Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Kort culinair nieuws | Ton van Es | Misset Horeca

Datum: 02-03-1978

DE GRAAF VAN HET HOOGVEEN

Van tijd tot tijd mag ik u, zoals u weet, op deze plaats attenderen op een nieuwe aanwinst op het gebied van restaurants die op een m.i. juiste wijze de Nieuwe Keuken, de Nouvelle Cuisine in praktijk brengen.

Restaurants die licht en speels koken met verse ingrediënten van allerbeste kwaliteit. Die voorzichtig omspringen met dikmakers als boter, room, suiker en bloem.

boeiend repertoire

Een keuken die onthult, niet verhult. Dus niet de geringe kwaliteit van een slecht ontdooide Coquille St.Jacques maskeren met een dikke gratin-saus en een nog dikkere puree-rand. Neen, uitgaan van een zeeverse, malse Jacobsschelp. Die malsheid in tact laten door hem heel licht te pocheren en de natuurlijke smaak complimenteren door het eigen vocht van de coquilles met wat boter, wat lichte, geurige rode wijn (een Bourgeuil van de rechter Loire-oever) en een snufje tijm tot een beeldschone, begeleidende saus te verwerken. Als dat laatste voorbeeld u aanspreekt, als u houdt van kookkunst die de tong aangenaam bezighoudt maar de maag niet vermoeit, dan moet u onverwijld uw lijstje van nog te bezoeken restaurants pakken en ergens hoog bovenaan de gegevens noteren van:

 

 

De Graaf van het Hoogveen, specialiteitenrestaurant van Badhotel Zeerust, Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee, tel.: 01719-12723-14323. Alwaar Joop en Ine Droogh-Goossens (de restaurateurs) samen met Adriaan de Jong (hun uiterst vakkundige chef-kok) in de korte tijd dat ze hiermee bezig zijn al een uiterst boeiend repertoire hebben ontwikkeld.

vooraf-verrassing

Naast de boven vermelde Coquille waren het verder onder meer de perfecte oester in champagnesaus (die als onverwachte maar zeer welkome "vooraf-verrassing" bij het aperitief verscheen), de wildmousse met morilles, de zwezerik (in bladerdeegcroûte, met verse truffel), de lamsrug (met o.a. meiknolletjes in het precies goed gekookte groentegarnituur) en de verrukkelijke kiwitaart die zeer hoge ogen gooiden. Behalve dit uitstekende restaurant biedt Zeerust nog andere recreatieve mogelijkheden in de vorm van een overdekt zwembad, een sauna en een solarium. Noordwijk dus.

Auteur: Ton van Es | Misset Horeca