Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Postkantoor met directeurswoning zoekt nieuwe bewoners

Datum: 19-09-2009

voormalig postkantoor met directeurswoning

Dit is een woning die niet alle dagen de revue passeert

Het is dat Ries van der Vlugt en Ine Goossens bewust naar een kleiner pand zoeken want anders zouden zij zeker blijven wonen in hun bijzondere pand en nooit vertrekken uit dit vriendelijke deel van het Oost Groninger land.....

Omgeving en voorzieningen

Met koolzaadvelden in het Oldamt, de bloeiende aardappel in de Veenkoloniën en de klaproos in Westerwolde als symbool voor een b(l)oeiende regio is Oost Groningen in al zijn facetten een ontdekkingstocht waard.

Honderden kilometers fiets- en wandelpaden en vaarwater, bijzondere natuurgebieden, onbedorven vergezichten, hoge luchten, een uitbundige sterrenhemel en de schoonste lucht van Nederland. Waar vindt u dat allemaal? Juist, in Oost Groningen waar ook Oude Pekela ligt.

Een bijzonder dorp met een rijke historie. Het beschermde dorpsgezicht met al zijn fraaie panden aan het water, de jachthaven, het moderne winkelcentrum, de vele jaarlijks terugkerende activiteiten, alle sociale voorzieningen en het bruisende verenigingsleven geven Oude Pekela uitstraling tot ver in de regio. In dit dorp is een bijzonder verrassend en uniek pand te koop. Het betreft een goed onderhouden karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning uit 1898 ontworpen door architect Cornelis Hendrik Peters (1847-1932).

Algemeen

Bij de uitwerking om het pand te restaureren hebben verschillende overwegingen een rol gespeeld. Het gebouw had in Oude Pekela een reputatie als postkantoor in een bijzondere omgeving met veel karakter en waarde. Destijds was het architect en Rijksbouwmeester Cornelis Hendrik Peters die de opdracht uitvoerde en zich bij de bouw in 1898 liet inspireren door de Groningse Romano Gotiek uit de 13e eeuw. Het pand met een woonoppervlakte van 620m² verdeeld over 3 verdiepingen en deels opgetrokken uit Bentheimer zandsteen is met zijn sierlijke muurankers en segmentbogen anderhalf steens gelegd en al het Amerikaans grenen houtwerk is met Herfst & Helder afgeschilderd.

Indeling begane grond

Wijnatelier

Alles ademt de sfeer van grandeur en verraadt een krachtige vormgeving. Robuuste haardpartijen, formidabele, sfeervolle open ruimtes met gewelfde bogenplafonds,  veel natuursteen en antiek parket.

Een statige entree met lange gang voorzien van een hardstenen vloer geeft toegang tot alle vertrekken. De tuinkamer van 23m² met glazen pui en openslaande deuren naar het terras wordt momenteel gebruikt als keuken en is ingericht met losse roestvrijstalen elementen voorzien van luxe inbouwapparatuur. In de toekomstige- en van oudsher oorspronkelijke keuken van 32m² staat een nieuwe Aga Cooker met 4 ovens gereed om geplaatst te worden onder de oude schouw met antieke witjes.

Een trap brengt u in een grote wijn- en provisiekelder van 30m². De representatieve, moderne ontvangstruimte verdeeld over 120m² waar nu het wijnatelier is en waar de schitterende lichtval opvalt kan ook ingevuld worden als ruime living. Achter alle raampartijen bevinden zich originele luiken waardoor de temperatuur zowel in de zomer als in de winter aangenaam is. Voor de eigentijdse invulling van de toiletten met voorportaal  is gebruik gemaakt van natuursteen en hoogwaardig sanitair. Het pand is voorzien van een nieuwe elektrische installatie en wordt middels een nieuwe HR Combi cv ketel (Blauwe Engel) verwarmd.

Indeling eerste etage

Directeurswoning

Kenmerkend voor de directeurswoning, die vandaag de functie vervult van privé-woning en  waarvan de sfeer herinneringen oproept uit lang vervlogen tijden, is de prachtige uitstraling van de hoge vertrekken, die soms sober en soms rijk gedetailleerd zijn. Op basis van deze combinatie is veel in oude luister hersteld, waarbij gekozen is voor een eigentijdse, moderne invulling en waarbij de detaillering een bijzondere functie heeft gekregen.

Alle kamers vertonen een consequent toegepast kleurenschema. De optimaal geïsoleerde wanden werden  met introverte, maar geen sombere kleuren gekeimd en de balken cassette plafonds zijn eierschaal wit beschilderd.

Met vakmanschap en veel zorg voor de details zijn in de kamer en suite van respectievelijk 20m² en 25m², in de bibliotheek van 24m² en in de slaapkamer van 23m², de in visgraat verband gelegde eikenhouten parketvloeren met wengé bies vernieuwd of gerestaureerd.

Alle zwart marmeren schouwen en oude paneeldeuren met beslag van nikkel en ebbenhout zijn teruggeplaatst en gelukkig was het indrukwekkende trappenhuis grotendeels ongeschonden en kon het houtsnijwerk in ere worden hersteld.

Naast de royale overloop met eeuwenoud motief van oude vloertegels en het zonnige dakterras van 36m² is er niet alleen in de ruime vertrekken maar ook in de designbadkamer van Philippe Starck van 10m² met ligbad, separate douche, twee wastafels, toiletten, Myson radiatoren en vloerverwarming overal thermopane beglazing. Het fraaie trappenhuis leidt u naar de zolderverdieping van 165m² die door de prachtig beschoten  kap- en houtconstructie even verrassend als ruim is en vele mogelijkheden kent voor het realiseren van diverse extra woonwensen.

Perceel en bijgebouwen

Het statige pand moet het hebben van zijn unieke ligging, architecturale vormgeving en schitterende besloten tuin van 650m² waarvoor de binnenplaats werd omgetoverd.

Pal achter het huis opent de onderhoudsvriendelijke tuin zich met een weids pad met rechts en links de openheid van gazon en achter en opzij hekwerk, een metershoge beukenhaag met lei-linden en solitaire pilaren van beuk. Het pand met een totale perceeloppervlakte van 1018m² rijdt u aan de achterzijde via een elektrisch bedienbaar hek binnen. U kunt er gemakkelijk 4 auto's kwijt. De vrijstaande stenen garage van 18m²  is voor meerdere doeleinden geschikt.

Bestemming

Een geweldige plek voor wie valt voor de combinatie van wonen en werken. Hoewel geen rijksmonument wel een monumentaal pand en bij uitstek geschikt voor aan huis gebonden beroepsmatige en/of bedrijfsmatige activiteiten. Vanwege de bestemming met doeleinden voor wonen, handel en bedrijf kent het pand talloze mogelijkheden en zouden  tandartsen, notarissen, advocaten en makelaars hier prima kunnen vertoeven. Ook de gedachte aan een kunst galerie, een riante winkel of een toprestaurant, waarvoor de vergunningen aanwezig zijn, komt bij ons op.

Bijzonderheden

Met veel toewijding, enthousiasme en kennis is door het huidige echtpaar een verrukkelijke en oogstrelende sfeer gecreëerd. Overal zijn eerlijkheid en soberheid gekoppeld aan hoogwaardige kwaliteit en afwerking. De symbiose tussen modern en klassiek in het interieur maakt het geheel bijzonder aantrekkelijk. Ruim van opzet met een inhoud van 2400m³, zonder overdaad, ambachtelijk afgewerkt en met respect voor de historie. Het hedendaagse comfort, de vele authentieke elementen en de prachtige locatie aan het water en op geringe afstand van het centrum zijn uniek.

Ligging

Een vermelding waard is ook het feit dat het bruisende hart van steden als Groningen en Assen maar op 20 minuten afstand ligt. En rijdt u even door, dan zit u binnen 1 uur in Zwolle en binnen 2 uur in Amsterdam.

Dit is een woning die absoluut een bezichtiging waard is !

 

 

 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoningTe Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning 
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • wijnatelier Just Add Wine
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Rijksbouwmeester Cornelis Hendrik Peters 1847-1932
 • De Rijksbouwmeester
 • Blauwdruk
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning
 • Te Koop: Karakteristiek voormalig postkantoor met directeurswoning

 

Redres

Als je een pand koopt van 1 miljoen wil je toch weten wie de deur open doet ... lees meer

www.redres.nl

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine