Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

LIBER PATER EXPERIENCE IN TWEESTERREN RESTAURANT INTERSCALDES

Datum: 22-03-2012

 

 vlnr staand Claudia en Jannis Brevet-Ries van der Vlugt van Just Add Wine-Alona Pasquet met Loïc Pasquet van Liber Pater en Ine Goossens van Just Add Wine op de voorgrond 

 

LIBER PATER | LE VIN DES DIEUX | LE DIEU DU VIN

gRAND cru DE GRAVES 

Het was een kleurrijk gezelschap van kunstenaars, wijnschrijvers en culinaire critici, dat afgelopen maandag 12 maart naar het tweesterrenrestaurant Manoir Inter Scaldes in Kruiningen  was gekomen om het succes van de Liber Pater wijnen te vieren en de euforische avond nog eens extra op te vrolijken met niet alleen een kritische blik naar wat Jannis Brevet dit keer op tafel toverde maar ook om het vloeibare witte goud en het indrukwekkende rood uit de Graves in Bordeaux aan een scherpe neus te onderwerpen.

ode aan claudia

Geraffineerde gerechten als Oosterschelde kreeft met oranjebloesem en zeebaars in gerookte melk combineerden wonderwel met de mysterieuze geuren van de witte Liber Pater wijn. Bij de rode 2007 had Jannis een tortelduifje bedacht dat was overgevlogen uit de Anjou en een perfect zacht zalvend huwelijk bleek te zijn. De explosieve klassieker de 'cocotte Claudine'  en een ode aan Claudia ontroerde iedereen en het pure gerecht van truffel combineerde meesterlijk bij de rode Liber Pater wijn uit 2009. Verbijsterend lekker was de weldadige nectar van de Graves Supérieurs 2007 die schitterend contrasteerde bij de artistieke invulling van de pure en oogverblindende desserts.

la revue de vin de france grand prix 2011

Proefdeskundigen in de wereld zijn unaniem van mening dat de Liber Pater wijnen van Loïc en Alona Pasquet nu al tot de absolute top van Frankrijk behoren. Loic Pasquet is één van de snelst rijzende sterren van de Graves regio en werd vorig jaar door La Revue de Vin de France spontaan onderscheiden met de Grand Prix 2011 voor dé ontdekking van het Jaar. Gert Crum, wijnexpert met internationale reputatie, culinair expert Ton Entius van Grootspraak en Jan van Lissum van Wineprofessional en GaultMillau waren het er over eens dat de Liber Pater wijnen de waardering van een Premier Grand Cru Classé du Médoc verdienen en door de  kunstzinnige etiketten van de Franse artiest Gérard Puvis regelrecht in een museum passen. Exposities van Gérard Puvis zijn gekend over de gehele wereld en permanent te bewonderen in de Galerie Blondel en in het Centre Georges Pompidou in Parijs.

phylloxera

Loïc zit momenteel midden in een proces van aanplanting in zijn wijngaard van  zeer oude druivenrassen, als Castets, Mancin en Pardotte die al in Bordeaux voorkwamen voor de verwoesting door de Phylloxera. Om aanvallen van de Phylloxera te voorkomen heeft Loïc drie meren aangelegd, waardoor hij de wijngaard als het nodig is onder water kan zetten omdat de phylloxera wijnluis niet resistent is tegen water. Om deze belangrijke investeringen en keuzes te financieren verkoopt Loïc zijn wijn voor een hoge prijs maar niet via de reguliere kanalen dus niet aan Courtiers via de handel in Bordeaux. Hij wil zijn Liber Pater stervelingen persoonlijk leren kennen en reist liever zelf de hele wereld af op zoek naar individuele liefhebbers die niet alleen enthousiast zijn over zijn wijn maar ook over de originaliteit van zijn werk en aanpak. 

KILLING MY SOFTLY

Wij ontdekten Liber Pater vorig jaar bij toeval en waren zo gegrepen door de dynamiek van de wijnen en de inspirerende en revolutionaire bevlogenheid van het jonge stel dat wij in het sprookje geloofden. Het verhaal en het avontuur waren voor ons zo vanzelfsprekend en zo overtuigend dat wij van mening zijn dat The Liber Pater Experience overal op de wereld gevierd moet worden. Liber Pater is een unieke wijn die in Bordeaux een geheel nieuwe emotie teweegbrengt. Liber Pater is een openbaring en exclusief voor Europa verkrijgbaar bij Just Add Wine in minuscule hoeveelheden. De eerste Nederlandse Liber Pater Experience in Manoir Inter Scaldes** was overweldigend en zeer gedenkwaardig! Le vin des Dieux, le Dieu du vin. Killing me softly!

P.S. Keep an eye on Stan Huygens Journaal Telegraaf & Lxry Magazine

Met vriendelijke groet,

Ine Goossens & Ries van der Vlugt