Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BEAUJOLAIS | PIERRE BOYAT | BOIS DU LEYNES

Datum: 19-05-2014

 

 • Pierre Boyat | Bois de Leynes
 • Proeverij in restaurant Bon Bon** Brussel
 • Pierre Boyat
 • Pierre Boyat
 • Pierre Boyat


 

 

Na 2 decennia van traditionele wijnbouw besluit Pierre Boyat in 2007 het landgoed van zijn familie te verkopen omdat hij zich meer en meer herkent in de waarden van natuurlijke wijn. Hij wil zich richten op de biologische wijnbouw met meer respect voor het milieu en het gebruik van chemische producten afzweren, met de hand oogsten, industriële gisten vermijden en de toevoeging van zwavel tot een minimum beperken of volledig weglaten. 

Hij bouwt een prachtig landhuis met kelders en koopt verschillende kleine percelen beplant met Chardonnay en Gamay, die verspreid liggen rond zijn huis in het dorp Leynes, letterlijk op de grens tussen Macon en Beaujolais.
Over het algemeen is de Chardonnay geplant op klei en kalksteen en de Gamay op zand en graniet. Door de jongere wijnstokken die in productie komen zal hij uiteindelijk 3 ha bezitten.

Pierre wil zo min mogelijk in het proces van de wijnbouw en wijnbereiding ingrijpen en zo natuurlijk mogelijk werken. Daarom heeft hij de AOC verlaten en heeft hij gekozen voor Vin de France op het etiket. Pierre werkt nauw samen met puristen als Philippe Jambon en Jérôme Guichard die geobsedeerd zijn door een perfecte bodemgezondheid en een rijke biodiversiteit. 

Omdat Pierre zijn witte wijnen extra aroma wil meegeven blijven de schillen langer weken in het vat en ontstaat een orange wijn zoals Les Rennes en Pure Laine van buitengewone natuurlijk schoonheid. Fascinerend bij deze wijnen is hun frisheid afkomstig van de lage PH waarden dat het resultaat is van jarenlange noeste arbeid in de wijngaard. Terwijl de Gamay La Cabane springerig puur en sappig smaakt kenmerken Bois de Leynes en Noir de Rouge zich met een karakteristiek aroma, prachtig evenwicht en verfijnde zuurgraad.

Voor Pierre zijn natuurlijke wijnen niet persé beter maar wel eigenzinniger. Het is het spannende aspect van onvoorspelbaar en levendig dat zijn wijnen weerspiegelt.

Leve le Vin de France. Hoezee!


NIEUWE JAARGANG 2017 IN 2019

 

blanc 2014 | LES RENNES | CHARDONNAY | UITVERKOCHT

blanc 2016 | LES RENNES | CHARDONNAY | UITVERKOCHT | DGH 9-

blanc 2015 | PUR LAINE | CHARDONNAY | UITVERKOCHT


LA PIPETTE AUX QUATRE VINS 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine