Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

FD PERSOONLIJK | RUIMTE OM TE MANOEUVREREN

Datum: 14-01-2012

FD persoonlikj | Ruimte om te manouvreren | foto Henk Veenstra

 

topwijnhandelaren 

Afstand en locatie zijn voor gastronomen geen belangrijk criterium. Veel sterrenrestaurants bevinden zich aan de randen van Nederland en het begrip omrijwijnen bestaat niet voor niets. Dus zo vreemd is het niet om twee topwijnhandelaren, Ine Goossens en Ries van der Vlugt aan te treffen in het voormalig postkantoor in Oude Pekela.  Ver van de randstad, maar wel in een enorm monumentaal pand met veel mogelijkheden. Het staat aan het water van het Pekelder Diep in het centrum van het veenkoloniale dorp. Aan de achterkant heeft het pand een diepe tuin met een aantal bijgebouwen.

manoeuvreerruimte

'Wij hebben nooit iets opgezocht over Oude Pekela toen we in 1999 ineens hoorden dat dit pand te koop was', vertelt Ine Goossens (64). Zij en haar partner wilden een nieuwe uitvalsbasis voor hun wijnhandel, met veel ruimte om mensen te ontvangen, maar ook met manoeuvreerruimte om er bijvoorbeeld een galerie bij te openen

Sinds de aankoop, in 1999, is het echtpaar nooit meer opgehouden met restaureren. Het hele postkantoor, uit 1898, is in de klassieke staat teruggebracht aan de hand van de bouwtekeningen die het echtpaar op de reusachtige zolder aantroffen. De verlaagde systeemplafonnetjes zijn eruit, overal staan weer de ouderwetse natuurstenen schouwen, en het ouderwetse stucwerk is opnieuw aangebracht. Tonnen zijn er in gestoken, vertelt het echtpaar, en dan hebben ze ook nog bijna alles zelf gedaan.

wijnproevers en galerie

De ruimte beneden is eigenlijk helemaal voor de gasten, zoals hij vroeger ook voor de klanten van het kantoor moet zijn geweest: een statige zaal met een zwart marmeren vloer, waar wijnproevers, feestvierders en receptiegangers altijd welkom zijn. De aansluitende keuken is  een gezellig ruimte die, met zijn serredeuren, heel goed de bestemming van tuinkamer kan krijgen, want even verderop is in een bijgebouw een professionele keuken in aanbouw. 'We willen hier eigenlijk niet weg,' zegt van der Vlugt (48) 'maar het pand is echt te groot voor ons beiden.' Het tweetal filosofeert nog tijdens de rondleiding voortdurend over nieuwe bestemmingen die ze nog aan het pand kunnen geven. 'Je zou hier een heerlijke Bed&Breakfast van kunnen maken. Ik zou hier ook dolgraag een galerie openen,' zegt Goossens.

warm en gezellig

Op de eerste verdieping hield de directeur van het postkantoor domicilie. Een schitterend houten trappenhuis vormt de overgang van werk naar wonen. Het comfort is er in de eeuw erna niet minder op geworden. De badkamer is geheel vernieuwd, met een combinatie van design en oude elementen, en het antieke visgraatparket in de royale woonkamer is doorgelegd tot in de aangrenzende slaap- en werkkamers. Het is er warm en gezellig, ook tijdens de meest deprimerende dag van het jaar.

toprestaurants

De zolder erboven is zo groot als een boerenschuur. Daar is het stel nog niet aan toegekomen, maar van der Vlugt sluit niet uit dat ook die zolder ooit nog een bestemming krijgt, als ze met hun bedrijf, Just Add Wine, in het postkantoor blijven wonen. 'Voor de zaken hoeven we niet weg. De toprestaurants weten ons hier allemaal te vinden. Maar deze ruimte is misschien iets te veel van het goede.'


 

Auteur: Willem van Reijendam | FD | Fotograaf Henk Veenstra