Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | JEAN-MARC DREYER | L'AVENTURE C'EST LA NATURE

Datum: 02-09-2015

 

 

  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer
  • Jean-Marc Dreyer

l'AVENTURE C'EST LA NATURE

Memorize this person because you won't come across this simple kind of man very often.

Jean-Marc Dreyer is not your standard winemaker. 

Natural wine is still something you have to seek out. The people who follow this route tend to be small growers. Jean-Marc works biodynamically and does his best to make honest, real, living wines with nothing added and nothing taken away. His wines tell the story of the small vineyards in which they are made. His wines are full of character, personality, and place. He doesn't add chemicals, laboratory yeasts, oak flavors, tannins, color or sugar. He doesn't micro-oxygenate or de-acidify and he adds zero sulfites.The wines are unfined and unfiltered. "If you filter and disinfect your wines with sulfites you take away all that goodness", he says. 

I remember a world before natural wine when winemaking was really controlled. Would sommeliers be afraid to take a risk by putting natural wines on their list because they are different to these very controlled wines. Yes of course! That's why we started Just Add Wine 12 years ago. The strange but great thing is that over the past decade, visionary restaurants including Sang-hoon Degeimbre at L'air du temps** Kobe Desramaults at In de WulfSergio Herman at The Jane Antwerp** René Redzepi at NOMA Restaurant** and Christophe Hardiquest at Bon Bon** have championed the wines and now a fresh generation of chefs and sommeliers is basing its lists around them. Wherever in the world there is natural wine there is good food and bread and it's a fact that the natural flavors of natural wines make it a better match. If you like to enjoy some very reasonable priced macerated and lovely pinot noir wines of Jean-Marc go out and you'll find them at Marcha Portois & Thomas Troupin at La Menuiserie RestaurantAlessandro da Fies & Benny Blisto at Bak Restaurant Merijn van Berlo Niels Veenvliet & Figo van Onna at Choux Laurens Snykers & Lien Buntinx at Restaurant Zoethout Jeffrey Snoeks & Jan Tournier at CucharaMario Elias & Rémy Gilon at Le cor de chasse werisJim de Jong Restaurant De Jong and so on..........

 

Je ne me pose pas la question de savoir comment je fais mes vins, ils se font eux-mêmes, je suis là pour les accompagner, les suivre pour qu’ils aillent dans la bonne direction, ils font leur fièvres et après… »

« J’estime qu’il faut faire les vins dans les champs, pas en cave. Alors sans jouer les apprentis sorciers, j’essaye des choses, en restant simple. Si tu fais des vendanges tardives en assemblage, tu perds l’appellation, mais ce sont des mots. Ce qui compte, c’est ce qu’il y a dans la bouteille. »

 


nieuwe jaargang 2017 januari 2019


blanc 2017 | ORIGIN | RIESLING MACERATION 

blanc 2017 | ORIGIN | SYLVANER MACERATION

blanc 2017 | ORIGIN | MUSCAT MACERATION 

blanc 2017 | ORIGIN | auxerrois | MACERATION 

rouge 2017 | ORIGIN | elios | pinot noir

rouge 2017 | origin | ANIgMA | PINOT NOIR & GAMAY | UITVERKOCHT

 

 

Exclusief voor Nederland en België verkrijgbaar bij Just Add Wine in minuscule hoeveelheden. Het is raadzaam om niet te lang te wachten wanneer zij beschikbaar komen.


 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine