
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Het sprookje van Ine´s Koetshuis | Ton de Zeeuw | De Telegraaf
Datum: 05-05-1990
Sommige sprookjes bestáánEen uiterst gelukkige combinatie van topkeuken en top-ambiance troffen we aan in Rhenen, in het beeldschoon gerestaureerde ´t Koetshuis aldaar. Een paleisje op de Utrechtse heuvelrug, op de plaats waar ooit het fameuze hotel Berg en Bos stond en waar later in de al even beroemde rôtisserie zulke beroemdheden als Lady Baden Powell, Kees van Dongen en Werumeus Buning spijzigden. Familie knijnenburg en mans hofhuis
Twee jaar geleden kochten de 'peetouders' van de Bilderberg-groep, de heer en mevrouw A. Knijnenburg, ´t Koetshuis op en begonnen er een drastische sanering. Het restaurant werd door architect Mans Hofhuis uitgebouwd en er verrees een tweede eethuis, eveneens in wit, zachtgeel en grijs, en met Italiaanse Dolomietvloeren met wit marmer-accent, zijden wandtextiel en Venetiaanse en Franse gordijnen. Fin-DE-Siècle ORANJERIEVerder kwamen er een prachtige fin-de-siècle Oranjerie met gietijzeren kolommen en een weelde aan planten, en zelfs een chalet dat als 'guesthouse' dienst doet. Tenslotte zal er het vijfsterren Grand Park Hotel Rhenen verrijzen met 105 suites. Dáár word je even stil van. Wij waren er op een doordeweekse dag en keken ademloos naar al dat moois. Directrice Ine Droogh-Goossens genoot met ons mee. " Mooi hè? Alles hier is in harmonie. Toen ik hoorde dat ´t Koetshuis werd opgeknapt heb ik me meteen gemeld. Dit was het ideaal dat ik mijn hele leven al voor ogen had. Hier kon ik mijn plannen waarmaken..." Voor die plannen heeft de energieke Ine wel een kleine transfergolf in de Nederlandse horeca veroorzaakt. Want in haar kielzog kwamen naar ´t Koetshuis: chefkok Jannis Brevet (met o.a. Hoefslag en Chagall in zijn pakket), maître d'hotel Gert-Jan den Hartog (Hoefslag, Corona), |
sommelier William Harink (De Witte, De Wanne) en hoofd huishoudelijke dienst Dorian van Hunnik (De Engel-Dodewaard). een top-teamEen top-team dus, en dat merkten we meteen aan onze eerste gang (bijna vergeten dat we kwamen om te éten). Met koriander en dille gemarineerde wilde zalm met een komkommercoulis (f 32) voor ondergetekende, en salade van wilde duif met eekhoorntjesbrood (f 39) voor de, gefascineerd naar de kleuren-, stoffen en bloemencombinaties starende, tafelgenote. Hemeltjelief, dat waren nog eens gerechten. Met daarna 'voor tussendoor' zulke smakelijkheden als brandade van langoestinestaartjes met knoflook, en ravioli´s gevuld met kreeft en kalfskop: wat een smaak, wat een verfijning. En wat lekker samen met de glaasjes Pinot gris die we onszelf hadden gegund. JANNIS BREVET Ook de hoofdschotels waren plaatjes. Een zeer malse 'Gascogne'-ossehaas (f 59) voor de dame, en verse reebout met kersen en avocado (f 58) voor de verslaggever. Héérlijk. Met daarbij ook zo´n verrukkelijke dieprode Contino-rioja uit de rijke wijnvoorraad van het huis. Een keuken met zo´n Brevet solliciteert naar applaus, dat is duidelijk. Er is meer. De kaart meld o.a. kalfscarpaccio met ganzelever (f 42), bouillabaisse (f 27) en gestoofde runderwang met truffelsaus (f 22), naast pièces als o.a. snoekbaars met citroenboter (f 50), barbarie-eend met salie (f 57) en kalfsniertjes met paddestoelenduxelles (f 50). En enkele zeer verleidelijke desserts. sterre(n)zaakNiet goedkoop dus, maar wel klasse. Dit wordt wat, daar in de Utrechtse bossen. We hebben er een sterre(n)zaak bij. |