Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

JIM DE JONG INSTINCTIEF KOOKTEMPERAMENT

Datum: 14-06-2015

JIM DE JONG - INSTINCTIEF KOOKTEMPERAment

Jim de Jong | Restaurant de Jong

JE PROEFT WAT JE ZIET

Jim is groots en zijn eetbare kunsten ook. Dat proef je, dat voel je en dat raakt je. Zijn keuken verraadt uitgebalanceerde precisie van hoog ambachtelijk niveau. Je proeft wat je ziet. Speels maar verdiepend en verduurzaamd. Puur, verfrissend en geraffineerd. De basis blijft het belangrijkste en dat is omgaan met een kwalitatief hoogstaand product. Voorop staat zijn grote liefde voor groenten en kruiden maar ook voor wilde bloemen en bospaddenstoelen gekozen naar het ritme van de seizoenen. Nieuwe technieken komen slechts ter tafel als er sprake is van extra toegevoegde waarde. Waar het om draait is de essentie van de smaak. Contrasten als zoet en zout vertellen het verhaal. Zuur is welkom en bitter kan een nuance zijn.

CHEF MET BALLEN

Jim is goed geschoold. Zit goed in zijn vel. Zo op het eerste oog is hij een down-to-earth Guy maar ook een Chef met ballen. Dat wil niet zeggen dat hij ruig kookt. In Londen gaven Gordon Ramsay en Heston Blumenthal hem inzicht in moderne kooktechnieken en in Montpellier brachten de gebroeders Jacques & Laurent Pourcel van Le Jardin des Sens hem à priori keukenhiërarchie en tempo bij. Zijn grote voorbeeld is Michel Bras. Hij was 21 toen hij aan het Deliplein in Katendrecht de veel besproken Table d’Hôtes De Jonge De Jong begon en nu heeft hij Restaurant De Jong in de trendy Hofboogjes in Rotterdam om de hoek bij François Geurds. Helemaal voor zichzelf alleen. Nou ja helemaal alleen? Ook een beetje voor Johanneke, zijn charmante vriendin, die in de mooie zaak heel vaak aan zijn zijde staat. Jo is een gepassioneerde edelsmid, Heldin sieraden, maar deelt ook Jim's passie voor smaak. Het is hard werken maar en passant ontsporen ze soms naast de deur met de TGV (Train Grand Vin) naar Parijs op ontdekkingsreis om niet uitgeraakt te praten over een spannend food concept of over nieuwe smaken in natuurlijke wijn.

must eat nl 

Als ik u vertel dat mensen die hun hele leven wijn hebben gedronken en er op latere leeftijd niet meer zo goed tegen kunnen door de toegevoegde stoffen en het teveel aan sulfiet, en van natuurlijke wijn zonder problemen volop kunnen genieten gelooft u mij natuurlijk niet. Ik ben niet alleen oud (en wijs) genoeg maar ook het levende bewijs van wat gezond drinken kan doen. Ik zweer bij natuurlijke wijnen. Je ‘bad’ cholesterol is minder wanneer je wijn drinkt zonder of met weinig sulfiet en natuurlijke wijn wordt ook sneller door de lever afgebroken. Isabelle Legeron MW heeft zojuist een interessant boek uitgegeven over ‘is natural wine better for you’ en geroemd wijnschrijver Alice Feiring kunt u gerust vragen how natural wine changed her life. Trouwens ook heel leuk om te lezen is Must Eat NL waarin Luc Hoornaert (Jim staat er (nog) niet in) een selectie eigenzinnige culinaire adressen in Nederland tipt. Nu kopen! Luc is groot voorstander van alles wat zuiver is en heeft een enorme kennis (all over the world) van gezond eten en gezonde wijn.

 

EIGEN KWEEK

Oké terug aan tafel bij Jim. We hebben ons natuurlijk laten verleiden en Jim zijn gang laten gaan. De eerste teaser was meteen een voltreffer. Bevroren klaverzuring met poedersuiker. Gewaagd maar wat een waanzinnige combinatie met de Pét Nat van Jérôme Quichard. Verademend die natuurlijke bubbels zonder zwavel. De tweede teaser, het eitje met de zacht zoete smaak van zomerbiet en wilde Hibiscus was in combinatie met de Poulssard 2014 van Adeline Houillon & Renaud Bruyère uit de Jura bijna hemels overtreffende trap. We veerden letterlijk en figuurlijk op toen bleek dat deze Poulssard ook zijn mannetje stond bij het eerste lustopwekkende hoogstandje uit het ‘vis en vlees’ menu (€ 45). Bovendien was de gerookte makreel met licht gerookte mayonaise, bleekselderij en kruiden van de komkommerplant van eigen kweek door de touch van het kleine veldboeket een plaatje om te zien.
 

ORANGE WINE

De in boerenmelk gekookte Hollandse meiknolletjes met raapsteeltjes en zoete verse kapucijners met Parmezaanse kaas uit het ‘Groente' menu (€ 45) waren een smaakontwapening door het digestieve karakter van de wijn die Jim schonk. Een soort ‘Orange Wine’ van Jérôme Guichard. Vegetarisch koken is zoveel meer dan het vervangen van vis of vlees en dat blijkt wel weer als Jim ons twee surprises brengt. Kleine courgette uit de oven opgefleurd met de gele bloem en crème van de courgette met het zoet zure van pure frambozen voor Ries en blanke asperges met bosmorilles, ziltige zeekraal en nieuwe aardappeltjes in de schil voor mij. We zijn in jubelstemming vooral ook door de uitgekiende combinatie voor beide gerechten met de witte Arbois Blanc van 80% Chardonnay en 20% Savagnin opnieuw van Adeline Houillon & Renaud Bruyère. Dit stel is aardig op weg om een van de mooiste natuurlijke wijnen van de Jura te maken. Bravo Jim!


De Dakakker

Het schitterende niveau van genieten wordt vastgehouden met het malse gevogelte van parelhoen uit de oven met een kleurig palet van groenten rijkelijk bestrooid met crumble van roggevlokken. Muckeloch van Trossen (ohne schwefel) uit de Duitse Moezel is er wunderbar bij. Wat kan die Rudi Himmlische Weine maken. Wie voor rood kiest kiest waarschijnlijk voor Exspectatia van Christian Ducroux (al 35 jaar Demeter) of voor Tracteur Rouge (mini soufre) van aanstormend talent Thomas Finot. Er staat ineens een kleinood voor mijn neus. Honingraat met citroen van de Rotterdamse Stadsimker van de Dakakker. Subliem intermezzo bij een slokje Macvin 2009 van Etienne Thiébaud. Een van de allerbeste boerenkazen van Nederland komt op tafel, de Remeker Puur, een rauwmelkse biologische kaas van de melk van Jersey koeien en een volle lepel Belgische Witte van Rotselaer. En alsof het nog niet voldoende is zie ik ook mijn geliefde Blue Stilton, de Koning van de Engelse kazen passeren. En pas op! Werkelijk subliem smakend met het Franse bier XXYZ Bitter van Brasserie la Planche uit de Jura. Zaligmakend verdwenen 4 landen in één buik.


Magisch van de vlier

Is er nog een plaatsje voor het dessert. Of willen wij wel dessert. Het is iets dat we beiden niet graag eten. Meestal is het veel te zoet, te zwaar en vooral slaapverwekkend. Helemaal als er zo’n zoet glas wijn met ladingen zwavel en teoegevoegde suikers bij wordt geserveerd. Maar Jim komt met iets magisch van de vlier. Hij heeft de bloesem tot sorbetijs gedraaid en de mooie rode aardbeitjes bestrooid met poedersuiker van citroen met in plaats van slagroom, geslagen Feta. Een briljant idee want de prikkelende zoutige smaak van de Griekse Feta kaas contrasteert wonderwel en de Pét Nat van Jérôme Guichard waar we mee begonnen zijn is hierbij een uiterst opwekkend en sprankelend juweel.
Jim’s (h) eerlijke keuken tilt je op en is een absolute blijver voor ons. Trekt een eclectische mix van leuke mensen aan. Je ziet jong en oud door elkaar. Wat wil je nog meer? Hier moet je coûte que coûte naar toegaan. Rotterdam is het nieuwe Parijs. Restaurant De Jong het nieuwe paradijs. 

http://www.restaurantdejong.nl/


 

 

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine