
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
De Graaf weet wat verwennen is | Michel van der Plas | Elsevier Magazine
Datum: 02-08-1980
DE "GRAAF" WEET WAT VERWENNEN ISLaten we eerlijk zijn: het huis heeft geen voorkomen. De Quarles van Uffordstraat in Noordwijk, niet ver van de Noordzee overigens is verre van uitnodigend en Badhotel Zeerust, waarin ons restaurant gevestigd is, houdt niet over aan architectonische schoonheid. Maar wie het restaurant betreedt, stapt wel degelijk een zeer sfeerrijke ruimte binnen en de gedekte tafeltjes bieden een uiterst verzorgde aanblik. Chef adriaan de jongKortom, de zit, binnen, is wel degelijk een voorteken van de verwennerij die het echtpaar Joop en Ine Droogh zich voorgesteld heeft hun gasten aan te doen. |
gasten delen flessen wijnOnze gastvrouw en gastheer introduceren daarbij bij voorkeur deze aangename wijze van wijnbegeleiding, dat zij een fles laten proeven aan verschillende tafeltjes, waardoor men, voor een civiele prijs, in de gelegenheid wordt gesteld bij elkaar opvolgende gerechten, drie of vier passende wijnen te proeven, waar men zich anders bij één (zijn eigen fles) zou houden. Men moet als gast in een dergelijke vriendelijke verwenatmosfeer natuurlijk vertrouwen hebben in het vakmanschap, de verbeeldingskracht, de kennis van zaken van gastheer en gastvrouw. Onze ervaring heeft ons geleerd dat men zich blindelings aan hun zorgen kan toevertrouwen. gastronomische momentenGastronomische momenten die bij ons uitermate goed aankwamen waren "Le délice de bar au Vin de Chinon", "Le ris de veau en pellerine de poulet au Pineau des Charentes", "Le magret d'oie au miel et vinaigre de framboises", maar wij realiseren ons, terwijl we dit opschrijven en het weer smaken, dat we onrecht doen aan het geheel van de compositie die zo'n maaltijd in "De Graaf van het Hoogveen" is, door onderdelen eruit te halen. Een "dinette" hier is een alleraangenaamste, allerplezierigste gebeurtenis, die wij van harte aanbevelen. Het oog wordt bovendien gestreeld door een prachtig, warm aandoend servies ("Summerday" van Villeroy & Boch). voor de ware wijnliefhebber een mustEn dan is er de wijnkaart. Het komt ons voor dat er maar heel, heel weinig huizen in Nederland zijn waar men zo'n uitgebreide en vooral ook voorname selectie van wijnen kan |