Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

LES PATRONS CUISINIERS TOPCHEFS 'PROEVEN' DEN HAAG EN LIBER PATER

Datum: 05-10-2012

 

LES PATRONS CUISINIERS

'S morgens regent het nog, maar als de Nationaal en soms Internationaal beroemde Top Meesters-en Sterrenkoks bij Hotel-Restaurant Corona op het Binnenhof verschijnen kunnen ze zó het terras op voor koffie met een appeltaartje. Sterrenchefs Cees Helder, Paul Fagel, Martin Kruithof, Jarno Eggen en Erik van Loo zijn er al. Gastheer Marcel van der Kleijn (Corona en Calla's) uiteraard ook. Les Patrons Cuisiniers is een culinair samenwerkingsverband én een hechte vriendenclub. Daar arriveert Henk Savelberg (op de fiets) en ook hun gasten Jacobus Toet (75) en Carsten Klint schuiven aan. Toet heeft voor dit vriendschapsweekend een pond Asetra beschikbaar gesteld. Chinese kaviaar die hij 'caviar per tutti' noemt. "jazeker, als dirigent ga ik niet in de orkestbak zitten." Klint is secretaris bij de Stichting Vakbekwaamheid Horeca, die verantwoordelijk is voor de SVH Meesterproeven en Meestertitels. "Er zitten hier Meesterkoks bij, maar dat moeten er natuurlijk meer worden," lacht Klint, die veel Chefs ook persoonlijk kent.

CORONA EN CALLA'S

Eerst gaat het gezelschap met een nostalgisch trammetje naar Scheveningen, wandelt het Zwarte Pad op en vervolgens naar strandtent Culpepper. Daar krijgen de Profkoks platte Zeeuwse oesters en mosselen uit de provincie, waar Van der Kleijn geboren is. Voor de lekkere dikke frites heeft zijn broer de aardappels (bintjes) geleverd. Bij Calla's gaat het wijnproeven door, want ook wijnbouwers Loïc en Alona Pasquet van Liber Pater zijn er bij. Evenals de gerenommeerde wijnkenner Jean-Marc Quarin. Het hoogtepunt volgt in Corona, waar de witte brigades voor meer dan twaalf bijzondere gerechten zorgen. Tien verschillende natuurlijke wijnen mogen de cuisiniers proeven. het kan niet op. Smakelijke verhalen en petites histoires uit de praktijk komen van Ine Goossens en Ries van der Vlugt. Zij als een gerenommeerd restaurateur (Savelberg is bij haar als Chefkok in Noordwijk begonnen), hij als een gekend sommelier. het diner duurt tot laat.

KLIK HIER VOOR VOLLEDIGE FOTOREPORTAGE MET UITLEG OP FACEBOOK

Topchefs proeven Den Haag & Liber Pater

Jean-Marc Quarin

RESTAURANT CALLA'S*

CORONA BOUTIQUE HOTEL

CULPEPPER

LES PATRONS CUISINIERS

SVH


Auteur: Leo van der Velde | AD