Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Koksmutsen en een Graaf in Noordwijk | Udo Buys | Haarlems Dagblad

Datum: 25-05-1978

KOKSMUTSEN EN EEN GRAAF IN NOORDWIJK

Het culinaire klimaat in Nederland is duidelijk aan het veranderen. Ook over de grens blijft dat niet onopgemerkt. En de Franse koks Christian Millau en Henri Gault hebben in hun eigen blad dat ze voor het gemak ook maar naar zichzelf genoemd hebben, de Gault-Millau dus, daar onlangs wat kritische aantekeningen bij geplaatst.

henri gault en christian millau

"Nederland aan tafel doet denken aan het België van 1960. Gelet echter op wat er nu van het fornuis afkomt, mag men verwachten dat de verloren tijd snel zal worden ingehaald", aldus de heren. Wanneer we die uitspraak voor waar nemen, valt er dus nog heel wat te verwachten. Toch over Nederland babbelend hebben de heren gelijk her en der een koksmuts uitgedeeld om hun waardering te onderstrepen. "Voorlopige mutsen" wel te verstaan, omdat het tweetal zich nog niet voldoende ingevoerd acht in de Nederlandse gastronomie, zo lees ik in de mei-editie van het vaktijdschrift Horeca-management. 

michelin toonaangevend

Aan het resultaat te zien hebben Gault en Millau bij hun bezoek aan Nederland de Guide Michelin - die sterren geeft - stevig in het knuistje gehad. Zo komen bijvoorbeeld de vier restaurants die dit jaar voor de eerste keer een ster van Michelin kregen niet in hun opsomming voor. Behalve een of twee koksmutsen, die laatste onderscheiding zelfs voor tien zaken - heeft het vindingrijke tweetal ook nog "potentiële" mutsen bedacht.
Als we dan in eigen buurt blijven staat ook Kraantje Lek in Overveen op die nominatie.
In de horecawereld - waar men elkaars bewegingen op de voet volgt - zijn de mutsen met enige reserve ontvangen. Wat dat betreft blijft Michelin toonaangevend.

de graaf van het hoogveen

Een nieuwe zaak die ook van zich doet spreken is "De Graaf van het Hoogveen" in Noordwijk. Het is de oogappel van Joop en Ine Droogh, die zich veel inspanning en moeite getroosten om een plaats (en erkenning) te veroveren in de gelederen van nationaal bekende collega's. Het echtpaar Droogh is niet over één nacht ijs gegaan voordat ze het restaurant van hun Badhotel Zeerust aan de Noordwijkse Quarles van Uffordstraat een adellijk predikaat gaven.

Paul bocuse Troisgrois en alain chapel

Voor het zover was stroopten ze een hele reeks driesterrenrestaurants af.

Verzamelden keukengeheimen van fameuze mensen als Paul Bocuse***, de gebroeders Troisgrois*** en Alain Chapel***. "Soms bezochten we twee of drie zaken per dag", aldus Droogh die voor zijn keuken Adriaan De Jong van De Kieviet in Wassenaar aantrok, die letterlijk en figuurlijk de "Nouvelle Cuisine" invoerde. Waarbij me na een bezoek van het hart moet dat De Jong daar ook wonderwel in slaagt. Een enkel voorbeeld is zijn wildmousse met morieltjes die van een hoge kwaliteit is.

de apostelhoeve

Ook aan de wijnen wordt in "De Graaf" (toen ik de zaak bezocht was er ook een echte in de persoon van VVV-voorzitter drs. F.W. Graaf van Limburg Stirum) veel aandacht besteed. Dat is de hobby van Ine Droogh-Goossens, zoals het porselein, linnen, kristal en tafelzilver de liefhebberij van haar man zijn. Joop Droogh heeft als zijn persoonlijke inbreng de Riesling 1976 en de Müller-Thurgau van datzelfde jaar van de Maastrichtse Apostelhoeve op de kaart gezet, als een kleine hommage aan Hugo en Marian Hulst, die daar op hun mergelgrond in het zuiden fraaie dingen doen. Ook wijnschrijver Hubrecht Duijker toonde zich bij een bezoek aan de Graaf aangenaam verrast door die twee Nederlanders op de kaart. Maar dat was hij - zo bleek uit zijn waarderende woorden in het Gastenboek - ook over de keuken.

Lambert Droogh

Het restaurant in Zeerust is opnieuw een wapenfeit in het "hotelbestaan" van het echtpaar Droogh. Want sinds Joop Droogh in 1962 de leiding over Zeerust van zijn vader overnam is hij er flink tegenaan gegaan. Achter de gevel van het hotel gaan nu behalve "De Graaf" 32 moderne kamers schuil, conferentiezalen, een zwembad, sauna en solarium. "Het zit in het ras dat we niet stil kunnen zitten", zegt Joop Droogh er zelf over. Vader Lambert die indertijd chef van de sociale dienst was bij de gemeente Noordwijk en in 1934 in een dubbele villa een eenvoudig pensionsbedrijf begon, laat zich er nog regelmatig zien. Over het werk van zoonlief is hij best tevreden. "Hij heeft dezelfde kwaal die ik had: de zaak steeds mooier willen maken", zegt hij.

 

 

Chef de Cuisine Adriaan de Jong met Lambert Droogh

Auteur: Udo J. Buys | Haarlems Dagblad