Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

WIE WIL BURGEMEESTER SCHOLLEMA NIET MET BOEK & WIJN IN ZONNETJE ZETTEN?

Datum: 21-06-2013

 natuurlijk POSTKANTOREN VERRASSINGSPAKKET 

herbestemming van postkantoren

uitnodiging 23 juni

Proefpakket

HANDGEMAAKTE 'OLDSKOOL' WINES 

Ik ga u niet uitleggen waarom u ons niet vaak ziet op een wijnbeurs. Waar de kwaliteit van de wijn eerder beoordeeld wordt door het design van de stand en de ongeloofwaardige aanbiedingen dan van de wijn zelf en waar de buitenkant belangrijker is dan de inhoud. ik ga u wel vertellen waarom wij ons hart verpand hebben aan handgemaakte ‘oldskool’ wines die in smaak niet te vergelijken zijn met de gewone bio’s. Een enorme uitdaging. We werken met kleine individualisten en nooit is er genoeg. Veel wijnliefhebbers en wijnschenkers hebben angst voor deze buitengewone wijnen omdat zij vrezen dat dit verbazingwekkende sap in het glas te snel veranderd en achteruit gaat. Onze ervaring is precies andersom. Eenmaal geopend zijn deze wijnen een veel langer genot. Gelukkig komen er steeds meer stervelingen die, gebeten door deze wijnmicrobe, zich intens verdiepen in vergist druivensap of/wel in pure wijn. Veel van deze wijnen zijn troebel of een beetje dik en parelen soms omdat ze niet geklaard, niet gefilterd of niet gezwaveld zijn.  Went u er alvast maar aan. Voor de smaak maakt het niets uit. Wel overschenken in een karaf want ze hebben lucht nodig. De prijs maakt hierbij niet uit. Net geopend kunnen deze wijnen de eerste paar minuten extreem, maar tegelijkertijd ongelooflijk boeiend en inspirerend zijn en presenteren zich vaak pas de volgende dag op zijn mooist. Precies wat je proeft maar dan heel anders. Houdt u die er maar in! 

UW MIGRAINE EN de KATER 

Wijnen zonder zwavel bestaan niet. Sulfiet zit van nature in de druif. Wel zijn er wijnen zonder toegevoegd zwavel. Bij veel aandoeningen speelt zwavel een rol. U heeft er uw migraine en uw kater aan te danken. Aan die te hoge toevoegingen bedoel ik. Of door een te veel aan eikenhout. Wij drinken ze niet meer. Daardoor liggen we s'nachts niet meer aan het waterinfuus. Hebben geen vol gevoel meer, wel een betere stoelgang en ook geen dikke knieën meer. Door fruit gedreven wijnen zijn niet alleen super verteerbaar ze zijn ook eetlustopwekkend en geven je energie. Waar de Beau Monde bloedzuigers op het lichaam loslaat en tegen het ontgiften een koffieklysma neemt zweren wij bij de genezende werking van de wijnen van Christian Ducroux , Gaelle Berriau en Marc Pesnot voor ons plas- en afslankdieet. De tiende Beaujolais Cru Régnié 2012 van Christian Ducroux wordt warm aanbevolen door Harold Hamersma en moet u absoluut drinken bij de laatste (het kan nog t/m 29 juni) seizoen asperges van Meinardi. De leukste wijnschrijver van Nederland adviseert een dagelijkse portie! Waanzinnig goede keuze! Great food pairing! Save the world drink natural wine!

OEUVRE heRBESTEMMING postkantoren

En nu we het toch over leuke schrijvers hebben is een stukje waardering voor de auteurs Koos Havelaar en Annette Wiesman hier wel op zijn plaats. In het pas verschenen en door niemand minder dan Piet Gerards schitterend vormgegeven Oeuvre Herbestemming Postkantoren geven zij hun bevindingen over de prachtige vaak historische, kenmerkende panden op mooie locaties en exploreren de geschiedenis van dit karakteristieke erfgoed. Dit boek, uitgegeven door het NAI, laat zien dat deze bijzondere cultuurhistorische gebouwen een geslaagd tweede leven kunnen leiden. Voor Koos en Annette aanleiding om ook het voormalig Postkantoor in Oude Pekela te bezoeken waar de mooie invulling als wijnatelier met directeurswoning tegen het licht wordt gehouden. Meer dan een eeuw was het postkantoor, net als het café en de bakker op de hoek, een vaste waarde in de dorps- of stadsgemeenschap. Inmiddels zijn er heel veel postkantoren gesloten of herbestemd. Uit het straatbeeld verdwijnen ze niet. Het design van de postzakken is nog altijd een inspiratiebron voor ontwerpers. We hadden natuurlijk al tassen, stoelen, kussens, etuis en zitzakken maar het meest bekend is misschien wel de verschijning van Koningin Maxima in 2009 in Arnhem in het Postzakjasje van Taminiau. Download pdf hier! 

BURGEMEESTER SCHOLLEMA en spaanse ham

En waarschijnlijk bent u dit weekend ook op pad. En route voor de Groningse Tuin & Kunst Tiendaagse want Groningen heeft het. En al eeuwenlang. Borgtuinen, slingertuinen, kloostertuinen, een hortus of moestuin. En al die eeuwen wisten tuinen allerlei kunstenaren te inspireren. Als podium maar ook als oord van bezinning. Dus iedereen die van tuinen, kunst en cultuur houdt kan tijdens de Tiendaagse kennis maken met deze Groningse tuinen en tegelijkertijd genieten van hedendaagse kunst en cultuur waarvoor de tuinen als podium dienen. Hopelijk houden we het droog. Wip anders gerust even bij ons binnen. In het postkantoor schijnt aanstaande zondag tussen 15.00 - 19.00 uur voluit de zon bij Spaanse ham, blanke asperges en verrassend betaalbare pure wijn. Bovendien gaan de eerste zwavelvrije 'buren' open. En Burgemeester Schollema komt ook. Razend benieuwd natuurlijk naar het mooie boek. Laatst heb ik hem gepassioneerd voor een klas horen vertellen over het ontstaan van Pekela. Een rotsvast dorp dat hij onopgemerkt maar vastberaden en onophoudelijk in een prachtig daglicht stelt.  Zo'n Burgervader verdient het om met boek en wijn in het zonnetje te worden gezet. Of het nu regent of niet. 

Van harte

Heeft u geen tijd! Een simpel mailtje volstaat! Het Postkantoren Verrassingspakket is een feest van pure, authentieke smaken. De perfecte expressie van hun terroir. Stuk voor stuk behoren zij tot de top van de natuurlijke wijnwereld. Na bestelling heeft u de wijnen de volgende dag al bij u in huis! Bovendien werkt een groeiend aantal restaurants inmiddels met de wijnen van Just Add Wine en uiteraard kunnen wij u de restaurants in deze lijst van harte aanbevelen.

Tot Zondag!

Warme groet,

Ine Goossens & Ries van der Vlugt

 

Spread the word Volg ons ook op facebook en op Twitter

 

Just Add Wine
U heeft deze nieuwsbrief ontvangen van Just Add Wine. Indien u voortaan liever geen informatie meer ontvangt klik hier. Indien u een vraag heeft maakt u gebruik van het contactformulier