Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Onze Keuken wordt beter | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 03-05-1978

Mr. Molly Geertsema, commisaris van de Koningin in Gelderland, klaagde onlangs over de vervlakking onzer eetcultuur: "Het is niet alleen maar een kwestie van goed koken", aldus de heer Geertsema, "de gerechten moeten ook nog op elkaar afgestemd worden.. Het goede gebruik van tafellinnen, eetgerei, mooi drinkservies en het aan tafel blijven tot alles is genuttigd, is net zo belangrijk als de zorgvuldige keuze van passende wijnen."

NOUVELLE CUISINE | PAUL BOCUSE***

Het was niet alleen maar een kwestie van geld, vond de oud-minister van Binnenlandse Zaken, "ook een eenvoudig tafellaken kan schoon zijn." Hij verweet het verdwijnen van deze cultuur van het tafelen o.a. aan het verschijnsel "bistro".
Daar heeft hij niet geheel ongelijk in. Hoeveel van deze moderne eetgelegenheden hebben niet zo weinig licht, dat je niet eens kunt zien wat je eet? En dat is in veel gevallen maar goed ook! Het gebruik van het uiterst onhygiënische houten bord, waarop een stukje vlees met discutabele sauzen wordt geserveerd en de soms merkwaardige overdaad aan knoflook ("echt Frans") geven Geertsema gelijk.
Toch ben ik het niet helemaal met hem eens. Een aantal bistro's heeft in ons land uitstekend werk gedaan. Door met een vaak voortreffelijke keuken een groot publiek over de drempelvrees heen te helpen en te laten kennismaken met echt goed eten.
In ons land gaat naar mijn overtuiging de kookkunst met sprongen vooruit. Er komen steeds meer restaurants, die kunnen wedijveren met het beste, dat Frankrijk voortbrengt.
Die overtuiging is niet alleen gebaseerd op de praktijkervaring, die - in alle bescheidenheid - in mijn geval redelijk groot is. Maar de belangstelling voor het echt goede eten, of het nu de traditionele Franse keuken betreft of de "Nouvelle Cuisine", groeit met de dag in ons land. Die "Nouvelle Cuisine" is overigens heel wat minder revolutionair dan sommige handige Franse koks met veel gevoel voor publiciteit, ons willen doen geloven.
Dat die belangstelling groeit valt bijvoorbeeld af te lezen aan het aantal beroemde koks, culinaire genieën, dat de laatste tijd ons land bezoekt.

MICHEL GUÉRARD*** EN CUISINE MINCEUR

Dat was om te beginnen uiteraard Paul Bocuse, maar ook Alain Chapel, Pierre Troisgrois, en laatstelijk Michel Guérard in Wijk bij Duurstede.
Michel Guérard, de uitvinder van de "Cuisine Minceur" was naar Paul Fagels restaurant Duurstede gekomen om met zijn chef-kok Jacques Lanusse en natuurlijk meester-kok Paul zelf een selectie van zijn gerechten te bereiden. Hij deed dat om de Nederlandse editie van zijn boek "La Grande Cuisine Minceur" te vieren. Dit boek is verschenen bij de uitgeverij Van Dishoeck en onthult veel geheimen van het unieke vakmanschap van Guérard. Het feit, dat er de laatste tijd allemaal van dit soort uitstekende kookboeken op de Nederlandse markt verschijnen, bewijst ook weer eens de toenemende belangstelling in ons land voor het goede der aarde.

ROGER VERGÉ*** 

Komend weekeinde kookt in hotel Noordzee in Noordwijk aan Zee Roger Vergé, eigenaar van het drie sterrenrestaurant Le Moulin de Mougins, waar menige Nederlandse chef-kok stage heeft gelopen en goed uit zijn ogen heeft gekeken.

ER IS VAN ALLES AAN DE HAND

Er is van alles aan de hand! Want wie verwacht nu in Noordwijk een fijnproevers restaurant? Het is er toch al een paar maanden. Ik lunchte er met een aangenaam heer uit regeringskringen en het eten voldeed aan de hoogste eisen. Joop en Ine Droogh zijn in Noordwijk het restaurant "De Graaf van het Hoogveen" begonnen. Joop Droogh heeft eerst het oude pension van zijn vader in deze badplaats tot het moderne hotel "Zeerust" gemaakt met eigen zwembad, solarium en sauna. Een kostbare investering van een kleine ondernemer, wiens doorzettingsvermogen gelukkig beloond werd. Toen rijpte het plan voor hun grote liefde, een kwaliteitsrestaurant, waar slechts het beste goed genoeg is. 

her majesty queen elizabeth ii

Heel onopvallend reisden ze in 1976 mee met een culinair weekend, dat ik georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II. Daarna bezocht het echtpaar vrijwel alle drie sterrenrestaurants van Frankrijk. Het trok de kok van "de Kievit" in Wassenaar aan en begon rigoureus met de "Nouvelle Cuisine". Het resultaat is wonderbaarlijk. Met een uitstekende wijnkaart kan ik dit eetparadijs van harte aanbevelen. En wat Geertsema deugd zal doen; het echtpaar heeft een beeldschoon servies, mooi kristal, ouderwets tafelzilver, het allerfijnste linnen en smaakvolle bloemstukken in hun mooie eetzaal.
Ik ben er zeker van, dat na het eerlijke echte eten, ook de goede tafelcultuur in ons land weer zal winnen. Dat wil niet zeggen, dat het in heel veel restaurants nog steeds slecht toe gaat. En dat blijft beroerd genoeg.

 

 Soupe aux truffes Paul Bocuse

 Soupe aux truffes Elysée | Paul Bocuse

 • vlnr Lex en Cockie, Ine Droogh-Goossens en Thomas Lepeltak in Bournemouth in 1976
 • Carlton Hotel Bournemouth
 • Ine Droogh-Goossens aan Diner met Paul Bocuse in Bournemouth
 • Paul Bocuse in Bournemouth
 • Paul Bocuse Carlton Hotel Bournemouth in 1976 
 • Ine Droogh-Goossens aan Diner met Paul Bocuse in in 1976
 • Ine Droogh-Goossens aan Diner met Paul Bocuse in Bournemouth
 • Rolls Royce show  
 • Diner met modeshow in Carlton hotel in 1976
 • Diner met modeshow in Carlton hotel in 1976 

 

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal