Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

 

Speed tasting at Jean Arnaud with Lalou of DRC and Hugh Johnson. One of the most exciting and expensive burgundies ever likely to come my way.

read the story online

 

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • T +31(0)597|675472 privé
  • T +31(0)597|675475 zaak
    M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BEAUJOLAIS | PHILIPPE JAMBON | NATURE DE CHEZ NATURE

Datum: 29-03-2014

Philippe Jambon is no role model. He's a real men modeling his own life. He hunt for rich experiences, amazing wines and unforgettable taste. He counts grapes and collects juice. They are the trophies of his life. The souvenirs that remind us of his acts. Sometimes he goes off the rails and over the edge. Sometimes he falls and sometimes he crashes. But always in style. Always surprising. Always with pride. And with a smile. Feeling surprisingly confident. His wines shape our personality, make us interesting, make us who we are and who we want to be. No Philippe, no story. No Cathérine, no Philippe

 

 

  • Philippe Jambon in restaurant Bon Bon** Brussel
  • Philippe Jambon in restaurant Bon Bon** Brussel
  • Proeverij in restaurant Bon Bon** Brussel
  • Philippe & Catherine Jambon
  • Philippe Jambon
  • Philippe & Catherine Jambon mer Ries
  • Disse | Philippe Jambon
  • Philippe Jambon
  • Philippe Jambon
  • Philippe Jambon

 

 

koorddansen

Ik durf te wedden dat u niet wist dat er een anti-zwavel lobby gaande is maar wel dat er wijnmakers zijn die wijn proberen te maken zonder zwavel en dat dit meestal rebellen en excentriekelingen zijn die meer tijd doorbrengen met geiten dan met mensen en dat sommigen onder hen echt grote wijnen kunnen maken maar zich nooit bezig houden met iets akeligs als bureaucratie. Godzijdank! Het maken van wijn zonder zwavel is ongelooflijk riskant en is te vergelijken met koorddansen zonder net. Sommigen slagen erin en doen dit briljant maar veel wijnmakers kunnen het niet en doen het ook niet. Dus voegen zij zwavel toe. Niet veel. Vaak maar een beetje bij het vullen van de fles.

LA TRANCHE - UNE TRANCHE

Cult wijnmaker Philippe Jambon uit Chasselas in de Beaujolais is wars van zwavel en wacht net zo lang tot zijn wijn naar eer en geweten klaar is. Dat kan soms 5 tot 10 jaar duren. Hij is altijd een van de laatsten met oogsten omdat niet alleen de druiven maar ook de stelen rijp moeten zijn. Nog niet zo lang geleden viel er iets te vieren op het domein. Philippe en zijn vrouw Cathy hadden eindelijk weer wijn. Wijn van hun eigen 4 hectaren. Drie jaar lang waren alle percelen keer op keer verhageld. In 2008, in 2009 en in 2010. Ja er was één vaatje Disse van de druiven die de hagel overleefd hadden en ook in 2012 is er helemaal niets. Dus je kunt je de vreugde van Cathy en Philippe voor de goede jaargang 2011 wel voorstellen. Beiden waren in super vorm. Super blij en super trots! Daverende blijdschap ook bij de fans en liefhebbers want La Tranche was terug. Niet Une Tranche maar La Tranche! Als Philippe achter de wijn van een bevriende wijnmaker kan staan plakt hij er zijn naam en zijn etiket op zoals bijvoorbeeld bij Une Tranche Fleurie by Lilian Bauchet om aan te geven dat iedereen die zwavelloze wijn met een gerust hart kan drinken maar zelf heeft hij die wijn niet gemaakt.

GETEMDE WIJNEN

Philippe staat in de natuurlijke wijnwereld bekend als een van de meest bezeten kwaliteitsfanaten en met zijn enthousiasme stimuleert hij veel wijnbouwers in de regio om ook volgens zijn filosofie te gaan werken. Philippe heeft zelden wijn te koop omdat moeder natuur bijna nooit vriendelijk om de hoek komt kijken maar desondanks zal hij nooit in de wijngaard ingrijpen. Ook al heeft hij geen oogst. Wat mij altijd opvalt bij de wijnen van Philippe is het meesterschap waarmee hij de excessen in zijn wijnen weet te temmen. Wat een beheersing van alcohol en tannine. Niet alleen zachte tannine maar ook op niveau en het alcohol perfect in evenwicht en in overeenstemming met de typische aroma's van de streek. Wat een genot, Bruyère sur la Roche met zijn rijke en geconcentreerde smaak waarin de traditionele warmte van de gebotrytiseerde Chardonnay subliem wordt gecombineerd met het evenwicht en de verfijning van de Gamay. Al zou je bijna denken dat het Pinot Noir is. Top Pinot Noir. U kunt zich misschien wel voorstellen hoe blij wij zijn dat we tot het kleine groepje gepriviligieerde wijnimporteurs behoren dat jaarlijks (als moeder natuur het tenminste toelaat) een kleine hoeveelheid krijgt toebedeeld. De wijnen van Cathy & Philippe Jambon zijn uiterst zeldzaam en zo geliefd dat fans van heinde en ver proberen om een paar flesjes te bemachtigen. Jambon Blan...Chard 2010 was hier al op voorhand uitverkocht.

 

DE PERCELEN

LA TRANCHE LE RETOUR 2011 - Gamay - De allerlaatste La Tranche was 2007. 25 HL/HA afkomstig van alle percelen in Leynes met uitzondering van de percelen Balmont en Baltailles. Een briljant gekleurde rijpe, rijke, karaktervolle en uiterst verteerbare rode wijn met zout en finesse die onder het lachend oog van het parmantige varken net als de andere percelen altijd snel uitverkocht is.

LES BALTAILLES 2011 - Gamay - 20 HL/HA  voor 40& afkomstig van wijngaarden van 60 tot 80 jaar oud en voor 60% van 45 jaar oud. Zwarte donkerpaarse kleur met in de neus diep zwart fruit en een nobele zwoelheid van specerijen die zeldzaam is. Als een vuistslag maar met fluwelen handschoen. Complex, lang en ook hier super verteerbaar. Krijgt van ons een prominente plaats op tafel bij uitgesproken gerechten. 

BRUYÈRE SUR LA ROCHE 2011 - Gamay tikje Chardonnay - onder afficionado's de Pata Negra van de Beaujolais gedoopt. Hier is ter vervolmaking van harmonie en evenwicht 10% gebotrytiseerde Chardonnay van de Grande Bruyère 2004 vermengd met La Roche Noire waardoor een buitengewoon energieke en inspirerende godendrank met veel potentie is ontstaan die ongetwijfeld als 'Un Vin Hors Classe' de boeken in gaat.

DISSE 2010 - Gamay - Wat een onverwachte klasse. Energieke jus die buiten schot (hagel) is gebleven en dankzij heel veel geduld bij het opvoeden zijn ragfijne structuur in al zijn schitterende schakeringen blijft tonen. Puur, chique en finesserijk.

LES GANIVETS 2006 - Gamay - Augustus 2006 zorgde voor krachtige onweersbuien waardoor de druiven door botrytis sneller begonnen te rijpen maar met als resultaat toch kwalitatief sublieme druiven. Bovendien heeft het lang geduurd totdat de wijn zijn balans en energie vond en in dit geval is het verbazingwekkend om na 7 jaar geduldig op het vat nog zoveel aromatische frisheid en smaak te kunnen constateren. Rijk, zeer complex. Een monument!

EXPLICATIONS NOUVELLES CUVEES par philippe jambon

LES VINS JAMBON  -   LES VINS JAMBON ….............. - Des mises en bouteilles de 09/2014

juste arrive

LES GANIVETS 2009 - Gamay - Les Ganivets sont exposés sud sud est. Eté chaud et solaire, une petite grêle précoce sans incidence qualitative a encore concentré la récolte 2009 déjà très 'sudiste' dans son expression. Nous n'avons pas précipité les vendanges car malgré un degré assez élevé je pensais que les raisins n'étaient pas à pleine maturité. 5 Années de cuves ont permis au vin de calmer sa fougue et de proposer sa fabuleuse énergie de façon plus calme et paisible. Prenez un grand verre et détendez vous!!!!

ALLEZ LES VERRES 2012 & 2013 - Gamay - Jolie parcelle de très vieiles vignes sur un plateau à sol pau profond (à côté d'un stade de foot d'où le nom!) Volcanique sédimentaire granitique à quelques encablures des calcaires du Sud Bourgogne où s'épanouissent St.Véran et Pouilly Fuissé. Vin plutôt din que puissant dû à un très pluvieux. Une maturité lente et progressive à partir de mi-août jusqu'à mi-octobre a premis de re-énergiser le vin. Allez prenez votre verre!!!!


blanc 2009 | JAMBON BLAN....CHARD | CHARDONNAY | uitverkocht

rouge 2014 | UNE TRANCHE MADE IN CHENAS | 22.25 | BIJ 6 FL. 21.00

rouge 2013 | UNE TRANCHE FINE II | uitverkocht

rouge 2012 | ALLEZ LES VERRES | MAGNUM | 90.00

rouge 2009 | LES GANIVETS | 45.00 | BIJ 6 FL 43.00 

rouge 2010 | DISSE | 43.00 | BIJ 6 FL 42.00 | uitverkocht

rouge 2009 | les baLtailles | uitverkocht

rouge 2011 | Bruyere sur la roche noire | 43.00 | BIJ 6 FL 42.00 | UITVERKOCHT

If you would like an allocation of the coming wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

Exclusief voor Nederland en België verkrijgbaar bij Just Add Wine

LA PIPETTE AUX QUATRE VINS

Viennent ensuite notamment le 2011 de Jambonblanchard, grâce à l'achat de raisins chez Guy Blanchard depuis 2008, qui peine encore à finir ses sucres, ce qui perturbe quelque peu les sensations, puis le 2009 doté d'une grosse maturité, où là, les sucres semblent terminés, "à moins que ce soit la mémoire du sucre, selon une expression de Claude Courtois". Des blancs à mettre à table, même peut-être avec du boeuf, voire une fondue bourguignonne au vin blanc!... Grosse sensation encore avec le 2006, qui fermentait encore voilà quelques mois, mais qui est désormais sec. A suivre!... Même si l'on soupçonne que ces vins naturels ne sont pas à mettre entre toutes les papilles du jour au lendemain et qu'il faut les conduire au terme voulu, surtout s'ils partent pour le Japon ou pour San Francisco, comme c'est le cas d'une bonne proportion des vins du domaine. Règle incontournable pour Philippe Jambon : tous sucres réducteurs épuisés et malo finie avant la mise. Au-delà de la technique et des choix, une rigueur qui ne ternit pas la dimension artisanale, voire artistique, en tout cas culturelle, au sens noble et agricole du terme, donnée ici, ce qu'il convient de soutenir et de rappeler, même si et parce qu'elle est trop souvent évacuée dans notre vignoble actuel.

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine