | PURUS

Datum: 30-05-2013

 



WIE HAD DAT GEDACHT! IN DE TOP TIEN! 16.5 Punt voor Rudolf (King of the Mosel) und seine liebe Frau Rita Trossen. Lofgezang, gejubel en vochtige ogen.

Het team van Vinum - Europas Weinmagazin heeft de Edition Herbst 2012 van Schieferstern Purus , Lay Purus en Pyramide Purus van Rudolf & Rita Trossen tijdens een wijntasting van 80 Naturelle wijnen de hemel in geprezen. 

  • Rudolf Trossen
  • Rita Trossen
  • Trossen
  • PURUS
  • Rudolf & Rita Trossen
  • Rudolf & Rita Trossen
  • Rita Trossen
  • Rudolf & Rita Trossen  



DROOMBAAN

Toen vader Trossen na de oorlog gehandicapt terugkwam van het Russische front moest de nog jonge Rudolf al het spuitwerk in de wijngaard alleen doen en hij ontdekte al heel snel dat hij overgevoelig was voor chemicaliën. Hij had nog geen idee of hij het werk van zijn vader later wilde overnemen maar zijn allergie deed hem stilletjes in een andere richting denken en hij begon voorzichtig over Ecologie en over Rudolf Steiner te lezen. Hij kwam er achter dat de biologisch-dynamische wijnbouw niets te maken had met New Age overtuigingen of sociale romantiek maar voortkwam uit de wetenschap van het leven, uit de geesteswetenschap van Rudolf Steiner, de meest geavanceerde landbouwmethode die er is. In 1978 besloot hij om samen met zijn vrouw Rita met de traditionele wijnbouw van zijn familie te breken en over te schakelen op de biologische, wetende dat biodynamisch meer betekent dan alleen maar afzien van kunstmest, van chemische bestrijdingsmiddelen en van andere giftige stoffen. Voor Rudolf en Rita Trossen werd wijn verbouwen een mentale verantwoordelijkheid, een biodynamische weg, een avontuur, een droombaan. Spannend, vermoeiend en toch zaligmakend want het geluk om het resultaat van alle inspanningen later met gelijkgestemden te kunnen delen en de ervaringen met vrienden en kennissen te kunnen uitwisselen zou oneindig zijn.

heilzaam levenswerk

Rita en Rudolf hebben vooral Riesling aangeplant en de meeste wijnstokken staan op uiterst steile hellingen. Het doel van hun inspanningen is om expressieve en individuele wijnen met structuur en elegantie te maken. Soms verbaast het hen wel dat de complexiteit van de wijnen steeds verder toeneemt.  Het is hen niet helemaal duidelijk of dit komt door hun toewijding of door het spaarzaam gebruik van technologiën en machines in de wijngaard en in de kelder. Of dat het komt door het homeopathisch verzorgen van de wijngaard en door het weglaten van krachtige meststoffen of door de juiste afweging van het gebruik van biodynamische supplementen. Het is hen echter wel duidelijk dat het een wijnboer een leven lang kost om uitgeputte en verarmde grond weer vitaal en gezond te krijgen. De enthousiaste reacties over de heilzame werking van hun wijnen streelt natuurlijk wel.

das trifft hundertprozentig zu

Volgens de Trossens wordt het karakter van een goede wijn gevormd door het druivenras en het oogstjaar, door de zon en de maan , door wind en weer, door de grondsoort, door toewijding en door het terroir. Om originaliteit te behouden zien zij af van alle onnodige operaties die de wijnen stressen of vervreemden. Door voorzichtig met de hand te oogsten, zacht te persen en langzaam met natuurlijke gisten te werken ontstaan wijnen die uniek en onmiskenbaar zijn. De uitdaging is een wijngaard voort te brengen die eens tot erfgoed wordt. Er zijn rigoureuze regels vastgelegd in de Duitse wijnbouwvereniging Bundesverband Ökologischer Weinbau ECOVIN en alleen het gebruik van kruiden, mineralen en een weinig waterhoudende koperoplossing is toegestaan om schimmelziekten tegen te gaan. Biologisch onderhouden wijngaarden zijn niet altijd immuun voor ziekten en plagen en zonder gevoelige zintuigen kan een wijnbouwer geen goede wijn maken en moet hij zeer alert zijn en altijd zijn sensoren oefenen. Bovendien moet hij leren onderscheid te maken tussen wens en werkelijkheid om te weten wat goed is en waar de processen die de wijnstok verzwakken beginnen. "Maar," zegt Rudi, "hij moet bovenal leren te houden van wat hij doet. En dat is moeilijk genoeg". En voegt toe; "in de afgelopen decennia heeft de technische vooruitgang zijn weg in de wijnkelders gevonden. De nieuwe oenologische processen brengen het gevaar dat wijnen hun unieke, individuele smaak verliezen en geglobaliseerd, gestandaardiseerd, uitwisselbaar en saai worden.

Trifft das hundertprozentig zu?

PURUS....DE WERELD LIGT AAN uw VOETEN

Gedreven door hun liefde voor elkaar en door hun immense passie voor de wijngaard beginnen Rudolf en Rita in 2009 heel voorzichtig te experimenteren met het maken van een Riesling zonder zwavel en zijn vol blijdschap met het resultaat maar ook verbaasd. Zelfs de 15 Liter gemaakt in 2010 is een puur succes. Vrienden en kennissen nemen steeds vaker onbekende flessen mee. Uiteraard zonder zwavel. Vin Naturel overal vandaan. Uit de Jura, de Loire, uit Italië, uit Georgië en er wordt zelfs een uitstapje naar de Salon van Natuurlijke Wijnen in Colmar gemaakt. En toen wij de eerste fles Riesling Schieferstern 2011 Zero Zero aan de sublieme Deense wijnschrijver Thomas Iversen van Mad About Wine gaven was de toon gezet.

Italië, Australië, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Engeland, UK, Australië, Zwitserland, Japan, België, Nederland, jazelfs Berlijn....weten 'Trossen' nu te vinden!

Purus! De wereld ligt aan uw voeten.

 

PRACHTIGE VIDEO DIE MOSEL HAT WAS.....................

prijzen op aanvraag

vin blanc 2016 | PURUS EULE  | RIESLING 

vin blanc 2016 | PURUS LAY | RIESLING 

vin blanc 2016 | PURUS SCHIEFERSTERN | RIESLING | PDF  

vin blanc 2016 | PURUS MADONNA | riesling 

vin blanc 2016 | PURUS PYRAMIDE | riesling | PDF | UITVERKOCHT

vin blanc 2016 | PURUS ROSA | riesling | augustus

 

 


Outsider by Thomas Iversen Mad About Wine 

Ein Gebirgsbach mit weichem Wasser by Originalverkorkt

https://soundcloud.com/mobile-radio/the-principle-of-yeast

THE LONG NIGHT OF YEAST

https://soundcloud.com/mobile-radio/the-long-night-of-yeast

WINE TASTES DIFFERENT ON DIFFERENT DAYS OF LUNAR CALENDAR


VINUM 05 2016 | NATURWEIN TROSSEN | HOMÖOPATHISCHER PFUNDSKERL | lees meer... download pdf

ECOVIN KLASSE STATT MASSE!

 

 



 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine