Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | JEAN-MARC DREYER | L'AVENTURE C'EST LA NATURE

Datum: 02-09-2015

 

 

​natuurtalent

Toen we 10 jaar geleden bij Jean-Marc Dreyer in Rosheim aanklopten was hij net te voet terug uit Santiago de Compostella. We probeerden inzicht te krijgen in zijn gedachten, werk, wijn en emoties. Zouden we Auf der Weg nog een keer kunnen proeven? Met welk natuurtalent hebben we hier te doen? Er waren zoveel vragen. We werden intense vrienden en beleefden een fantastische dag.

leerschool


Natuurlijke wijn is iets dat hem raakt. Zijn beste leerschool en mentor was Patrick Meyer. Jean-Marc werkt biodynamisch en doet zijn best om eerlijke, echte, levende wijnen te maken met niets toegevoegd en niets weggenomen. Zijn wijnen vertellen het verhaal van de kleine wijngaarden waar ze zijn gemaakt. Ze zijn vol van karakter, persoonlijkheid en plaats. Jean-Marc is wars van het gebruik van chemicaliën, van gekochte gisten, te veel hout, harde tannines en toevoeging van kleurstof en suikers. Hij voegt nul zwavel toe. Alle wijnen zijn ongefilterd en worden niet geklaard. 

“Als je filtert en desinfecteert met sulfiet neem je alle goede dingen weg” zegt hij".

​simpele wijze

“Ik vraag mezelf niet af hoe ik mijn wijn moet maken want dat gaat vanzelf. Ik ben hier om de wijn te vergezellen en te volgen opdat hij de goede kant opgaat. Ik ben ervan overtuigd dat de wijn gemaakt wordt in de wijngaard en niet in de kelder. Zonder de tovenaarsleerling uit te hangen probeer ik dingen voor elkaar te krijgen op een simpele wijze. Op mijn manier. Waar het om gaat is wat er in de fles zit. Dat moet bijzonder zijn.

nieuwe jaargang 2022 in 2024


blanc 2021 | ARGITIS | RIESLING 

blanc 2021 | brutus | 

blanc 2021 | ORIGIN | RIESLING | MACERATION 

blanc 2021 | ORIGIN | SYLVANER | MACERATION 

blanc 2021 | ORIGIN | muscat | MAC 

blanc 2021 | ORIGIN | GEWURZTRAMINER | MAC 

rouge 2021 | ORIGIN | elios | pinot noir 

rouge 2021 | ORIGIN | anigma | PINOT NOIR 




 


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine