Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail


Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

JURA | CHARLES DAGAND | DOMAINE CARLITO EEN ROEPING

Datum: 23-01-2019
  • Charles Dagand
  • Charles Dagand
  • Charles Dagand
  • Charles Dagand
  • Charles Dagand
  • Charles Dagand

 

 

Domaine Carlito EEN ROEPING

Als je op zoek bent naar de meest perfecte vertaling van Jura-wijnen die de geest van de Jura volledig weergeven dan moet je zeker de nieuwe releases van Charles Dagand leren kennen.

Oorspronkelijk was Charles betrokken bij Alice Bouvot van l'Octavin maar na verschillende overwegingen kiest hij zijn eigen weg en start zijn eigen Domaine Carlito.

Een roeping die hem lijkt te passen. Het bewijs zit in de fles.

Omdat we dol zijn op Jura wijnen proeven we er veel. De verbluffende ervaring van een paar jaar geleden met de Pinot Noir van Charles Dagand zullen we echt nooit vergeten. Het klinkt misschien overdreven maar ik heb echt een traantje gelaten.

JEAN-MARC BRIGNOT

We wilden Charles beter leren kennen want met elke fles die volgde bloeide de bewondering op. Opvallend is de adembenemende precisie en zinnelijke subtiliteit naast iets dat eenvoudig onverklaarbaar is. We bejubelen de vrijheid. De pure wilde eerlijkheid en tintelende frisheid vol leven en verteerbaarheid. Jean-Marc Brignot comes in mind. Die Hard Jura-fanaten, die geluk hadden ze te proberen hebben blijvende herinneringen aan de meeslepende en subliem uitgevoerde  wijnen van Jean-Marc Brignot. Go Paris.

Anders dan Brignot demonstreert Charles zijn vaardigheden zowel in het verzorgen van de wijnstokken als in het maken van de wijn. Charles is niet alleen een echte vigneron hij is ook een meesterlijk vinificateur.

Carlito Vin de france Charpindo

Carlito Vin de france Charpindo 2017 is een witte wijn, een mix van direct geperste Pinot Noir dat wit sap geeft en Chardonnay. Natuurlijk gefermenteerd zonder toevoegingen, voor het bottelen gemengd om het ongelooflijk frisse, intrigerend 'wit' te creëren dat een vederlichte textuur, hartige fruitigheid en een pittig fruitkarakter heeft. Briljant. 

Carlito Vin de France Yavol

Carlito Vin de France Yavol 2017 is een rode wijn met slechts 11% alcohol en gemaakt van Pinot Noir met een strelende zuurgraad, perfect uitgelijnd met het fruit en niet te vergelijken met welke andere Pinot Noir dan ook. Ik had laatst een hoera-momentje tijdens de Pinot Noir line-up met Bruno Schueller en Yann Durieux. Wow! Yavol wat een wijn!

open geest

Deze wijnen zijn magisch maar als je bent opgegroeid met zware Bourgognes en klassieke Bordeaux (en dat zijn wel jouw wijnen) dan wordt je gehemelte beslist getart met alles wat je ooit over wijn hebt geweten.

Deze 'funky' natuurlijke wijnen zullen het meest geliefd zijn bij fans met een open geest.

 

NIEUWE JAARGANG 2018 IN 2020

blanc 2017 | CHARPINDO | PINOT NOIR & CHARDONNAY

blanc 2018 | CHARPINDO | PINOT NOIR & CHARDONNAY

rouge 2017 | YAVOL | PINOT NOIR 

rouge 2018 | YAVOL | PINOT NOIR 

rouge 2018 | PINOT NOIR

rouge 2018 | PINOT NOIR MACERATION

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine