Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

HET ARCHIEF SPREEKT (59)

Datum: 24-10-2016

Hubrecht jouw recensies komen nooit klakkeloos tot stand maar zijn nog steeds verrassend en weloverwogen geschreven. Als geen ander weet je de liefhebber te enthousiasmeren en mee te nemen in een wereld die draait om gastronomie maar vooral om wijn. Voor mij is deze foto een dierbare herinnering aan een onvergetelijk mooie tijd. Aan Badhotel Zeerust en De Graaf van het Hoogveen* aan Johann Willsberger en aan het bruisende leven in Noordwijk aan Zee. Dat dingen soms anders gaan hoort bij het leven. De mooiste verhalen uit die tijd heb ik op mijn site onder het kopje 'verleden' vast willen leggen en ook enkele verhalen van jou over Joop en over mij. Ik ben nog volop met wijn bezig maar hoop eens in de gelegenheid te zijn om het gedroomde boek te schrijven. Dank je Hubrecht en graag tot ziens

#samennatuurlijkewijnenproeven

www.willsberger.com

HET ARCHIEF SPREEKT (59)

De mooiste, uitvoerigste, inmiddels legendarische wijn-spijsdiners die ik mocht meemaken vonden plaats in Badhotel Zeerust. Ze waren bestemd voor zowel culischrijvers als wijnschrijvers, toen samen een heel klein clubje, en werden briljant georganiseerd door Ine Droogh. Die met haar man Joop, een grote gastheer, het in Noordwijk aan Zee gesitueerde etablissement dreef. Op de foto staan ze samen met de uitgever/hoofdredacteur van het Duitse Gourmet. Nooit eerder noch later werden op een enkele avond zo veel fraaie wijnen, waaronder heel wat zeldzame, bij zo veel knap gekookte gerechten geserveerd. Ine wist ook jonge, zeer talentvolle, nog onbekende en verlegen chef-koks aan te trekken en te coachen, waaronder Cees Helder en Henk Savelberg.

Het was laatstgenoemde die op 31 januari 1984 in de keuken stond om rond wijn als 27-jarige een wederom memorabele maaltijd te bereiden. Achtereenvolgens verschenen de volgende combinaties, alle door Ine persoonlijk geselecteerd.

. Schloss Staufenberg Durbacher Klingelberger Riesling Trockenbeerenauslese 1976

. Salon Champagne 1971

. Leroux Champagne 1921 

(bij drie oesters in saffraansaus en met taugé)

. Guigal Condrieu 1979

(bij coquilles met o.a. een Noilly-Prat saus)

. Domaine de Chevalier blanc 1969

(bij rivierkreeftjes met een verfijnd garnituur)

. Clos Ste. Magdeleine Cassis 1982

(bij gevulde zee-egel)

Na een pittig-frisse fruitsorbet met ratafia van Abel Lepitre werd het diner als volgt voortgezet.

. Coteaux Champenois Rouge van Georges Vesselle

(bij gebakken eendenlever met groene asperges en een glace de viande met Sherryazijn)

. Château Soutard 1970

(bij houtsnip en een rijke Port-saus)

. Louis Jadot Le Montrachet 1976

. Domaine de la Romanée-Conti Le Montrachet 1972

(bij rauwe truffelschijfjes met sla en knolselderij)

. Château Talbot 1959

(bij lamsvlees en een waterkerssaus)

. Henri Maire Château-Chalon 1969

(bij Gruyère en Vacheron Mont d’Or)

. Schloss Eberstein Spätburgunder Grafensprung Weissherbst Trockenbeerenauslese 1976

(bij peer in korstdeeg met bosbessensaus)

. Château d’Yquem 1953

(bij huisgemaakte koekjes)

Over elke wijn heb ik een notitie gemaakt die echter minder gedetailleerd werd naarmate de avond vorderde. Zo lees ik over de voorlaatste Weissherbst alleen ’schitterende nobele wijn, pittig van toon en tegelijk zoet’. Behalve intens geproefd en genoten werd er gelachen, juist méér naarmate de tijd verstreek. Waarschijnlijk was het Ronnie Potsdammer die met zijn zachte stem zei:”De ene culinaire journalist vraagt tijdens de achtste gang aan de andere ‘Wanneer zien we elkaar weer?’ Antwoord ‘Aan de monitor’. “

 

Gekheid terzijde: als gepassioneerde perfectioniste wist Ine Droogh maaltijden tot evenementen te maken, onvergetelijke bovendien. Wat was het allemaal zalig, daar in Zeerust.

 

 

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad