Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

restauratie

RESTAURATIE POSTKANTOOR MET DIRECTEURSWONING

Bij de uitwerking en de opdracht om het pand te restaureren hebben verschillende overwegingen een rol gespeeld. Het gebouw had in Oude Pekela een reputatie als postkantoor in een bijzondere omgeving met veel karakter en waarde. Destijds was het Architect Cornelis Peters die de opdracht uitvoerde en zich bij de bouw in 1898 liet inspireren door de 13de eeuwse Groningse romano-gotiek, een stijl die leidde tot de term ‘postkantorengotiek’. Eén uitgangspunt stond voorop, namelijk dat het gebouw gerestaureerd diende te worden met de oorspronkelijke details en kleuren, maar met dit grote verschil dat het postkantoorimago ingeruild werd voor een representatieve, moderne ontvangstruimte voor liefhebbers van wijn. Kenmerkend voor de directeurswoning, die vandaag de functie vervult van privé-woning en waarvan de sfeer herinneringen oproept uit lang vervlogen tijden, is de prachtige uitstraling van de vertrekken, die soms sober en soms rijk gedetailleerd zijn. Op basis van deze combinatie is de restauratie ontstaan, waarbij gekozen is voor een eigentijdse, moderne invulling en waarbij de detaillering een bijzondere functie heeft gekregen.

HET INDRUKWEKKENDE TRAPPENHUIS

Alle kamers vertonen een consequent toegepast kleurenschema. De wanden en plafonds zijn eenvoudig beschilderd met introverte, maar geen sombere kleuren. Met veel zorg voor de details en met vakmanschap zijn de in visgraat verband gelegde eikenhouten parketvloeren vernieuwd of gerestaureerd.Tijdens de besprekingen ontstond het idee om alle marmeren schouwen terug te plaatsen, daar er plotseling een aanbod kwam om originele te kopen. Na veel speurwerk bleken ook nog dezelfde oude deuren tot de mogelijkheden te behoren en is de plaatsing van beiden op korte termijn gerealiseerd. Gelukkig was het indrukwekkende trappenhuis grotendeels ongeschonden en kon het houtsnijwerk in ere hersteld worden. De oude plavuizen werden deels vervangen door wit marmer uit Carrara en hardsteen uit België. Met veel toewijding, enthousiasme en kennis is door het huidige echtpaar een verrukkelijke en oogstrelende sfeer gecreëerd.

PRIVÉTUIN MET STRAKKE LIJNEN

De binnenplaats werd omgetoverd in een privétuin met strakke lijnen,  veel groen en inheemse boomsoorten, zoals lindebomen, beuken, wilde appelaars, seringen en bessenstruiken. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een dialoog met en een harmonie tussen de architectuur, de sfeer en de omgeving van de tuin zelf, waarbij veelvuldig gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen. Pal achter het huis opent de tuin zich met een weids pad met rechts en links de openheid van gazon en achter de metershoge beukenhaag met lei- linden verrijzen solitaire pilaren van beuk. Als de zomer voortschrijdt verschijnen naast al het groen ook de kleuren. De bloesem van de fruitboom geeft de ingehouden kracht van de tuin een wat merkwaardige Japanse verwijzing.