Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES GASTRONOMIE

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

BEAUJOLAIS | RAFHAEL BEYSANG | LE NOUVEAU LITRE

Datum: 29-05-2018

 

 


 

BOUJU MEYER DREYER

Het domein staat nog in de kinderschoenen maar Raphaël Beysang heeft al zoveel kennis en ervaring opgedaan dat zijn vertrek uit de Elzas naar het zuiden van de Beaujolais niet onopgemerkt is gebleven. Overal waar hij gewerkt heeft staat hij bekend als een gepassioneerde en gedreven wijnmaker. Niet voor niets zijn Patrick Bouju, Patrick Meyer en Jean-Marc Dreyer super enthousiast. "Raphaël is een man naar ons hart. Niets is hem teveel. Hij is eerlijk, bescheiden en net zo briljant als zijn eerste cuvée Le Nouveau Litre."

BRUILOFT

Natuurlijk is het allemaal niet vanzelf gegaan. Een meester kan deuren voor je openen maar je moet wel zelf naar binnengaan. Zijn grootvader was wijnboer. Zijn oom ook. Als kind hielp hij tijdens zijn vakantie al in de wijngaarden van Meyer in Nothalten, waar hij veel heeft geleerd.

Meer dan 10 jaar werkte hij voor anderen en het voelt goed om nu, met je eigen land zelf wijn te maken. Het gebeurde een beetje toevallig tijdens een bruiloft toen iemand hem een stuk land aanbood. Met 1.39 ha begon het allemaal en wanneer een kennis besluit om te stoppen heeft hij iets meer. Nu 4 ha en volgend jaar 5 ha. Om het vele werk dat eraan komt kan hij alleen maar glimlachen. Het is nooit hetzelfde. Er is altijd een vraag. En altijd moet het beter. Klagen doet hij niet. De Elzas is wit gekleurd en nu is het rood maar hij droomt al van een beetje chardonnay. Het stukje land is er al. Ideeën genoeg.

CHANEL & CAPUCINE 21

De Beaujolais kun je niet vergelijken met de Elzas maar Raphaël vindt het wel heel mooi. Zijn percelen liggen ongeveer 15 kilometer uit elkaar tussen Saint-Germain Nuelles en Theizé. Jarenlang heeft hij tractoren gebruikt maar nu heeft hij gekozen voor een vreemdzame bewerking à cheval met Chanel en Capucine 21 die tussen de wijnstokken balanceren. Zijn gamay's zijn puur natuur en zonder toegevoegde zwavel. Deze wijnen creëren een nieuwe energie, meer emotie en zijn meer ontspannen en verteerbaar. Ze ontroeren. Zuivere wijn wordt gemaakt in de wijngaard maar het hangt er immers vanaf wat er met het prachtige terroir wordt gedaan. 

VERBLUFT

Raphaël is verbluft, bijna beschaamd, maar trots dat zijn eerste jaargang zoveel interesse heeft gewekt. Wij denken niet dat het door de grote fles van zijn eerste Cuvée Le Nouveau Litre komt maar gewoon door de fantastische kwaliteit van deze rode rose gekleurde gigantisch lekkere wijn.

Keep your eyes open and your mouth not shut! You'll be surprised about (his 2nd) Les Palletières.


rouge 2018 | LE NOUVEAU LITRE | GAMAY | UITVERKOCHT

rouge 2017 | LES PALLETIERES | SÉL MAS DE 1927 | 24.00 | BIJ 6 FL 22.50

rouge 2017 | ENCULES | GAMAY DE THEIZE LOT 2 | ARRIVED

rouge 2017 | ENCULES | GAMAY DE THEIZE LOT 3 | ARRIVED

blanc 2017 | CHARDONNAY | 2019

 

 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine