Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Wijn als wetenschap en passie | Sylvia Borger | De Telegraaf

Datum: 10-01-1988

Ine Droogh       "Iedere dag een glaasje"

De Noordwijkse restauratrice Ine Droogh-Goossens heet een lastige tante te zijn. Zelfs bij de meest halsstarrige château-eigenaar weet zij een voet tussen de deur te krijgen om met hem over wijn te filosoferen. Er is dan ook nauwelijks iemand in het land die meer van wijn weet dan zij. Restaurant-eigenares Ine Droogh-Goossens is dol op wijn en technisch zeer goed op de hoogte van wat er op wijngebied gebeurt. Om bij te blijven bezoekt zij samen met haar echtgenoot Joop alle wijnstreken van Europa. Ine is regelmatig te vinden op beurzen en proeverijen en is geabonneerd op alle vaktijdschriften uit binnen- en buitenland. De wijnkaart die zij samenstelde, werd onlangs in Amerika uitgeroepen tot de beste ter wereld.

mijn hele leven is wijn

Ine: "Mijn hele leven is wijn. Iedere dag drink ik een glas. In ieder geval 's avonds na het werk. Dan strek ik de benen onder het genot van een  Spätburgunder Weissherbst, een heerlijk lichte, droge rode wijn, waar weinig alcohol in zit, gemaakt door Franz Keller. Deze man wordt in Duitsland ook wel de wijnpaus genoemd. Omdat hij zijn wijn nooit heeft aangezoet en de Duitse wijnmakers er altijd voor heeft gewaarschuwd: Jongens, doe dat ook niet. Pas na het wijnschandaal is men naar hem gaan luisteren." Naast deze droge Duitse wijn - Ine is overigens ook helemaal verslingerd aan zoet, een dessertwijn slaat ze na de maaltijd niet over - geniet de Côtes du Rhône van madame Corinne Couturier haar voorkeur, wanneer het Ine om ontspannen wijndrinken gaat. " Deze rode wijn van het Domaine Rabasse Charavin is heel fris en barst van het fruit. Het water loopt je in de mond, hoewel de wijn strakdroog is.

  

Hij smaakt fantastisch bij kwarteltjes - de borstjes gevuld met ganzelever - en is zeer geschikt om er een koude soep van te maken. " 

koude soep van rode wijn

Voor een soepje voor zes personen heb je een halve liter wijn nodig. Die breng je aan de kook met 100 gram suiker, een vanillestokje, een kaneelstok, een mespunt piment, 1 steranijs, 3 kruidnagelen, het sap van een sinaasappel plus de schil, 1 dl crême de cassis. Laat vervolgens de schoongeboende schil van een appel, sinaasappel en citroen meetrekken en een zakje Earl Grey thee. Dat theezakje mag maar twee minuten in de pan hangen. Laat alles ongeveer een half uur zachtjes pruttelen, zodat de smaken van de ingrediënten zich kunnen vermengen. De soep kan verder afkoelen in de borden. Serveren met rood fruit en een bol vanille-ijs in het midden." Mocht u deze Rhônewijn niet te pakken kunnen krijgen (importeur: Gebroeders Heijsterkamp te Ootmarsum, prijs (f 9,40) dan kunt u eventueel een goede Beaujolais nemen.

domaine cauhapé

Ine: "Een witte wijn die ik van harte kan aanbevelen is de Jurançon sec van het Domaine Cauhapé. Die wijn is zo verbazend lekker. Een parfum vol fruit, bloemen. Hij doet een heel klein beetje aan een witte Bourgogne denken.De jonge talentvolle Henri Ramonteu is de maker van de wijn. Men vindt zijn bedrijf in het plaatsje Monein in de Jurançon. Sinds kort importeert  de Haarlemse wijnkoperij Okhuysen de wijnen van de heer Ramonteu. Introductieprijs van de droge witte wijn van het Domaine Cauhapé (f 15,95). Henri Ramonteu maakt tevens de tradionele halfzoete (een gulden duurder) en zoete Jurançon à f 25,90.

 

Koude soep van rode wijn met rood fruit en vanille-ijs

Auteur: Sylvia Borger | De Telegraaf