Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BEAUJOLAIS | HERVE RAVERA | LE GRAIN DE SENEVE | PUUR GEDULD

Datum: 19-05-2014
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera |Le Grain de Seneve
  • Herve Ravera
  • Herve RaveraHerve Ravera |Le Grain de Seneve

 

Een droom wordt waar

In 2000 slaat het wijnvirus toe en beplant Hervé Ravera 500m wijngaard met gamay. In 2002 volgt hij de opleiding wijnbouw in Davayé-Macon, werkt 2 jaar bij biodynamist Marc Quillemot en leert in de Jura hoe hij om moet gaan met het ploegpaard. Toch wordt hij verpleger in Lyon. Op de kraamafdeling slaat de liefde toe en hij trouwt met verloskundige Adeline. De droom om ooit zelf wijn te maken blijft.

 
Op een biologisch wijnfestival ontmoet hij de alom bekende wijnmaker Philippe Jambon. Het gesprek is hartelijk met de nodige inspiratie en hij krijgt een geweldige tip. Er staat een domein te koop in de bergen van Marchampt. In de Beaujolais. Het is 2007. Het huis, de kelders en de wijngaarden worden gekocht en hij heeft een honderd jaar oude pers kunnen overnemen van de grootvader van Christian Ducroux.

Een grote stap en er mag niets misgaan. Hervé kan zich geen fout permitteren. In eerste instantie wordt op advies een deel van de wijn gezwaveld en gefilterd en wordt er stikstof toegevoegd maar later ontdekt Hervé, dat het ongefilterde en niet gezwavelde deel dat aanvankelijk een probleem had met de aroma's, zichzelf in de fles had hersteld.

Hij voelt dat hij vertrouwen moet hebben in zijn eigen werk en moet stoppen met het zich zorgen maken om niets.Hij gebruikt immers gezonde druiven van een fantastische vulkanische bodem, een mix van leisteen en zand bezaaid met oude stenen. En de op het zuiden gelegen, steile hellingen, op 500m boven de zeespiegel bewerkt hij volledig biodynamisch met de hulp van Reggae Night, zijn trekpaard. Vanaf dat moment klaart noch filtert Hervé en voegt niets meer toe. Gebruikt geen zwaveldioxide en vermijdt pompen. Door de aversie voor chemische toevoegingen weigert hij ook stikstof te gebruiken in zijn tanks.

Hervé Ravera is een man naar mijn hart. Serieus, keiharde werker, eerlijk, bescheiden en zeer sympathiek. Zijn wijnen getuigen van lef en flair. De nieuwe micro cuvée 'Vos Lettres sont Irrésistible' is spraakmakend en de zuiverste van de omgeving. Niet zo verwonderlijk dat ook Adeline haar werk in het ziekenhuis heeft neergelegd en gekozen heeft voor de druiven. Samen sterk, samen gaan voor de meest fantastische wijn. Die van Gamay. Ga je mee. 


rouge 2022 | roue libre | GAMAY 

rouge 2020 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN    

rouge 2019 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN  

rouge 2018 | VOS LETTRES SONT IRRESISTIBLE | GAMAY | MGN  



 

 


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine