Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

AL HET LEKKERS GEMIST? DAN IS DIT UW KANS! KOM ZONDAG GRENZELOOS GENIETEN

Datum: 28-06-2013


LIEVE MENSEN,

Kom zondag nog even grenzeloos genieten

Met veel plezier kijken we terug op een geslaagde presentatie van het mooie boek Herbestemming Postkantoren en de uitreiking van het prachtige Oeuvre aan Burgemeester Schollema. Heeft u het gezellig samenzijn afgelopen zondag gemist klik dan hier om weer even van het wel en wee rond het voormalig Postkantoor in Oude Pekela op de hoogte te zijn. En omdat het overmorgen zondag 30 juni de laatste zondag vóór de zomervakantie is pakken we tussen 15.00-19.00 uur gewoon nog een keertje uit met het Postkantoren Verrassingspakket (of bestel voor thuis), de laatste seizoens asperges, de heerlijkste Spaanse ham, knapperig stokbrood en super lekkere en betaalbare zomerwijnen. Natuurlijke zomerwijnen. En omdat er tijdens een natuurlijke wijnproeverij wel veel gespuugd wordt maar niet altijd alles blijft hangen vertel ik u graag in het kort over wat er gaande is en wat die natuurlijke wijnmakers toch beweegt. Een gratis update van uw reeds bestaande natuurlijke wijn IQ onder het motto Save the world drink natural wine!

 

NATUURLIJKE WIJN - IN HEMELSNAAM WAT IS HET?

EEN TRENDY NEOLOGISME VAN VOORBIJGAANDE AARD OF EEN VERNIEUWENDE FILOSOFIE?

DE DEFINITIE TRIGGERT

Een gesprek over dit soort wijn zorgt altijd voor een verhit debat omdat de definitie triggert. De exacte betekenis van het woord is niet altijd duidelijk, de reacties zijn sterk verdeeld en de uitspraken vaak polariserend. De een zweert er bij en de ander zet zich af. Het woord 'natuurlijk' is een vaag en omstreden begrip. Wijnmakers die de standaardtechnieken gebruiken vinden het woord irritant omdat zij niet willen toegeven dat hun wijn 'onnatuurlijk' is maar zelfs wijnmakers die zich herkennen in de waarden van de 'natuurlijke' wijnbeweging hebben verschillende opvattingen over de beschrijving van de wijnen en dus over het juiste etiket. 

AMBACHTELIJK EN DUURZAAM

In het algemeen verwijst het 'natuurlijke' wijn maken naar de werkstijl van een groep wijnbouwers die het gebruik van chemische producten afzweren, met de hand oogsten, industriële gisten vermijden en de toevoeging van zwavel tot een minimum beperken of volledig weglaten. Maar niet alle wijnbouwers sluiten zich in dezelfde mate aan bij het ideaal van 'natuurlijkheid' en de woorden waarmee zij hun eigen producten (authentiek, zuiver, ambachtelijk, duurzaam etc.) beschrijven zijn ook niet altijd dezelfde. Wat zij wel met elkaar gemeen hebben is dat zij allen zo min mogelijk in het proces van de wijnbouw en wijnbereiding ingrijpen. No intervention. Zo natuurlijk mogelijk. Een aanpak die er voor zorgt dat de identiteit, de essentie en de expressie van het terroir gehandhaafd blijven. 

OSMOSE EN MICRO-OXYGENATIE

Om de interne verschillen te begrijpen moet u weten dat niet alle 'biologische', biodynamische en 'duurzame' wijnen per se tot de familie van de 'natuurlijke' wijnen behoren. Heel veel gezonde druiven van wijnbouwers met een goede aanpak in de wijngaard ondergaan in de kelders veelal industriële processen van wijnbereiding zoals omgekeerde osmose (om water en alcohol uit wijn te halen) en micro-oxygenatie (verzachten van tannines), als ook de toevoeging van houtsnippers en kleurstoffen, enzymen, suiker, kunstmatige smaakstoffen of synthetische conserveringsmiddelen. Met moderne technieken kun je bepaalde aspecten in de smaak die als storend worden gezien corrigeren. Naar mijn mening wordt door deze technieken eerder de persoonlijkheid van de wijn aangetast en dusdanig afgevlakt. Het fascinerende bij natuurlijke wijnen is juist hun natuurlijke schoonheid. "Natuurlijke' wijn leeft. Iedere fles is anders zelfs die van dezelfde jaargang. 

AMATEURISTISCHE GRIL

Tegenstanders zien de natuurlijke beweging als een amateuristische gril, een mode die wel weer voorbijgaat. Maar hoe kun je fouten en gebreken van een product herkennen als je het verschil tussen het product en het ambacht niet kent? Natuurlijke wijnen zijn niet noodzakelijk beter maar wel eigenzinniger en het merendeel van de liefhebbers houdt gewoon van het spannende aspect. Het zijn onvoorspelbare, levendige natuurlijke scheppingen die de persoonlijke benadering van elke wijnmaker afzonderlijk voor druif en terroir weerspiegelt. 

VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP

Niemand zal ontkennen dat beiden markten naast elkaar kunnen bestaan. De natuurlijke wijnen vormen een gezond tegenwicht tegen de toenemende saaiheid van de industriële wijnen en gezien het feit dat wijnmakers en wijnkopers het ambachtelijk ambacht herontdekt hebben, kan deze praktijk die in staat is door de eeuwige monotonie van standaard wijnen heen te breken, alleen geïnterpreteerd worden als een positief signaal. Het oude vakmanschap blijft meesterschap!

Tot Zondag!

Save the world drink natural wine!

Ine Goossens & Ries van der Vlugt


 

Just Add Wine

U heeft deze nieuwsbrief ontvangen van Just Add Wine. Indien u voortaan liever geen informatie meer ontvangt klik hier. Indien u een vraag heeft maakt u gebruik van het contactformulier