Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

De Graaf weet wat verwennen is | Michel van der Plas | Elsevier Magazine

Datum: 02-08-1980

DE "GRAAF" WEET WAT VERWENNEN IS

Laten we eerlijk zijn: het huis heeft geen voorkomen. De Quarles van Uffordstraat in Noordwijk, niet ver van de Noordzee overigens is verre van uitnodigend en Badhotel Zeerust, waarin ons restaurant gevestigd is, houdt niet over aan architectonische schoonheid. Maar wie het restaurant betreedt, stapt wel degelijk een zeer sfeerrijke ruimte binnen en de gedekte tafeltjes bieden een uiterst verzorgde aanblik.

Chef adriaan de jong

Kortom, de zit, binnen, is wel degelijk een voorteken van de verwennerij die het echtpaar Joop en Ine Droogh zich voorgesteld heeft hun gasten aan te doen.
Het hotel bestaat sinds 1934, het restaurant is een persoonlijke hobby van des oprichters zoon en zijn vrouw, die sinds een jaar of tien welbewust de weg naar de perfectie zijn ingeslagen en er ontelbare studie- en ontdekkingsreizen voor hebben gemaakt, in nauwe samenwerking met hun chef-kok Adriaan de Jong.
In de welbewuste toeleg van de gastheer en de gastvrouw om op hun tafeltjes iets te brengen dat zich werkelijk onderscheidt van het al te vertrouwde dat men thuis of in het doorsnee restaurant verorbert, past de keuze voor een maaltijdsamenstelling waarin de verrassing, het ongewone, het fantasierijke domineren. Zij hopen boven alles op een publiek dat zich vol vertrouwen overgeeft aan hun zorgen, hun bedoeling om van een etentje eens een paar uren lang iets bijzonders te maken, en hun aanbod kent dus als specialiteit "La dinette gourmande à dégustation", "van Alles een beetje en een beetje van Alles", dat à f 85.- per persoon dan ook een echt feestelijk gebeuren garandeert. Wij hebben ons graag uitgeleverd aan zo'n "dinette" en mogen ons enthousiasme daarover niet onder stoelen of banken steken. Er rijt zich een keur aan een van smakelijke kleine hapjes, die al gauw de indruk vestigt en bewaart dat het hier werkelijk om verwennen gaat. Het ideaal voor het echtpaar Droogh bestaat ook nog hierin dat hij en zij hun gasten voortdurend met hun persoonlijke zorgen omringen, bij elk nieuw onderdeel (liefst steeds als surprise opgediend) het hoe en het waarom verklaren.

gasten delen flessen wijn

Onze gastvrouw en gastheer introduceren daarbij bij voorkeur deze aangename wijze van wijnbegeleiding, dat zij een fles laten proeven aan verschillende tafeltjes, waardoor men, voor een civiele prijs, in de gelegenheid wordt gesteld bij elkaar opvolgende gerechten, drie of vier passende wijnen te proeven, waar men zich anders bij één (zijn eigen fles) zou houden. Men moet als gast in een dergelijke vriendelijke verwenatmosfeer natuurlijk vertrouwen hebben in het vakmanschap, de verbeeldingskracht, de kennis van zaken van gastheer en gastvrouw. Onze ervaring heeft ons geleerd dat men zich blindelings aan hun zorgen kan toevertrouwen.

gastronomische momenten

Gastronomische momenten die bij ons uitermate goed aankwamen waren "Le délice de bar au Vin de Chinon", "Le ris de veau en pellerine de poulet au Pineau des Charentes", "Le magret d'oie au miel et vinaigre de framboises", maar wij realiseren ons, terwijl we dit opschrijven en het weer smaken, dat we onrecht doen aan het geheel van de compositie die zo'n maaltijd in "De Graaf van het Hoogveen" is, door onderdelen eruit te halen. Een "dinette" hier is een alleraangenaamste, allerplezierigste gebeurtenis, die wij van harte aanbevelen. Het oog wordt bovendien gestreeld door een prachtig, warm aandoend servies ("Summerday" van Villeroy & Boch).

voor de ware wijnliefhebber een must

En dan is er de wijnkaart. Het komt ons voor dat er maar heel, heel weinig huizen in Nederland zijn waar men zo'n uitgebreide en vooral ook voorname selectie van wijnen kan
vinden. Het is een zichtbaar "ongebonden" wijnkaart, in die zin dat dit huis heel persoonlijk inkoopt. Voor de ware wijnliefhebber is "De Graaf" een must. Er is moed voor nodig om in zo'n huis, in zo'n badplaats zo'n restaurant te beginnen, met zoveel pretenties. Tenslotte: vader Lambert Droogh had destijds niets meer dan een eenvoudig pension op het oog. Zijn zoon breidde het uit, zelfs met indoor zwembad en solarium. En het is zijn schoondochter geweest die de stoot gaf in culinaire richting. Het lijkt niet moeilijk te voorspellen dat zij ook op dat terrein zullen slagen.

 

 • Chef Adriaan de Jong in 1979
 • Jan de Wit (Le Restaurant) in de leer bij Chef Adriaan de Jong in 1979
 • Chef Adriaan de Jong tijdens het roken
 • restaurant De Graaf van het Hoogveen in 1979
Auteur: Michel van der Plas | Elseviers Magazine