Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Jean Lenoir en le nez du vin | Ton van Es | Misset Horeca

Datum: 25-04-1988

Jean Lenoir en Le Nez du Vin

Het Comité Interprofessionel des Vins de Bourgogne (C.I.B.) en Sopexa nodigen u van harte uit de mini-expositie rond de wijnen van de Hautes Côtes de Beaune en Hautes Côtes de Nuits op maandag 25 april 1988 in De Graaf van het Hoogveen te Noordwijk aan Zee te bezoeken.

Naast de delegatie van wijnboeren en wijnhandelaren hebben wij de eer de heer Jean Lenoir, uitvinder van "Le nez du Vin" tot onze gast te mogen rekenen. Als Bouguignon zal hij met de exposanten uw vragen over deze Bourgogne-wijnen beantwoorden en zal hij u op de hoogte brengen van zijn laatste bevindingen.

mini-expositie

Deze bourgondische lunch en  mini-expositie rond de wijnen van de Hautes Côtes de Beaune en Hautes Côtes de Nuits waren tevens het decor voor de (her)-introductie van Le Nez du Vin van Jean Lenoir.

De grote meester zelf was niet alleen aanwezig om een demonstratie te geven van zijn eigen kunnen maar ook om de genodigden te laten kennismaken met zijn, inmiddels beroemde, boek met 54 geuren in flesjes. Le Nez du Vin is niet nieuw op de Nederlandse markt, maar het is zeker de moeite waard om er opnieuw de aandacht op te vestigen.

geurflesjes

Onze herinnering is verbonden met specifieke geuren: boenwas, zoethout, kaneel, pas gemaaid hooi, vers gebrande koffie enzovoort. De wijnliefhebber wil die geuren die uit zijn glas opstijgen graag thuisbrengen, omschrijven, om daarmee een instrument te hebben om de wijn te kwalificeren. Welnu, Le Nez du Vin voorziet daarin: een album met 54 kleine flesjes met evenzovele geuren, die op prachtig geïllustreerde kaarten worden omschreven. Le Nez du Vin is ook in een kleinere uitvoering verkrijgbaar, dat wil zeggen: een kleiner boek met minder flesjes. Dat is dan een goede investering voor de kleine beginner, die eerst met de geurflesjes ervaring wil opdoen. 

 • Jean Lenoir van Le Nez du Vin
 • Menu Mini-Exposition Bourgogne
 • Laat u verrassen door zo'n gulle Bourgogne
 • Exposanten Hautes Côtes de Nuits & Hautes Côtes de Beaune
 • Uitnodiging door Sopexa
Auteur: Ton van Es | Misset Horeca