Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Gewicht in wijn | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 23-12-1981

 

Sinds maandagavond is Ine Droogh haar gewicht in wijn waard. Ine, van het restaurant de Graaf van het Hoogveen in Noordwijk aan Zee, won de nationale wedstrijd voor de mooiste wijnkaart.

Ine arriveerde wat laat in het Amstel-hotel, waar in de mooie Spiegelzaal de prijsuitreiking door prins Bernhard plaats vond. Onmiddellijk ging het gerucht, dat ze nog razendsnel iets was gaan eten om wat zwaarder te zijn op de grote weegschaal, die was opgesteld. Want Ien is maar een heel kleine frêle verschijning en ze had haar gewicht in Giscours-wijnen gewonnen. De organisatoren hadden een koopje aan haar.

China

Het idee van het instellen van de Cep de Giscours is van de heer Pierre Tari, eigenaar van het vermaarde Château Giscours, een 3me Grand Cru Classé Margaux. De heer Tari is ook zo´n beetje reizend ambassadeur van de grote cru´s uit Bordeaux en bezocht onlangs nog op uitnodiging het immense China. Je vraagt je af wat het voor zin heeft om nog zoveel publiciteit te maken voor de topwijnen uit Bordeaux. De productie kan toch niet uitgebreid worden en ze vinden nu al overal aftrek. Het vergroten van de vraag kan uitsluitend prijsverhogend werken. En dat is ook juist de bedoeling, zo hoorde ik.

"Want ik ben er heilig van overtuigd dat onze wijn in de toekomst veel duurder zal moeten worden, willen wij de kwaliteit kunnen handhaven. Zorg ik niet voor nieuwe afnemers die die prijs op kunnen brengen, dan moet ik mijn kwaliteit aanpassen aan de economische realiteit. En dat wil ik voorkomen. Wij willen ten koste van alles op hetzelfde niveau kunnen doorwerken" zo vertelde mij de heer Tari openhartig.

PRINS BERNHARD

Hij bemoeit zich overigens in het geheel niet met de beoordeling van de ingezonden wijnkaarten. Dat deed een onafhankelijke Nederlandse jury, waarvan ik ook de eer en het genoegen had deel uit te maken, onder voorzitterschap van Hubrecht Duijker. Op de bekroonde wijnkaart van Ine Droogh-Goossens komt zelfs Giscours in het geheel niet voor. Dat zal straks wel veranderen, want Ine kreeg 3 kistjes plus nog 4 losse flessen, zoveel bleek zij te wegen. Prins Bernhard overhandigde haar de gestileerde wijnrank en genoot inmiddels zelf  een goed glas Giscours 1976. Uitstekend, maar iets te jong. Over drie jaar smaakt hij nog veel beter.

Er werden ook nog een aantal eervolle vermeldingen uitgereikt, waarbij de heer Tari - tot groot genoegen van de Prins - de grootste moeite had de moeilijke Nederlandse namen uit te spreken.

 

 

 • vlnr Pierre Tari, Ine Droogh-Goossens en Prins Bernhard
 • Prins Bernhard overhandigt Ine Droogh-Goossens de Cep de Giscours
 • gewicht in Château Giscours 1976
 • Prins Bernhard overhandigt Ine Droogh-Goossens de Cep de Giscours
 • Ine Droogh-Goossens en Prins Bernhard 

 

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal