Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Huilen mag!

Datum: 11-07-2009
 • Over Pingus 

† in memoriam 

Abel Pingus Sirius van Bekkeman 

19-04-2000 | 04-07-2009

kleurgeurdaarna kun je proeven

Huilen mag!

Ik ging door de grond toen ik Ries hartverscheurend hoorde huilen. Zelf durfde ik niet te gaan kijken. Later nam Ries mijn hand en zei: "kom schat, hij ligt er vredig bij, samen kunnen wij het wel aan." Ik huilde in zijn zachte vacht en hoorde mijzelf zeggen: "lieverd, ik hou je nog één keer stevig vast. Je hebt zoveel glans aan ons leven gegeven. Het wordt nooit meer hetzelfde." Daarna draaien wij ons om en proberen te bevatten wat er is gebeurd. "Hier zijn een paar folders," zegt de chirurg. Wij kunnen kiezen voor een keurig gewied perkje temidden van honderden andere huisdieren vlakbij Wilhelminaoord of voor een crematie. Liever een crematie, zo is hij altijd dichtbij ons.

Een strebertje

Na twee jaar zoeken belandden wij in Neede bij Jo en Albert Slagman. Die hadden toen net hun eerste nestje en zo kwam Pingus op 25 juni 2000 in ons leven. Hij was toen 9 weken oud en de jongste uit een nest van 11. Een strebertje. Met een aangeboren nieuwsgierigheid, oneindig veel temperament en blakend van zelfvertrouwen. Voor ons begon de taak om hem te leren wat braaf en foei is. Omdat wij op zoek waren naar een bijzonder pand in het noorden en op die dag een afspraak hadden in Nieuweschans met de toenmalige burgemeester Ab Meijerman moest de autotoets worden doorstaan. Dat was het begin van ontelbare reizen. Hij ging altijd en overal met ons mee, zelfs naar Silhouet, onze kappers. Pingus genoot daar zichtbaar van. Maar het grootste plezier bracht de zee. Noordwijk ontwaakte bij zijn komst. Het hele dorp moest het weten. Luidkeels en ontembaar. "Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb nu ongelofelijke haast." De golven konden niet hoog genoeg zijn en wij waren wel eens bang dat hij te ver ging. Toen hij op 10 mei 2003 alle bekers won tijdens de Weimaraner kampioenschapsclubmatch gaf hij direct aan niet van plan te zijn shows te lopen maar te willen jagen en zwemmen. Hij won het altijd van Ries. Ook afgelopen donderdag nog, de 2e juli. En omdat wij zijn dummie vergeten waren gebruikten wij mijn rechter badslipper. Die slipper draag ik nu iedere dag en zie en voel ik de kleine bijtjes. Straks komt die slipper samen met zijn as in de schitterende marmeren pot die ik nog niet zolang geleden kocht en waar wij zijn naam in laten laseren. Zo is hij altijd dichtbij ons.

Stromend water

Opvallend was dat Pingus alleen stromend water uit de kraan dronk en als het niet anders kon uit een hele grote bak, maar die moesten wij wel voor hem vasthouden. Op reis was hij altijd als eerste in de hotelkamer en bij het bad. 's Morgens voor het uitlaten dronk hij nooit. Daarom vonden wij het zo vreemd, dat hij op die bewuste zaterdagochtend, de 4e juli, voor het bad ging staan en om water vroeg. Het leek alsof er geen einde aan kwam. Daarna ging hij op de badmat liggen en bleef hij mij onophoudelijk aankijken. Even later hoor ik Ries roepen: "Pingus, kom je, ik ga je uitlaten." Zoals altijd krijg ik een kus, maar dit keer was het niet diezelfde kus. Het was anders. Hij maakte niet dat ondeugende sprongetje en gewoonlijk sjéést hij de trap af. Wel roep ik zoals altijd: "Kijk je uit, doe je voorzichtig." Dan komt Ries weer thuis en zegt: "Waar ik anders 5 minuten met hem over doe waren het er nu twintig. Steeds is hij gaan liggen en hij heeft ook geen drukje gedaan." Ik aarzel geen moment en bel het Dierenziekenhuis Groningen. Gelukkig krijg ik de weekenddienst en een telefoonnummer. Een half uur later zijn wij in Haren. Dokter Meulenberg kijkt ons aan. Hij heeft geconstateerd dat het niet goed is. Moeilijke gang, spierwitte oogleden, spierwit gebit, ernstige bloedarmoede en hij gaat zienderogen achteruit. "Ik kan u medicijnen geven en dan kunt u maandag naar uw eigen arts." Waarop ik verbaasd zeg: "Maandag?, ik wil nú naar de Tweede Lijn."  Even lijkt het alsof hij schrikt maar pakt direct de telefoon. Vanwege problemen met zijn pinapparaat kan hij mij geen rekening geven. Ries zoekt in de auto nog even naar een formulier. Pingus loopt achter hem aan. "Gelukkig, dat is een goed teken," zegt Meulenberg nog. "En ga nu maar, die rekening komt wel. U moet een kwartier van te voren bellen dat u er aan komt." Wij nemen de kortste weg.

De Tweede Lijn

Bij de Tweede Lijn in Wilhelminaoord komt Silvia Jauernig gelijk met ons aan. Ik spring uit de auto en ben volledig in paniek. Zij doet de deur open, geeft haar hond een plek en begint met de inschrijving van Pingus. Terwijl ik denk, ongelofelijk, dat zij ons kind zo lang laat wachten, wijst Ries mij terecht en zegt, "zie je al die etiketten die eruit rollen niet, die komen straks op al de buisjes." Waarop zij vastberaden en voor mijn gevoel niet echt vriendelijk zegt: "We gaan zo beginnen."  Wij volgen haar naar een kamertje en Pingus kruipt tussen ons in. Hij wil nu niet bij Ries op schoot. Zij begint met de hartslag. Die is honderd, veel te hoog. Zij neemt bloed af en voelt nogmaals zijn hartslag, alleen nu terwijl hij staat. Het is iets beter. Dan volgt een volledig onderzoek langs borst, buik en billen. Ook nog maar even de prostaat en het is dat Pingus geen vlieg kwaad doet maar hij gromde wel. Daar heeft hij pijn. "Wij maken een echo en foto's," zegt Silvia resoluut. "Vanwege de gel voor de echo eerst de foto's. Eén van u mag erbij zijn." Dat wordt Ries. Hij krijgt een loden schort en dito kraag.

in shock

De eerste röntgenfoto moet opnieuw. Er zit een abces maar later blijkt het gras te zijn. Dan de echo. Zijn buik wordt geschoren. Wij zien vocht in zijn buik. "Als het maar geen bloed is," zegt zij. De ernst en hoogte van het eventuele probleem wordt ons verteld in Euro's. "Probeert u alstublieft alles wat u kunt te doen," smeek ik. Het was namelijk heel erg mis. Silvia haalde een buisje vol met bloed uit zijn buik. Waar komt dat bloed vandaan? "Als het alleen de milt is en de lever niet kan ik hem wel redden. De milt kan hij wel missen. In het andere geval leeft hij misschien nog twee weken en dat zou ik hem niet aandoen." Ries vraagt nog of wij hem door de narcose ook ineens kunnen verliezen en daarna doen wij alles in shock. De operatietafel wordt klaar gemaakt, zijn poot wordt geschoren voor het infuus en Silvia legt uit, dat de narcose een speciale narcose is waarbij zijn hartfunctie gestimuleerd wordt.  Daarna mogen wij hem vasthouden en geruststellende woordjes influisteren en natuurlijk gaat het over zwemmen en de zee. Ik weet niet hoe lang wij daar gestaan hebben. Wel heb ik zoals gewoonlijk: "blijf je altijd bij me," tegen hem gezegd. Dan worden wij weggestuurd. Ries krijgt nog koekjes mee en hij geeft mij een beetje water. De hond van Silvia kruipt dicht tegen ons aan. Het wachten op de uitslag voelt oneindig. Dan springt Ries op en rent achter Silvia aan die naar ons op zoek is.

afscheidskusjes

"Wij moeten praten," zegt zij. "Het is niet goed." Het blijkt inderdaad niet alleen de milt maar ook de lever te zijn. Ernstige tumoren, die hem binnen afzienbare tijd fataal zullen worden. Maar dat kan helemaal niet! Na de verwijdering van dat bultje op zijn linkerbil in juni van 2004 kwamen wij regelmatig terug in het Dierenziekenhuis Groningen voor een check-up. De laatste was in januari 2009 en alle onderzoeken, ook van de lever en de nieren waren toen oké. En afgelopen donderdag belde Anneliek Steenbergen nog dat de uitslag van de vetbult op zijn linkerschouder goed was. "Wilt u meekomen en wilt u het zien. Ik kan ook foto's maken," oppert Silvia. Wij waren ontgoocheld. Meekomen? Foto's? Wij wilden Pienk terug. Maar er was geen hoop meer en er viel niets meer te redden. Volkomen verslagen en ontredderd stemden wij toe. Wat over bleef waren afscheidskusjes en tranen in zijn vacht. In het diepe besef, dat Pingus ons vaak zoveel meer heeft gegeven dan mensen rijden wij in tranche naar huis. Wij doen er veel te lang over en ik denk dat Ries de weg kwijt was. Dan is er gelukkig al een lieve mail met troostende woorden.

dierbare herinneringen

Om de dagen die volgden te overleven gaan wij tekeer in de tuin. Dat werk hadden wij uitgesteld tot die bewuste zaterdag 4 juli, de eerste vakantiedag van het AOC-Terra, waar Ries ook les geeft. Dinsdag was de crematie en Frauke Boer van het huisdierencrematorium in Smilde zal nog een extra kaarsje opsteken. Een dag later stuurt zij een zakje met wat snorharen en haren van zijn vacht. Omdat wij nog zoveel vragen hadden zijn wij vrijdag nog even langs Silvia in Wilhelminaoord gegaan en durfden de foto's, die zij tóch had gemaakt onder ogen zien. Toen werd het ons overduidelijk dat er voor Pingus geen weg meer terug was. Veel pijnlijke momenten zijn hem bespaard gebleven. Ondanks het intense verdriet is het voor ons een troostrijke gedachte dat wij hem daarvan verlost hebben. Wat blijft zijn dierbare herinneringen. Vaarwel ons allerliefste schat.

Ine Goossens

De vele lieve reacties...klik hier hebben ons goed gedaan. Fijn om te weten dat u met ons meeleeft.

