Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Gedenkwaardig eten en drinken in 1985 | Hubrecht Duijker | FD

Datum: 21-12-1985

DE GRAAF MIJN FAVORIETE RESTAURANT

Ook dit jaar heb ik heel wat uitstekende maaltijden in even zoveel uitstekende restaurants gebruikt. Het gaat nog steeds erg goed met de Nederlandse gastronomie. De - strikt persoonlijke - prijs voor mijn favoriete restaurant van 1985 gaat naar ‘De Graaf van het Hoogveen' in Noordwijk aan Zee. Ik heb daar dit jaar een aantal keren werkelijk perfect gegeten en gedronken.

juiste wijn bij juiste gerecht

Want eigenaresse Ine Droogh-Goossens (een gediplomeerd vinologe) zoekt altijd met veel deskundigheid de juiste wijn bij het juiste gerecht. Zij is bovendien iemand die volhoudt, die doorzet. Van een kleurloos kokend, kleurloos ogend hotel-restaurant maakte zij, samen met haar bouwtechnisch zeer bedreven echtgenoot Joop, een sterdragend etablissement met een zeer smaakvol interieur.

GAVE

Bovendien heeft Ine Droogh de gave om jonge, dikwijls onbekende en op de achtergrond werkende koks om te vormen tot toonaangevende chefs. Hun talenten werden vaak pas door Ine Droogh volop ontwikkeld. Momenteel bijvoorbeeld kookt de 21-jarige Ricardo van Ede (ex-Chalet Royal) hier werkelijk fantastisch, en beter dan ooit tevoren in zijn nog jonge carrière. Laat ik ook de wijnkaart niet vergeten, die in alle opzichten nog steeds de beste van Nederland mag worden genoemd.

ALLIANCE GASTRONOMIQUE néerlandaise

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

 

Met de juiste adviezen zouden dit soort dingen in Alliance-verband echter snel zijn te herstellen. 
Maar ik beweer ook dat in diverse Alliance-bedrijven minder goed wordt gewerkt dan in De Graaf van het Hoogveen.
Ook is het een feit dat de Alliance per 1 januari drie leden verliest - De Boerderij in Amsterdam (eigenaar Wunneberg houdt ermee op) Het Oude Jachthuis in Pesse (dat wel blijft bestaan) en Les Quatres Saisons in Zuid-Laren (eigenaar Boomgaardt begint elders een nieuwe zaak) - terwijl er maar één lid nieuw bijkomt (Seinpost in Scheveningen, van chefkok Henk Savelberg, ex-Graaf van het Hoogveen). De tijd zal leren of de Alliance inderdaad verder kijkt dan aspirant-leden die al bij voorbaat geheel in de pas lopen met de zakelijke en menselijke normen die deze groepering hanteert.

brioche met grappa-ijs

Deze dagen gaat De Graaf van het Hoogveen dicht voor de jaarlijkse vakantiesluiting. Men opent weer op 8 januari. Wie begin volgend jaar het bedrijf bezoekt, kan daar o.a. een prachtig menu bestellen rondom italiaanse wijnen. Dit bestaat uit een schitterende ‘terrine' van jong konijn waaraan smaakelementen van kreeft en tomaat werden toegevoegd, uit beignets van langoestines in gembersaus, uit crépinettes met Balsamico-azijn en bieslooksaus, uit gevulde ossestaart (heel geurig en smaakrijk), uit ravioli met kaas en Vin Santo-saus, en uit grappa-ijs op briochedeeg.

italiaanse wijnen op maat

Hierbij krijgt men een vijftal italiaanse, op maat geselecteerde wijnen geschonken. De all-in-prijs bedraagt f 105. Restaurant De Graaf van het Hoogveen behoort bij Badhotel Zeerust, Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee. Tel.(01719) 11308/12723. Het restaurant is maandag gesloten en alleen open voor het diner.

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad