Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

KREEFTENPARADE INTER SCALDES MET CHAMPAGNE ROSES DE JEANNE!

Datum: 04-07-2011

Passie voor de zeldzame Oosterschelde kreeft! Om te koesteren

Fotoimpressie onderaan de pagina

ZEEUWSE CULINAIRE RIJKDOM BIJ JANNIS EN CLAUDIA BREVET!

Dat de Zeeuwse culinaire rijkdom veel verder reikt dan alleen de mossel werd ons afgelopen vrijdag 1 juli tijdens de kreeftenparade bij Jannis en Claudia Brevet in het idyllische Kruiningen weer eens overduidelijk. Ook dit jaar waren liefhebbers van de prestigeuze Oosterschelde kreeft in grote getalen naar Manoir Inter Scaldes in het zonnige Zeeland gekomen. Niet alleen om de schitterende tocht op de Zeeuwse wateren te beleven maar ook om het spectaculaire lichten van de kreeftenfuiken van heel dichtbij  te mogen meemaken. 

HET DNA VAN DE OOSTERSCHELDE KREEFT!

Zeeland staat bekend om de Oosterschelde kreeft die jaarlijks van 1 april tot 15 juli beschikbaar is. Deze bijzondere kreeft is een op en top authentiek streekproduct uit de Deltawateren en wordt door kreeftenvissers op duurzame wijze gevangen. Hij wordt niet gekweekt en de vangst is afhankelijk van wat de natuur de kreeft te bieden heeft aan voedsel, waterkwaliteit en watertemperatuur. Het milieu in de Oosterschelde wijkt door zijn geïsoleerde ligging nogal af van dat van de omliggende zeegebieden. Dit werkt ook door in de planten- en dierenwereld en dus ook in het voedsel van de Oosterschelde  kreeft. Deze isolatie zorgt er voor dat het DNA van de Oosterschelde kreeft afwijkt van dat van de andere Europese kreeften. De meeste kreeften die op tafel komen, worden ingevlogen uit Canada. De Canadese kreeft is goedkoper, maar de Zeeuwse is lekkerder. Kreeft in gevangenschap teert in op zijn eigen vlees. De Canadese kreeft is langer onderweg. Daarom zit de Oosterschelde kreeft beter in zijn schaal. Bovendien is het vlees fijner en smaakvoller. Zeeuwse kreeft is een zeldzaamheid en moet je koesteren. Een heikel punt blijft.... hoe de kreeft diervriendelijk moet worden gedood. Hoe op te eten weten we wel en dat we er het liefst Champagne bij drinken ook. We vragen het Jannis!

EEN IDEAAL MAATJE VOOR ÉÉN PERSOON!

Met de kreeftenvissers halen we de netten in. De eerste kreeften komen boven water, verstrikt in het groene nylon. We zien een mooi mannetje, donker, bijna zwart met een schitterende kobaltblauwe staart. Een pond, schat Jannis, een ideaal maatje voor één persoon. De beste manier is met de kop naar beneden in het hete water. Passie spreekt en kookgeheimen worden prijs gegeven. Het werd hemels overtreffend tafelen bij Inter Scaldes met Champagne Roses de Jeanne zonder einde en met een reflectie van Oosterschelde kreeft in esprit van oranjebloesem die dagenlang op mijn netvlies bleef

OESTERPARADE 2011

Ik kan u aanraden er deze zomer eens op uit te trekken om u door Jannis en Claudia Brevet in de watten te laten leggen. Hier wordt meesterlijk gekookt. Maar u kunt natuurlijk ook proberen om een plaatsje te bemachtigen voor de Oesterparade 2011 op 29 september bij Inter Scaldes. Een spektakel dat naar verluid van sommige media zó gastvrij en zó bijzonder is dat u tijdig dient te reserveren. Just Add Wine is er in ieder geval graag weer bij en natuurlijk verwennen wij u met Champagne Roses de Jeanne.

Ine Goossens & Ries van der Vlugt 

www.justaddwine.nl 

 • We gaan vrijdag 1 juli 2011 om 10.00 uur aan boord van de Beatrix 2
 • Jannis Brevet brengt de laatste gasten aan boord die toch nog op tijd met de heli arriveerden!
 • Dat stukje Nederland dat Zeeland is!Er is veel bedrijvigheid op de Zeeuwse wateren!
 • Maître Arnold Zwartkruis van Inter Scaldes houdt een oogje in het zeil en telt zijn gasten!
 • Aan boord worden de geheimen van de Oosterschelde kreeft prijs gegeven!
 • Èén van de kreeftenfuiken van groen nylon met de eerste gevangen kreeften!
 • De kreeftenvissers bepalen de stevigheid en het gewicht!
 • Dit is een mannetje en het gewicht is voldoende!
 • Het verschil tussen een mannetje en een vrouwtje wordt even uitgelegd.
 • Ries van der Vlugt van Just Add Wine is dol op Oosterschelde kreeft en kan ook heel lekker koken!
 • Visafval gaat mee in de fuiken als lokaas en voedsel voor de kreeften
 • Straks gaan de fuiken weer terug in het water voor de volgende vangst van kreeften
 • Dit is een verschaalde kreeft! Het eerste jaar gebeurt dit wel 7 à 8 keer!
 • Toch een beetje eng zo'n kreeft? Of juist niet!
 • Helemaal niet eng! Kreeft is een feest in het water en op tafel!
 • De Amuses van Inter Scaldes waren stuk voor stuk hemelse zaligheden op het water!
 • Gepassioneerde wijnliefhebbers konden hun hart ophalen bij hun keuze uit de spectaculaire wijnkaart van Inter Scaldes!
 • Champagne Inflorescense Côte de Val Vilaine van Cédric Bouchard werd door velen hogelijk gewaardeerd!
 • Vandaag ga ik niet meer terug naar het kantoor!
 • Het mag wel eens gezegd! Klasse Maître die Zwartkruis!
 • Trouwens het gehele team van Inter Scaldes is op drie sterren niveau!
 • Claudia Brevet kan tevreden zijn! De Kreeftenparade was een daverend succes!
 • Graag tot ziens bij de Oesterparade!
Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine