Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

ELZAS | BRUNO SCHUELLER | LA BRUNO

Datum: 02-09-2015

 

  • Bruno Schueller
  • Bruno Schueller
  • Bruno Schueller
  • Bruno Schueller

MYSTERY

The most chill guy on the planet I finally met after two years of waiting is Bruno Schueller. He has this great Italian way about him. No wonder his charming wife Elena comes from Italy. Relax! Winemakers do not have to be such a mystery but Bruno for sure is. How often did I dream about Bruno calling me on the phone saying: "Pinot Noir, Ine? Let's tango." But I guess it wasn't a dream after all.

This is all real and...yes....patience brings sweet rewards!

LA BRUNO

We were delighted with the warm welcome we received and the relative ease with which we scored tasting so many lovely wines overlooking the very cool, even cold, old cellar. Bruno follows the biodynamic rules but he didn't sign up for the formal membership and certification. He is very independent-minded and wants to stay free from strict frames keeping the focus on elaborating his wine. The wines are not always in line with what is seen as typical for varietal wines of Alsace and it's not uncommon that the wines of Bruno Schueller do not pass the sensory tests of INAO but this doesn't worry Bruno at all. You need an open mind for his wines. Bruno has become an icon and inspiration to those searching for less manipulated wines. When they are on, they are magical. They are the once in a lifetime bottles that every sommelier dreams of drinking and bragging about before they die. I am so happy and so proud we finally work with Bruno. His wines are the love of my life. How could anybody not be impressed by his fabulous Pinot Noir (only 1 ha ) All the wines we tasted were wonderful but one stood out? His very first Pinot Noir 2004 without sulphur is probably one of the best in Alsace I have ever tasted and reminded me of 

La T. With a note here, let's call it La Bruno! 

 

SKIN-CONTACT IS ALIVE

By the way at Bruno Skin-Contact is also alive. The argument against skin contact is similar to the cold carbonic debate but I prefer skin contact wines. Try Bruno's unique carefully controlled macerated delightful, light, funky and nearly tannin-free white 'orange wines'. They're worth every penny. The problem for cold carbonic macerated wines (dry ice into ferment before the CO2 addition) is a growing "sameness" of strong aromatic flavours of cinnamon, curry, and roses in most of the wines. Orange wine is a style of white wine that has been around for 8000 years or more aiming to make white wine without sulphur as the tannins in the skins act as something of an anti-oxidant as well as a way to add tension to wines that might lack acidity.

 

So if you're looking for this interesting, off the beaten path wines of this small homegrown producer, then we are the resource that could be just the right fit for you. Amongst all wines available when it comes to certain producers there are just never enough bottles to satisfy demand. So hurry up. 

 

blanc 2022 | pinot blanc | cuvee particuliere

blanc 2022 | pinot blanc H

blanc 2022 | GEWURZTRAMINER bild | uitverkocht

blanc 2022 | GEWURZTRAMINER | CP Label Rouge

blanc 2022 | TRAMINER H | PIGE | 

blanc 2022 | PINOT GRIS | RESERVE | 

blanc 2018 | RIESLING | grand cru eichberg

blanc 2018 | RIESLING | GRAND CRU  pfersichberg

rouge 2018 | PINOT NOIR | LNO12 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine