Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

In memoriam Jaap Klosse oprichter Alliance Gastronomique

Datum: 26-12-2008

HOENDERLOO -  Op 77-jarige leeftijd is Jaap Klosse, mede-oprichter van Alliance Gastronomique, maandag overleden. Zijn familie heeft dat woensdag bekendgemaakt.

Alliance Gastronomique bestaat sinds 1967 en presenteert zich als een vereniging van restaurants die het allerhoogste willen bieden op culinair gebied in de meest gastvrije vorm. Negentien Nederlandse restaurateurs richtten het verbond destijds op als reactie op wat zij noemden smaakvervlakking, een te kort schietende vakopleiding en een gebrek aan culinaire kwaliteitsproducten. De Alliance telt vandaag een dertigtal restaurants in Nederland en België.

Klosse was tevens grondlegger van het restaurant De Echoput in Apeldoorn, een van de eerste leden van de Alliance.

oprichting Alliance Gastronomique Néerlandaise op 9 maart 1967

het eerste jaardiner Alliance Gastronomique Néerlandaise in 1967 in Prinses Juliana

zittend vlnr: S.M. Borgerding | Rôtisserie Oudt Leyden, M.W. Mannes | Old Dutch, E. Hastrich | De Witte, M. Frisch | ´t Koetshuis, C.A.M van Gaalen | Châlet Royal. staand vlnr: J.V.M. Hehenkamp | De Witte Holenvoet, A. Steevens | Prinses Juliana, J.E. Kluvers | Carelshaven, J. Klosse | De Echoput, J.H.J. Grothausen | De Hamert, A. Peijnenburg | De Zwaan, H.J. van der Vecht | Dikker & Thijs | De Beukenhof, H.F. Wunneberg | De Boerderij, H.P.J. Stassen | Château Neer-Canne, O. Hartung | De Nederlanden, W.E.L. te Mey | Het Poorthuis, dhr. Grootaers, A.H. van Doesburg | Het Oude Jachthuis, B.M. Delemarre | oud-secretaris voor perszaken van de Nederlandse afdeling van de Chaîne des Rötisseurs  

 

Alliance Gastronomique Néerlandaise  

À la carte

Les animaux se repaissent:  l'homme mange:

l'homme d'esprit seul sait manger

Brillat Savarin

Het is verheugend te constateren, dat er in Nederland velen zijn, die de gastronomie als vorm van sierlijke levenskunst weten te appreciëren. Toch is ook de gastronomie niet geheel ontkomen aan de vervlakking, die in de voortstuwende stroomversnelling van ons leven, onvermijdelijk schijnt te zijn.

Teneinde gezamenlijk stelling te nemen tegen deze vervlakking van smaak en eetgewoonten, en tegemoet te komen aan de wensen van diegenen, die "les plaisirs de la table" naar waarde weten te schatten, hebben negentien Nederlandse restaurateus zich eind 1966 aaneengesloten tot de Alliance Gastronomique Néerlandaise.

In de keukens van de aangesloten restaurants worden door vakbekwame koks met ware liefde voor hun vak en in de beste culinaire traditie, de verfijnde gerechten toebereid, die vervolgens door hoffelijke, deskundige mensen worden opgediend. Spijskaart en wijnkaart zijn met grote zorg samengesteld en weerspiegelen de persoonlijke en ervaren smaak van de gastheren-restaurateurs, die weten wat hun gasten wensen en die aan deze wensen weten tegemoet te komen.

Persoonlijk behartigen zij de delicate aangelegenheid van de aankoop van de uitgelezen wijnen, die zij hun gasten voortzetten. Ook de inkoop van vis, vlees en al hetgeen in de ruime keukens verwerkt wordt, geniet hun dagelijkse en bijzondere aandacht.

De negentien restaurants, verspreid over het gehele land, hebben ieder een geheel eigen karakter, eigen specialiteiten en een eigen unieke sfeer. Gebaseerd op vriendschap en onderlinge waardering voor elkaars kunnen, en met behulp van ieders individuele karakter, hebben de leden van de Alliance als gemeenschappelijk streven het stimuleren en uitdragen van de culinaire cultuur in Nederland.

Ons land bezit een zekere gastronomische traditie; de Nederlandse "culinaire" specialiteiten zijn o.a. spekpannenkoeken, 3-oktober hutspot, haring, erwtensoep, raasdonders met spek, en wat dies meer zij - hartige kost, afgestemd op ons kille klimaat. Het verfijnde tafelen en de Franse eetgewoonten bleven in ons land gedurende lange tijd het privilege van het hof, de adel en de gegoede burgerij.

Allengs - en vooral in de laatste decennia - is er echter een verandering in onze eetgewoonten gekomen. Veelvuldiger dan voorheen dineren wij buitenshuis en onze culinaire verkenningstochten langs restaurants in binnen- en buitenland leiden ertoe, dat wij steeds hogere eisen stellen aan hetgeen ter tafel komt, zowel thuis als in de restaurants. De Nederlandse huisvrouw, voor wat de huiselijke maaltijden betreft vrijwel geheel op haar eigen culinaire prestaties aangewezen, zoekt voort- durend naar nieuwe mogelijkheden om de dagelijkse etenssleur te doorbreken.

De ingrediënten, benodigd voor de bereiding van de meest exquise of uitheemse schotels, zijn heden ten dage gemakkelijk te verkrijgen. Minder eenvoudig is het echter om de receptuur te bemachtigen van de schotels die restaurants als "spécialités" op hun spijskaarten vermelden.

In "À  LA CARTE" onthullen de leden-restaurateurs van de Alliance Gastronomique Néerlandaise de keukengeheimen van een aantal specialiteiten. In deze uitgave treft men naast de receptuur van kostbare, zorgvuldige bereiding vereisende gerechten, ook verrassend eenvoudige recepten aan, soms ware culinaire vondsten - die niettemin ook gemakkelijk thuis te bereiden zijn.

En zo -naar wij hopen - uw nieuwsgierigheid gewekt is om zelf de specialiteiten, de bijzondere wijnen en de specifieke sfeer van deze negentien restaurants te proeven, dan zullen de leden van de Alliance, met hun witte en zwarte brigades, u gaarne verwelkomen voor een welverzorgde maaltijd, volgens het menu du jour,   of      A   L A   C A R T E !

 Alliance Gastronomique Néerlandaise 1967 

Leden van de Alliance Gastronomique Néerlandaise In 1967

Alliance Gastronomique Néerlandaise 01 De Witte | Amersfoort * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 02 De Boerderij | Amsterdam * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 03 Dikker & Thijs | Amsterdam download pdf  

Alliance Gastronomique Néerlandaise 04 De Echoput | Apeldoorn * download pdf   

Alliance Gastronomique Néerlandaise 05 Chalet Royal | 's Hertogenbosch * download pdf 

Alliance Gastronomique Néerlandaise 06 Carelshaven | Delden download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 07 De Zwaan | Etten-Leur download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 08 Oudt Leyden | Leiden * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 09 Château Neer-Canne | Maastricht ** download pdf 

Alliance Gastronomique Néerlandaise 10 De Beukenhof | Oegstgeest * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 11 Het Oude Jachthuis | Pesse * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 12 't Koetshuis | Rhenen ** download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 13 Old Dutch | Rotterdam * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 14 De Witte Holevoet | Scherpenzeel * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 15 Prinses Juliana | Valkenburg ** download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 16 De Nederlanden | Vreeland download pdf 

Alliance Gastronomique Néerlandaise 17 De Kieviet | Wassenaar * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 18 De Hamert | Wellerlooi * download pdf

Alliance Gastronomique Néerlandaise 19 Het Poorthuys | Zierikzee download pdf

lees meer ...

 

 

Auteur: Ine Goossens | Just Add Wine