Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Het sprookje van Ine´s Koetshuis | Ton de Zeeuw | De Telegraaf

Datum: 05-05-1990

Sommige sprookjes bestáán 

Een uiterst gelukkige combinatie van topkeuken en top-ambiance troffen we aan in Rhenen, in het beeldschoon gerestaureerde ´t Koetshuis aldaar. Een paleisje op de Utrechtse heuvelrug, op de plaats waar ooit het fameuze hotel Berg en Bos stond en waar later in de al even beroemde rôtisserie zulke beroemdheden als Lady Baden Powell, Kees van Dongen en Werumeus Buning spijzigden.

Familie knijnenburg en mans hofhuis

Twee jaar geleden kochten de 'peetouders' van de Bilderberg-groep, de heer en mevrouw A. Knijnenburg, ´t Koetshuis op en begonnen er een drastische sanering. Het restaurant werd door architect Mans Hofhuis uitgebouwd en er verrees een tweede eethuis, eveneens in wit, zachtgeel en grijs, en met Italiaanse Dolomietvloeren met wit marmer-accent, zijden wandtextiel en Venetiaanse en Franse gordijnen.

Fin-DE-Siècle ORANJERIE

Verder kwamen er een prachtige fin-de-siècle Oranjerie met gietijzeren kolommen en een weelde aan planten, en zelfs een chalet dat als 'guesthouse' dienst doet. Tenslotte zal er het vijfsterren Grand Park Hotel Rhenen verrijzen met 105 suites.

Dáár word je even stil van. Wij waren er op een doordeweekse dag en keken ademloos naar al dat moois. Directrice Ine Droogh-Goossens genoot met ons mee. " Mooi hè? Alles hier is in harmonie. Toen ik hoorde dat  ´t Koetshuis werd opgeknapt heb ik me meteen gemeld. Dit was het ideaal dat ik mijn hele leven al voor ogen had. Hier kon ik mijn plannen waarmaken..." Voor die plannen heeft de energieke Ine wel een kleine transfergolf in de Nederlandse horeca veroorzaakt. Want in haar kielzog kwamen naar ´t Koetshuis: chefkok Jannis Brevet (met o.a. Hoefslag en Chagall in zijn pakket), maître d'hotel Gert-Jan den Hartog (Hoefslag, Corona),

 

sommelier William Harink (De Witte, De Wanne) en hoofd huishoudelijke dienst Dorian van Hunnik (De Engel-Dodewaard).

een top-team

Een top-team dus, en dat merkten we meteen aan onze eerste gang (bijna vergeten dat we kwamen om te éten). Met koriander en dille gemarineerde wilde zalm met een komkommercoulis (f 32) voor ondergetekende, en salade van wilde duif met eekhoorntjesbrood (f 39) voor de, gefascineerd naar de kleuren-, stoffen en bloemencombinaties starende, tafelgenote. Hemeltjelief, dat waren nog eens gerechten. Met daarna 'voor tussendoor' zulke smakelijkheden als brandade van langoestinestaartjes met knoflook, en ravioli´s gevuld met kreeft en kalfskop: wat een smaak, wat een verfijning. En wat lekker samen met de glaasjes Pinot gris die we onszelf hadden gegund.

JANNIS BREVET

Ook de hoofdschotels waren plaatjes. Een zeer malse 'Gascogne'-ossehaas (f 59) voor de dame, en verse reebout met kersen en avocado (f 58) voor de verslaggever. Héérlijk. Met daarbij ook zo´n verrukkelijke dieprode Contino-rioja uit de rijke wijnvoorraad van het huis. Een keuken met zo´n Brevet solliciteert naar applaus, dat is duidelijk.

Er is meer. De kaart meld o.a. kalfscarpaccio met ganzelever (f 42), bouillabaisse (f 27) en gestoofde runderwang met truffelsaus (f 22), naast pièces als o.a. snoekbaars met citroenboter (f 50), barbarie-eend met salie (f 57) en kalfsniertjes met paddestoelenduxelles (f 50). En enkele zeer verleidelijke desserts.

sterre(n)zaak 

Niet goedkoop dus, maar wel klasse. Dit wordt wat, daar in de Utrechtse bossen. We hebben er een sterre(n)zaak bij.

 

Ine Droogh-Goossens en Jannis Brevet (nu Inter Scaldes **)

Auteur: Ton de Zeeuw | De Telegraaf