Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Opening restaurant De Cuyperije in Zeerust | Loe Buijze | De Zeekant

Datum: 16-12-1976

Schitterend feest in Zeerust ter gelegenheid van opening restaurant "De Cuyperije"

Nadat eerder op de dag "Open Huis" was gehouden om Zeerust's fijne nieuwe specialiteiten restaurant "De Cuyperije" aan den volke te tonen, gaven Joop  en Ine Droogh vrijdagavond een in één woord geweldig feest om de opening van "De Cuyperije", zo begrijpelijk het troetelkind van het naar perfectie strevend horeca-echtpaar, te vieren. Het werd daar in Zeerust het feest van het jaar en de gastheer en gastvrouwe, Joop en Ine, waren zeer terecht het middelpunt van de onverbloemde waardering van hun gasten. Hun creatie  oogstte spontaan enthousiasme en het feest vanwege de opening was voor de genodigden een onvergetelijk heerlijke kennismaking met dit bijzondere specialiteiten restaurant, dat een aanwinst is voor het Badhotel en voor Noordwijk, en voor ieder, die ervan houdt eens uit dineren te gaan.

Temidden van de 17e eeuwse charme van de Peter Cuyper Taverne . waaraan de naam "De Cuyperije" is ontleend- ontvingen Joop en Ine gastvrij hun gourmets. Terwijl de genodigden zich er verzamelden, zorgden de altijd attente medewerkers van Zeerust, dat allen van een verrukkelijk glas Kir genoten, een tongstrelende en hartverwarmende intro tot een bijzonder gezellige avond.

frans zwetsloot de wijnkenner

"Precies in de goede verhouding!", zei Frans Zwetsloot, de wijnkenner uit de Hoofdstraat, ons opgetogen over de Kir, die uit een deel witte wijn en een deel crème de cassis bestaat. Later zou deze kritisch-deskundige gast zich ook nog zeer enthousiast uitlaten over het grootse koud buffet, dat in "De Cuyperije" stond opgesteld. Een rol kan daarbij gespeeld hebben, dat enkele heerlijkheden, waaruit dit koud buffet bestond uit zijn delicatessezaak geleverd zijn, maar of dat nu zo is, of niet, doet weinig af aan het feit, dat eigenlijk iedereen verrukt was; en er waren meer dan genoeg aanwezigen die kennelijk best weten wat lekker is!. Ook onze leken-opinie kwam met de uitgesproken mening van kenner Frans Zwetsloot over dit culinair festijn in Zeerust overeen. Maar terug naar de Peter Cuyper Taverne. Daar vroeg Joop Droogh zijn gasten hem te vergezellen naar het zembad! Badhotel Zeerust beschikt over een schitterende accomodatie: sauna, solarium en een bijzonder mooi overdekt verwarmd zwembad, dat tegenwoordig een uitgesproken luxueuze aanblik aanbiedt. Degenen, die de verfraaiingen nog niet eerder hadden gezien, stonden verbaasd, en inderdaad, wat een verschil met vroeger!

Burgemeester Bonnike

Burgemeester mr.J.M.Bonnike herinnerde zich hoe hij ook hier in het verleden onder geleide van de toenmalige loco-burgemeester Vogelaar met een stukje Noordwijk kennis maakte. Ofschoon, toen was er natuurlijk al toch wel heel wat fantasie voor nodig om het overdekte zwembad achter Zeerust aan te zien voor een kas, waarvoor de actieve ondernemer vergunning werd verleend.....Intussen ging het Joop en Ine vrijdagavond natuurlijk niet slechts om het luxe zwembad als een van de fraaiste onderdelen van de accomodatie, die ze hun hotelgasten bieden, te presenteren. Ze wilden vooral duidelijk maken wat in de keuken van "De Cuyperije" voor heerlijks kan worden bereid, voor een ieder, die dat weet te waarderen.

Bij het zwembad stond een grote feestelijke tafel opgesteld met een keur aan oesters en...een pracht van een piramide van wel meer dan honderd champagneglazen. Op het teken van Joop Droogh werd langzaam champagne in het hoogste glas geschonken; het was een magnifiek schouwspel; de bruisende champagne liep over en alle glazen werden gevuld, terwijl daarbij zo goed als geen druppel vermost werd. Werkelijk iets bijzonders, en dat was ook de champagne. Een fles Methusalem, met de inhoud van zes gewone flessen, en een fles Rehoboam, inhoud 8 gewone flessen, had men laten aanrukken om een waardige toast uit te kunnen brengen. Waarlijk, een proeve van de klasse van "De Cuyperije"...En dat waren ook de verrukkelijke verse oesters en de aliekruikjes, die het restaurant uit Yerseke betrekt, evenals de vis en de kreeft, die levend op uw tafel belandt...(moet u toch eens meemaken, als u in "De Cuyperije" uit eten gaat!).

chef-kok jan stevens

Na de uitgebreide toast op het specialiteiten restaurant verplaatste het feest zich naar "De Cuyperije" zelf. De droom van Ine Droogh-Goossens- want dat was het fraaie restaurant lange tijd- die droom was enerzijds werkelijkheid geworden, zo bleek; maar is anderzijds een droom gebleven. Want het specialiteiten restaurant  is onvoorstelbaar sfeervol. En als Ine vol trots praat over Cornelis Boom, die het allemaal ontwierp en maakte, begrijpen we haar best. Vorige week schreven we al over die sfeervolle inrichting.

merckwaerdighe bierologie

Wat ons nu nog speciaal opviel, waren de nissen met glas in lood ervoor, met de muurschilderingen, ontleend aan het boek Merckwaerdighe Bierologie. Erg origineel en leuk..... In dit gezellige restaurant  dus ging het feest verder, met een strijkje, een dansje en geanimeerde gesprekken. Genoten werd er van het grandioos koud buffet, dat vooral een treffend staaltje was van het kunnen van de speciaal voor het restaurant aangetrokken chef-kok Jan Stevens, een culinair artiest, die al diverse restaurants duidelijk heeft opgewerkt, die dan, ook met goed materiaal wil werken, fris, vers en passend bij het jaargetijde, en daarvoor van Joop en Ine alle gelegenheid krijgt. Het is zijn fantasierijke vaardigheid grotendeels, die tot de vele specialiteiten hebben geleid, die u op de kaart  vindt. Het koud buffet met werkelijk alles erop en eraan, het speenvarken, alle heerlijkheden, het was iets bijzonders, een geweldig visite-kaartje van Jan Stevens. En de vissoep, waar we het vorige week al over hadden "Paal 81"...: een aanbeveling aan onze lezers om ook eens te proeven dubbel en dwars waard.

Het zeer gezellig feest ging vrijdag tot in de kleine uurtjes door. De eerste, die zo tegen twaalven wegging, was de burgemeester met z'n vrouw. Ze waren uren langer gebleven dan ze van plan waren, maar de volgende dag-zaterdag - waren ze juist 23 jaar getrouwd en daarom wilde de burgemeester deze avond, waar ook hij en zijn vrouw zich kostelijk amuseerden, niet te lang rekken. Maar net als alle andere gourmets op deze fantastische introductie-avond van "De Cuyperije" zal hij zeker spoedig eens naar dit fijne specialiteiten restaurant willlen terugkeren.

Joop en Ine Droogh-Goossens wensen wij graag heel goede zaken toe in hun nieuwe klasse-restaurant. "De Cuyperije" heeft sfeer, een goede kok, een geweldige kaart en de bediening is erg prettig. "De Cuyperije" moet een succes worden, vinden wij.

 

Auteur: Loe Buijze | De Noordwijkse Zeekant