 • Pingus moet dagelijks even schootje zitten bij Ries
 • Pingus poseert met de Nederlandse hoveniers van Château Du Tertre tijdens de wijnreis augustus 2006
 • Pingus' poot wordt gehecht door Dr. Michael Gemmerich in Geisenheim
 • Gelukkig, Ine kan weer lachen terwijl Pingus nog onder narcose is
 • Weekend in Züm Löwen in Eggenstein waar ook Pingus geniet van de kalfsniertjes
 • v.r.n.l. Cédric Bouchard van Champagne Roses de Jeanne, Pingus, Ries van der Vlugt en neef van Cédric
 • Ries van der Vlugt en Ine Goossens met Pingus in La Chancellières in Saint-Satur in de LoirePingus en Ries van der Vlugt in de Moezel
 • Pingus heeft een bal gevonden bij de wijnmaker Laurent Tribut in Chablis
 • Pingus' dagelijks rondje van 5 km in Oude Pekela
 • krijg ik dat koekje nog Ries?
 • wat een grote paashaas bij Vos!
 • Pingus bij de Koninklijke zoutziederij van Arc-et-Senans die buiten de tijd staat met haar visionaire constructie in perfecte harmonie. Het is ontworpen door de architect Claude Nicolas Ledoux onder Lodewijk XV en valt onder het werelderfgoed van de Unescoerfecte harmonie. Het is ontworpen door de architect Claude Nicolas Ledoux onder Lodewijk XV en valt onder het werelderfgoed van de Unesco
 • Pingus in diepe slaap tijdens Lourens Event in de Euroborg
 • Ine heeft een trap gevonden voor Leo en Marijke die in de school 'Klein Voorhout' in Scheemda wonen
 • Gamine van de Nijman, dochter van Abel Pingus Sirius van Bekkeman en Nina van de Nijman
 • Ine en Pingus schaatsend op de vijver in Oude Pekela
 • Bodie (Bo en Diesel)van Ineke Hoekstra en Pingus
 • Abel Pingus Sirius van Bekkeman en Nina van de Nijman met één van hun 13 puppies
 • Pingus heeft vriendinnetje Perdok in Wagenborgen gevonden
 • Stokken zijn verboden en dat weet Pingus heus wel
 • Pingus staat in de startblokken als Ries de dummy heel ver in het water wil gooien
 • Ik heb geen idee wat ik hier op de tafel doe!
 • Leuke mensen die Perdoks! Ik ga straks met de metselaars mee naar huis.
 • Mijn baasjes hebben mij altijd beschermd tegen kou en tocht
 • Pingus en Arjan de Bleeker tijdens het zagen van Belgisch hardsteen voor de stoep
 • Pingus met Ries en Ine en Marcel Smit en Hendrik Sijp van Sierbestrating Sijp Smit
 • Daar krijg ik vast ook een stukje van!
 • Pingus denkt wat een werk! Ries en Ali pauseren tijdens de aanleg van het nieuwe riool
 • Dierenvriend Geert-Jan Dekker knuffelt Pingus tijdens het leggen van het gras
 • Pingus houdt Ine altijd in de gaten. Ook tijdens het interview over de verkoop van het huis bij TV Makelaar
 • Dit is mijn hartsvriendin Pia Smit!
 • Dit is bij mijn vriend Willy op zijn kasteel in het Franse Queyrac.
 • Cita (halfzus)en Pingus Bekkeman bij de Familie Slagman in Neede
 • Wilbert Enzerink test Pingus (4 weken) op zijn jachtkwaliteiten
 • Albert Slagman met Abel Pingus Sirius van Bekkeman
 • Pingus, Albert Slagman, Ine, Jo Slagman en Cora de moeder van Pingus
 • Ries met Pingus 9 weken oud
 • In de Villa Wadwerd in Usquert met Job de Jonge en Pingus in de zomer van 2000
 • Ine en Pingus met de kerstman tijdens kerstmarkt in Oude Schans
 • Pingus arrogant?
 • Pingus de schooier heeft weer een schoen te pakken. Alleen kusjes!
 • Pingus in Lisse op de dijk
 • Abel Pingus Sirius van Bekkeman wordt Kampioenschapsclubmatchwinnaar 2003 van de Weimarse staande hond
 • Abel Pingus Sirius van Bekkeman wordt Kampioenschapsclubmatchwinnaar 2003 van de Weimarse staande hond
 • Pingus in het Pekelder bos
 • Pingus in de sneeuw
 • Pingus aan het strand in Noordwijk aan Zee
 • Pingus aan het Noordwijkse strand
 • Pingus is het liefst in Noordwijk aan het strand
 • Pingus is aan het pootje baden in Noordwijk aan Zee
 • Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, ik heb nu ongelofelijke haast.
 • Pingus en vriendin Château Lafite van de Slijpkruik
 • Winter in Veere in Zeeland.
 • Abel Pingus Sirius van Bekkeman, de Baron van Pekela

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine