Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Erkenning in Amerika | Marijke den Hollander | Ondernemend Holland

Datum: 21-11-1987

Ze zijn nog maar net terug van een korte trip naar Amerika, waar zij tijdens een groots gala-diner in hotel Marriot Marquise de Grand Award 1987 kregen uitgereikt, Joop en Ine Droogh-Goossens, eigenaars van de Noordwijkse sterrenzaak De Graaf van het Hoogveen aan de Quarles van Uffordstraat. De onderscheiding, ingesteld door het Amerikaanse tijdschrift The Wine Spectator, voor restaurants die een perfecte wijnkaart voeren, betekent zeker voor Ine een erkenning voor haar meesterschap op het gebied van wijn. Hoewel nog vermoeid van de reis en alle indrukken die zij in korte tijd te verwerken kreeg vertelt ze vol enthousiasme hoe blij ze is met de onderscheiding, hoe fantastisch het was in New York en wat de Grand Award voor De Graaf van het Hoogveen, een naam die ontleend werd aan een eeuwenoud familiewapen, betekent.

"Het is haast niet uit te leggen wat er door je heen gaat als je te horen krijgt dat jouw wijnkaart bekroond is met een Grand Award. De Grand Award is de hoogste onderscheiding van de Wine Spectator, die eens in de drie jaar wordt uitgereikt en eigenlijk is het zo, dat je via twee lagere categorieën pas na een aantal jaren in de hoogste terecht komt. Bij ons is dat niet zo gegaan. We kregen direct de eerste keer dat wij de wijnkaart instuurden al de hoogste onderscheiding. Dat is natuurlijk een enorme erkenning voor ons en De Graaf van het Hoogveen en ook een grote eer", legt Ine uit en laat trots de plaquette zien, die zijn in New York overhandigd kreeg door Marvin R.Shanken van de Wine Spectator en inmiddels een mooi plaatsje heeft gekregen aan de muur van het restaurant. De Grand Award zelf, die dit jaar aan tien restaurants verspreid over Amerika en Europa ten deel viel, was niet alleen een grote verrassing maar ook de manier waarop zij dit te horen kreeg. Via en telefoontje uit Amerika afgelopen zomer, juist op een avond dat het in De Graaf  erg druk was en Ine eigenlijk haar handen vol had aan het verzorgen van haar gasten. Voor dit telefoongesprek werd echter tijd gemaakt want een Grand Award krijgt men tenslotte ook niet iedere dag. Meer dan een hallf uur werd met haar gesproken en het resultaat van dat gesprek werd opgenomen in de Wine Spectator van augustus.

Speech

Zoals in Amerika gebruikelijk is moesten alle winnaars een woordje doen, dus ook Ine. "Normaal ben ik verschrikkelijk nerveus als ik in het openbaar moet spreken, dat was nu, hoe gek het ook klinkt, helemaal niet het geval, al moet ik wel zeggen dat ik mijn speech op papier had gezet, want ik wilde geen fouten maken. De sfeer in die zaal - er zaten zo'n 1500 mensen aan het diner - was geweldig en het leuke was dat we daar heel veel bekenden ontmoetten".

michael broadbent en georges Blanc***

Ine noemt Michel Broadbent, de bekende veilingmeester van Christie's in Londen die vrijwel alle wijnveilingen van het beroemde veilinghuis leidt. Georges Blanc uit Vonnas, de eigenaar van het enige restaurant in Frankrijk dat beloond is met drie michelinsterren en nu ook voor het eerst een Grand Award heeft gekregen. Ze noemt eigenaars van wijnchâteaux, zoals Gaja uit Italië en Krug van het Champagnemerk en andere groten op wijn- en kookgebied. Grootheden waarmee Ine inmiddels in een adem genoemd kan worden.

andré soltner van lutèce in new york

Een uitgebreid programma met lezingen en wijnproeverijen werd afgewerkt en in New York nam het echtpaar Droogh de kans te baat op bezoek te gaan bij André Soltner, de beroemde chef van restaurant Lutèce in de vijftigste straat. Dineren konden ze er niet omdat men in dergelijke zaken altijd ver van te voren moet reserveren, maar alleen al het praten met Soltner was een hele eer. Hij gaf Ine een prachtige menukaart mee als herinnering aan hun ontmoeting.

fotografisch geheugen

Ine's kennis van wijn en alles wat daar mee samen hangt is fantastisch . Ze heeft een welhaast fotografisch geheugen en een enorm goede neus voor goede wijnen. Praktisch elke vakantie van het echtpaar wordt gewijd aan het zoeken naar wijnen die nog niet op de kaart prijken en mogelijk de moeite waard zijn om in te kopen. Wijnboeren worden bezocht, maar ook in winkels wordt rondgesnuffeld, want ook daar kan men wel eens tegen opmerkelijke wijnen oplopen. Het leukste vindt Ine het wanneer ze ergens, bijvoorbeeld in een achterafplaatsje in de Pyreneeën, een mooie wijn tegenkomt, deze koopt en veel later merkt dat ze inderdaad goed geschoten heeft met haar aankoop, als de betreffende wijn door kenners dan pas ontdekt en geroemd wordt. Een erkenning voor haar goed smaak. "Ooit", lacht Ine, "heb ik een vakantie al luierend doorgebracht in Griekenland, met zonnen, surfen en waterskieen en af en toe wat zwemmen, maar dat doe ik nooit meer. Ik ben gewend aan hard werken en heb na die vakantie wel een jaar nodig gehad om weer in mijn ritme te komen".

Geisenheim en Bordeaux

De belangstelling voor wijn heeft Ine niet van huis uit meegekregen. "Bij ons thuis", vertelt ze, "werd hooguit met de feestdagen een flesje wijn opengemaakt. Wel heb ik er altijd van gehouden om het voor anderen in huis mooi te maken. De tafel mooi aan te kleden met bloemen en kaarsen en ook koken deed ik thuis altijd al graag. Ik ben me pas echt in wijn gaan verdiepen toen we met De Graaf van het Hoogveen startten in 1976.

Toen ben ik een vinologenopleiding gaan volgen en heb ook mijn slijtersvakdiploma gehaald. Om dat te vervolmaken ben ik onder meer naar Geisenheim en Bordeaux gegaan".

wijnkoperij ockhuysen

Zelfs werkte ze enkele maanden bij Ockhuysen in de Haarlemse wijnwinkel. Om overal goed haar woordje te kunnen doen studeerde ze Frans, Duits en Engels en volgde nog onlangs een spoedcursus Italiaans, zodat ze zonder problemen met wijnhandelaren en château-eigenaren in het buitenland kan praten. Dat is vindt ze, heel belangrijk voor een goede verstandhouding.

Michelinster

De start van De Graaf van het Hoogveen betekende voor het vroegere Badhotel Zeerust een hele ommekeer. Van wat eens een eenvoudig familiehotel was maakten Joop en Ine Droogh een klassezaak. Een Michelinster te halen is altijd Ine's droom geweest, een droom die bewaarheid werd in 1982, een jaar nadat De graaf van het Hoogveen onderscheiden werd voor de mooiste wijnkaart van Nederland. Een onderscheiding die werd uitgereikt door Prins Bernhard.

beroemde wijnhuizen

En nog steeds is het echtpaar Droogh bezig de zaak verder te vervolmaken, van restaurant en hotel één geheel te maken. Van niveauverschil tussen beide afdelingen moet binnen afzienbare tijd geen sprake meer zijn. Het restaurant, met zijn nieuwe salon, met zijn fraaie aankleding in rose tinten zal binnenkort worden voorzien van nieuwe stoelen. De tafels zullen met nieuw linnen worden gedekt. Het hotelgedeelte wordt voortdurend door de hoteleigenaar verbouwd en gemoderniseerd. Van twee kleine kamers wordt één grote gemaakt, uitgerust met een aparte badkamer, mooi betegeld en voorzien van bordeauxrood gekleurd sanitair. De nieuwe kamers zijn genoemd naar beroemde wijnhuizen.

Paul van Kempen zaal

Het hotel beschikt over twee zalen en dat maakt het mogelijk om niet alleen op adequate manier conferenties en vergaderingen onder te brengen, maar ook feesten en partijen in stijl te verzorgen. Daarbij zijn gezelschappen tot ongeveer 60 personen verzekerd van voldoende ruimte.

fitness

Hotel Zeerust opende in 1962 als eerste in Nederland een overdekt en verwarmd zwembad, dat in de loop der jaren werd uitgebreid met de installering van een kunstzon en een sauna. Een grote vlucht heeft inmiddels het fitnessgebeuren genomen dat geleid wordt door Joke van der Heijden. Op muziek laat zij groepjes dames en heren werken aan hun conditie, waarna een verfrissende duik in het zwembad volgt en eventueel een massagebehandeling. Als het weer het toelaat neemt Joke haar leerlingen mee naar het strand om daar al joggend lekker uit te waaien. Over al haar personeel is Ine even enthousiast. De kwaliteit van een zaak staat of valt met medewerkers waarop men kan vertrouwen en wat dat betreft zit het bij De graaf volgens haar wel goed.

grand award menu

Het echtpaar Droogh is trots op de Amerikaaanse onderscheiding en dat wil zij iedereen laten weten. Daarom heeft Ine inmiddels een speciaal Grand Award Menu samengesteld. Hoe dat menu er precies uitziet wil ze nog niet verklappen, wel dat de prijs f 125,-- per persoon zal zijn, inclusief een heerlijk glas champagne als aperitief en alle zes gangen begeleid door een door haarzelf zorgvuldig uitgekozen wijn. Wijn afkomstig uit haar sublieme wijnkelder, waar de wijnen in een constante temperatuur en vochtigheidgraad worden bewaard. Welke wijn uit haar voorraad nu het meest opmerkelijk is valt ook voor Ine moeilijk te zeggen. Het is tenslotte maar net wat men daaronder verstaat. Op de kaart staan maar liefst 650 soorten wijn en in de kelder rusten meer dan 15.000 flessen.

kerstmis met cor bakker aan de vleugel

Met Kerstmis zal De Graaf van het Hoogveen voor het eerst in zijn bestaan geopend zijn. Dan valt er op 25 en 26 december te genieten van een zesgangenmenu, zorgvuldig samengesteld door chef-kok Riccardo van Ede en weer voorafgegaan door een verrukkelijk glas champagne. De prijs is f 175,-- per persoon exclusief de wijnen, waarvoor men met de deskundige hulp van Ine zeker een goede keuze zal kunnen maken. Voor de muzikale omlijsting zorgt pianovirtuoos Cor Bakker, bekend van  radio en TV.

kinderziekenhuis aan het lindenplein

Op zondag en maandag is De Graaf gesloten. Voor lunches kan men vanaf 15 personen terecht. Ine Droogh-Goossens, voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen, heeft nog onlangs geprobeerd het kinderziekenhuis aan het Lindenplein van de gemeente aan te kopen om daarin een exclusief en vooral in de omgeving passend restaurant te huisvesten, met een sfeervol terras in de tuin. De omgeving van de Voorstraat en het Lindenplein met de oude lindebomen en de dorpspomp leent zich uitstekend voor een dergelijk etablissement à la De Swaen in Oisterwijk van de beroemde kok Cas Spijkers, zo meent Ine. De gemeente dacht er echter anders over. Een gemiste kans voor het plein, want zo'n oppepper zou Noordwijk-Binnen en de Lindenhof nu net kunnen gebruiken.

Auteur: Marijke den Hollander | Ondernemend Holland