Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

AUVERGNE | DOMAINE L'ARBRE BLANC | NEW KIDS ON THE BLOCK

Datum: 24-09-2018

Jacob & JUlie new kids on the block

stay tuned

I've been around the world and every step of the way I'm learning something.

Today I'm not going to see the Featured Domains. I tend to look for vineyards that nobody knows about. More and more I dedicate my life to wine that follows nature. I'm not a fan of wine pushed for more alcohol, and more tannin, which loses its fruit and elegance. On the other hand, I love smart wines.

so much quality

What is good is to showcase the winegrowers who have made great efforts in natural and biodynamic wine. In Auvergne, for example, at Domaine de l'Arbre Blanc, I recently had a great time. Meeting at the turn of a tasting at this estate for an uncompromising point of view I have never tasted so much quality for its range of Les Petites Orgues, Les Grandes Orgues, Les Fesses macération and Les Orgues ni petites ni grandes. No inputs or sulfite. I don't want to create illusions, but Frédéric and Caroline Gounan's wine tells its story. All the secrets of the vine were revealed to us during a little digestive walk with, finally, the car full of beautiful things.

BALANCED FIRE

And what is the key to the success of a veritable natural wine at a time when many wines are made industrially? At Fred and Caroline, everything is handmade with the best grapes and know-how to never forget. You have to remember a few bottles for memory, but while they are good to drink from the moment you buy the Arbre Blanc wines, they catch fire very quickly. They are a maximum of taste pleasure if you don't want to hurt your head. Delicate, fresh with a salty and greedy sensation and very balanced. 

Fred has recently (2019) decided to raise all his wines on amphorae. We tasted all the new vintages and were deeply impressed. Let's hope our allocation increases a bit.

Op allocatie

 

nieuwe jaargang 2025


Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine