Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | NICOLAS JACOB | VERBORGEN PERCELEN

Datum: 18-02-2018

 

 

 

Verborgen percelen

Wekenlang hebben we de rode en de witte wijnen van deze pientere personage door geproefd en er telkens weer van genoten. Het viel mij op dat ik de wijnen steeds als ongekend zuiver en puur beoordeelde en dat zij ondanks vele dagen van tevoren geopend steeds mooier in het glas werden. In tegenstelling tot veel klassiekers uit de Jura vond ik de wijnen zoveel jeugdige schoonheid en finesse bezitten en intrigeerde de filosofie van Nicolas Jacob en zijn biodynamische werkwijze mij zo, dat ik mij er wel iets meer in wilde verdiepen. Ik zoek hem op in het dorpje l’Etoile.

Hij vertelt dat bloemen en planten altijd al een belangrijke rol in zijn leven speelden maar dat hij toch heeft gekozen voor de wijnbouw en aan de slag kon bij Laurent Macle in Château Chalon. Als hij dan later door Fanfan wordt gevraagd om daar voltijds te komen werken pakt hij die uitdaging met beide handen aan. Niet alleen omdat hij hier de kans krijgt om beetje bij beetje zijn eigen wijn te gaan maken maar ook omdat Jean-Francois Ganevat zijn grote voorbeeld is, zijn hero.

In zijn vrije tijd begint hij aan het verspreid over de heuvels zoeken naar verborgen kleine percelen met zeer oude stokken. Percelen die door grotere producenten als gevolg van hun isolement, te lage opbrengst en moeilijke bewerking door de jaren heen zijn genegeerd. Percelen met oude wijnstokken die de wijn niet alleen intensiteit, concentratie en diepte geven maar door de optimale ligging en ouderdom hem ook in staat stellen onderscheidende wijnen te maken.


 
Vanuit een nieuwe kelder vlakbij Kenjiro Kagami wordt met veel passie en kunde gewerkt aan een piepkleine productie en we kunnen alleen maar hopen dat Nicolas ons dit jaar royaal toebedeeld

 

Vandaag heeft Nicolas drie verschillende locaties waar het land volgens de organische en biodynamische principes wordt bewerkt in overeenstemming met de maankalender opdat de wijnstokken en de grond hun karakter volledig kunnen uiten. Elke tussenkomst is van de meest zorgvuldige aard en veel tijd wordt besteed aan het groeibeheer. Het is een arbeidsintensief proces met veel handwerk maar ook de enige manier om kleine hoeveelheden kwalitatief hoogstaande wijnen te maken. In de stijl van zijn mentor Jean-Francois Ganevat worden Chardonnay, Savagnin en Pinot Noir zonder interventie opgevoed in gebruikte vaten en tot de nok toe gevuld om oxidatie te voorkomen.

 


NIEUWE JAARGANG JANUARI/FEBRUARI 2019

blanc 2015 | LA-BAS | L'ETOILE  | CHARDONNAY OUILLE | UITVERKOCHT

blanc 2015 | LA-HAUT | chardonnay ouille | UITVERKOCHT

rouge 2016 | AUX PERRIERES | cotes du Jura | PINOT NOIR | UITVERKOCHT 




Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine