Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Smullen en Nippen | Huib Brand | NRC

Datum: 25-10-1978

 

SMULLEN EN NIPPEN

Hoewel de Champagneoogst dit jaar heel klein zal zijn en de prijzen nu al flink stijgen, is de voorraad bij de grote huizen kennelijk niet zo klein dat ze de openbaarheid mijden in de hoop niet te hoeven verkopen. Integendeel, in dit seizoen van proeverijen en presentaties proberen de verschillende merken elkaar de loef af te steken met luxueuze ontvangsten en vorstelijke diners.

In dat laatste genre heeft het huis Pommery & Greno een zekere voorsprong, want het mag zich erop beroemen in de prinselijke handen van de familie De Polignac te zijn. Deze familie richtte onlangs in hotel Résidence in Vinkeveen een maaltijd aan, waarbij haar Champagne natuurlijk de rigueur was. Er kwam brut millésimé 1975 op tafel, en vervolgens rosé. De millésimé, die net als vintage port alleen wordt gemaakt in goede oogstjaren, is onlangs op de markt gebracht; het jaar '75, zo voortreffelijk in Bordeaux en rampzalig in Bourgogne, was in Champagne en ook in Duitsland succesvol.

De Pommery '75 heeft flink wat smaak tussen de bellen; de rosé heeft bij mij erg weinig herinnering achtergelaten, en kreeg ook weinig kans naast het vlees. Dit ondanks het feit dat de keuken zeker had geprobeerd de gerechten aan te passen aan de verplichte drank.

Bijzondere wijnen per glas

Mij is één eethuis bekend (De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk, maar hopelijk zijn er meer) dat speciaal werk maakt van de wijnkeuze bij grote menu's en interessante suggesties doet. Men schenkt daar ook bijzondere wijnen per glas, zodra er wat meer klanten zijn voor het menu dégustation. Een van de minder gebruikelijke combinaties aldaar is, als ik mij goed herinner, die van Elzasser Muscat met fazant. Misschien wat vreemd tussen de rode wijnen ervoor en erna, maar op zich het proberen alleszins waard.

 

 • De Graaf van het Hoogveen in 1978
 • zomerfestival 1978 Restaurant de Graaf van het Hoogveen

 

 

 

Auteur: Huib Brand | NRC