
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Over PinguS en....
er was eens el bulli....
El Bulli. Wie eten er? 8000 Gelukkigen per jaar. Naar verluid komen er jaarlijks rond de 400.000 aanvragen binnen en wordt er naar alle waarschijnlijkheid een plaatsje vrijgehouden voor sterrenkoks, VIP's en Royalty. Zo is het nu en zo was het ook in 1999 toen wij er waren. Wat overkwam ons in 1999 bij El Bulli tijdens één van onze mooiste culinaire belevenissen ooit? NITROGEEN EN CHLOORWij herinneren ons alles nog als de dag van vandaag, ook de ontzettend slechte weg er naar toe. Maar wat een experiment om je te laten inspireren door zoveel vernieuwingsdrift. |
Maar de rode wijn Pingus 1996 liet wel héél lang op zich wachten. Maître d'hôtel Luis Garcia was nog wel even langs gekomen maar met een wel heel bedenkelijk gezicht en toen viel ook het kwartje. Wij hadden ons volledig in de prijs vergist. NIET GETREURDEen geluk bij een ongeluk want de dagen erna hebben wij niet alleen Peter Sisseck persoonlijk leren kennen maar ook al zijn indrukwekkende wijnen kunnen proeven. En natuurlijk Pingus, een wijn die ons totaal omver blies How great can it be! Onze proefnotities uit 1999 liegen er niet om. 'Zwarte donkerpaarse kleur met in de neus héél veel chocolade en zoete kersen van een zwoelheid die wij zelden geroken hadden. Als een vuistslag maar met fluwelen handschoen. Nog niet in balans. Scoort hoog, wellicht later hoger. Veel potentie voor meer. Wow, dus dit was Pingus!' Vandaag staat Peter Sisseck in Spanje bekend als de meest bezeten kwaliteitsfanaat en heeft zijn, in zéér kleine hoeveelheden en daarom relatief hooggeprijsde rode wijn Pingus een dermate legendarisch bestaan verschaft, dat hij deze wijn met behulp van een lijst - doos voor doos - over de wereld verdeeld. Dat wij onze Weimaraner † Pingus lees meer...hebben genoemd spreekt voor zich. |