Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

LOIRE | JEROME LAMBERT | ALLEEN DRUIVEN EN GEBEDEN

Datum: 03-04-2017

 

 


 

 

 

ALLEEN DRUIVEN EN GEBEDEN


Jerome Lambert gebruikt alleen druiven en gebeden en doet al het werk in de wijngaard en in de kelder alleen.

Wild van natuurlijke wijn vertelt hij enthousiast waarom hij puurheid vooropstelt en zich niet vastlegt aan een bedachte stijl maar anticipeert op terroir en hun specifieke kenmerken. Bij zijn inspirerende zoektocht naar de essentie van zijn Chenin gebruikt hij al zijn zintuigen om zijn passie voor deze druif vorm te geven. 

We delen in zijn euforie en gejuich over het wijnjaar dat veel goeds doet vermoeden én bij het proeven ook is gebleken terwijl hij niet uitgepraat raakt over de beauté van 2015. Misschien heeft de chenin nog net iets te hoog suikergehalte maar dankzij de zuren van nature komt het wel goed, weet hij, weten wij.

Jérôme maakt in zeer kleine hoeveelheden drie verschillende Chenin Blanc wijnen van zeer oude wijnstokken. Het zijn wijnen die stuk voor stuk opvallen door een spannende focus en kunnen geweldig goed ouderen. Ze zien nooit hout. De witte wijnen komen van zwarte en grijze leisteen en de rode wijnen van leem en zand. Het wijn maken is simpel maar de selectie rigoureus. Ze vallen op door hun rijkdom en dichte aroma stoffen die licht beginnen en uiterst geraffineerd eindigen in het alle puurste fruit. Het zijn ronduit meesterwerken.

De focus op biodiversiteit in de wijngaard wordt homeopathisch bevorderd door kruiden en bloeiende planten en bijgehouden door een kleine kudde schapen en geploegd met het paard. Aan de wijnen wordt nooit iets toegevoegd, worden niet geklaard, niet gefilterd noch gezwaveld. Ze bezitten een magistrale energie en zijn ongetwijfeld een genot voor nu en in de komende 20 jaar.

 

JUST ARRIVED

blanc 2017 | COULE DE SOURCE | CHENIN |

blanc 2017 | PET NAT | CHENIN |

rouge 2017 | FIL DE ROUGE | 70% GROLLEAU 30% CF | 

rouge 2017 | LE ZUD DE FRUIT | GROLLEAU |

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine