Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

CHAMPAGNE BENOIT DEHU | LA RUE DES NOYERS | VIGNERON CONTEMPORAIN

Datum: 25-04-2014

ANTONIO GALLONI
RATING: 94

Antonio Galloni: Benoit Déhu's NV (2013) Extra Brut Cuvée La Rue des Noyers Non-Dosé needs time to come into its own, but it is very impressive today. Powerful and exquisitely layered in the glass, the 2013 is striking in its beauty. Orchard fruit, white flowers and mint open up first, while darker red cherry, Mirabelle plum, licorice and earthy notes develop later. The 2013 is at once lifted yet also quite deep, with an interplay of aromas, flavors and textures that is compelling. The Extra Brut Cuvée La Rue des Noyers Non-Dosé is 100% Meunier vinified and aged in barrel, with no malolactic fermentation. Disgorged April 2016. 94pts

  • Benoit Dehu
  • Bénoît Déhu
  • Bénoît Déhu
  • Benoit Dehu
  • Benoit Dehu
  • Bénoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Benoît Déhu
  • Bénoît Déhu

 

Some are the exciting stuff

Don't we all wish we had a million dollars and get in the bowl with a crunchy pretzel? That’s no way for me to get along. I want Champagne. Still, I tend my nose up for many of them. Lots are boring but some can be very good if not always exciting but provide good value. Some are the exciting stuff.

benoit dehu new to the scene

Now there is someone new on the scene named Bénoït Déhu who is getting incredible high-quality fruit from a less than heralded grape that most wine lovers who love Champagne tend to turn their nose up. Bénoït is an eighth generation vigneron. Got his start working by Bollinger for over 5 years and returned to the family estate. Then put himself in touch with a lot of passionate people before growing his own grapes and making his own Champagne. He has a great sympathy and compassion for natural farming and aims to craft purified pure Pinot Meunier. Bénoït is very personable and knows what he wants. He also seems to have the finer feelings of talent and enjoyment.

Thrilled to introduce 

He works a quarter of the family parcel La Rue des Noyers which is 1.7 hectares in front of his house in Fossoy with a horse. The results are exceptional and we are thrilled to introduce his work to our clients in Belgium and the Netherlands. Today his Pinot Meunier has redefined what great Pinot Meunier can be. La Rue des Noyers is a Champagne that will keep you intrigued and coming back for more. Vinified in oak barrels, many of which are made from the trees haute footage from the forest Meilleray around Fossoy. No malo, unfined, unfiltered and no dosage. It is so clean but also has that amazing pure clayey stony minerality and delicious yellow and dried fruit, well balanced by sustained acidity that makes Pinot Meunier stand out. The finish is endless and flavoured with salinity and has the structure to age for many years. It is so elegant and reveals such satiny. It is so fine yet has so much density. It is so layered and incredibly complex. It is awesome.

Coteaux Champenois 

He also raised the stakes for high-quality white and red Coteaux Champenois which wines are even more undervalued than almost any wine but those of Bénoît are turning out remarkable wines.

We have very little but the lucky few can discover the heights that Bénoït Déhu is achieving.

RATINGS
Publication: Antonio Galloni
Rating: 94

Antonio Galloni: Benoit Déhu's NV (2013) Extra Brut Cuvée La Rue des Noyers Non-Dosé needs time to come into its own, but it is very impressive today. Powerful and exquisitely layered in the glass, 2013 is striking in its beauty. Orchard fruit, white flowers and mint open up first, while darker red cherry, Mirabelle plum, liquorice and earthy notes develop later. 2013 is at once lifted yet also quite deep, with an interplay of aromas, flavours and textures that is compelling. The Extra Brut Cuvée La Rue des Noyers Non-Dosé is 100% Meunier vinified and aged in barrel, with no malolactic fermentation. Disgorged April 2016. 94pts

The top tier?

This wine is very difficult to come by but it is worth an extra-special effort to secure. It sets a new standard for the upper-echelon in Champagne with a 100% Pinot Meunier “blanc” that’s as riveting as Champagne gets (I do not make that statement lightly – most of you know the roster of Champagne artisans we’ve brought to your table over the years).

Benoit Déhu is crafting electric and chilling Champagne (of the up and down the spine variety). The smallest sip gives the taster a sensory experience that is not the norm and signals to the palate (and to the mind) that you are in store for an evening of thrills. From a non-malo sparkling portfolio that consists of a single cuvee, the titillating and highly charged Champagne “La Rue des Noyers” is memorable indeed.

Antonio Galloni noted in 2014 that Déhu’s La Rue des Noyers was one of the most impressive wines he tasted that year and the new version (offered below) is even more serious and will be even longer-lived than the disgorgement he sampled (2013 should last for 10-15+ years, maybe even longer in a cold cellar)...

If you are in the market for the most enlightening bottles of sparkling wine in the world, I fully expect Déhu’s “La Rue des Noyers” to eclipse the $150 mark shortly (due to a worldwide supply/demand curve for the most cult-like bottles of Champagne. Déhu is in that league.

Oh yeah, the wine is pretty good as well.
Amazing Champagne!
Nicki



limited

blanc 2014 | LA RUE DES NOYERS | PM | LAATSTE 18

blanc 2015 | LA RUE DES NOYERS | initiation | 75%PM & 25%PN | UITVERKOCHT

blanc 2012 | LA RUE DES NOYERS | cuvee la pythie | PM | uitverkocht

blanc 2013 | LA RUE DES NOYERS | COTEAUX CH BLANC | PM | UITVERKOCHT

rosé 2015 | LA RUE DES NOYERS | ROSE DE SaiGNEE | PM | UITVERKOCHT

rouge 2013 | LA RUE DES NOYERS | COTEAUX CH ROUGE | PM  | UITVERKOCHT

lees meer... download pdf 

 

 

 



 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine