
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Zeerust vierde jubileum in stijl | Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek
Datum: 23-05-1984
les amis du vinNoordwijk- Het moet een mooie dag geweest zijn voor Joop en Ine Droogh en hun zeer vele gasten vorige week woensdag. Hun hotel Zeerust bestond 50 jaar en niet het befaamde restaurant De Graaf van het Hoogveen zoals vorige week de kop in deze krant deed vermoeden. Uiteraard deelde het restaurant wel op een gepaste manier in de feestvreugde. Na een allercharmantste ontvangst en uitleg omtrent de mogelijk te volgen route kon de bezoeker tijdens een rondgang door hotel en restaurant genieten van een groot aantal fraaie en verrukkelijke gerechten. Van een wonderlijke schoonheid waren de talrijke bloemstukken van Arie van der Lippe (van der Lippe bloemsierkunst) die het geheel even feestelijk als stijlvol maakten. Huize van WelyAl even fraai om te zien en verrukkelijk om te proeven waren de producten van het befaamde Noordwijkse Huize van Wely, chocolaterie/patisserie. Veel vakmanschap bleek uit het uiterlijk van de taarten en bonbons maar bovenal de smaak ervan maakte dat er continu een lange rij mensen stond te wachten om hun keus te maken. Het wachten echter een genoegen, omdat er in die periode gelegenheid was uit de talrijke soorten gebak en chocolaterie een goede keuze te maken. Naast de producten van Huize van Wely was er nog meer op culinair gebied te ontdekken. Nelke en René Doets serveerden een tweetal voortreffelijke lamrollades. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Texels lamsvlees. Daarnaast zorgde Martin Air party service verder voor de inwendige mens. Fantastische wijnenNu is, dacht ik, algemeen bekend dat Hotel Zeerust een voortreffelijk hotel is en Restaurant De Graaf van het Hoogveen één van de allerbeste restaurants - met zelfs een Michelinster - maar daarnaast bezit het restaurant een van de meest uitgebreide en fraaiste wijnkaarten die men zich maar kan voorstellen. Een groot aantal wijnkoperijen had voor het gouden jubileum spontane medewerking verleend. Dat betekende dat de wijnliefhebber in Zeerust heel zijn hart kon ophalen aan deze boeiende drank. |
Zo serveerden Nico McGough en Eric Schopman van wijnkoperij De gouden Ton een zeer verrassende Il Grigio spumante. Spumante wordt gemaakt uit de Pinot Chardonnay, de druif die ook een grote rol speelt bij de vervaardiging van champagne. De wijn wordt gemaakt in Friuli in het Noord-oosten van Italië. De methode is de "verlengde Charmat" hetgeen wil zeggen dat de wijn vier tot zes maanden op stalen cuves in contact blijft met het gist. Het resultaat is iets verrukkelijks. Ook de presentatie van de Spumante gebeurt in stijl zoals alleen Italianen dat kunnen. Wijnkoperij Cees van Noord presenteerde een aantal mooie wijnen uit Ajeccio (Corsica). Deze wijnen zijn verkregen uit de Sciaccarello druif die men alleen op een 500 hectare groot gebied rond Ajeccio tegenkomt. Deze druif is familie van de Bourgogne-druif Pinot-Noir. De stand van Hans Jorissen Wijnagenturen was eveneens de moeite waard. Jorissen is vele jaren wijnkoper voor de Oegstgeester Wijnkoperij geweest en heeft nu een eigen wijnkoperij. Hij is met name gespecialiseerd in zeer oude wijnen van soms diep in de vorige eeuw. Daarnaast leeft hij zich uit in zijn hobby Duitse wijnen. Ook de vele andere wijnhuizen serveerden stuk voor stuk iets bijzonders. Geen cadeauWie de sfeer van het Jubileum kennelijk onjuist inschatte was de Noordwijkse politie. Ondanks dat er contact was geweest met de commissaris, waarin om tolerantie werd verzocht in gevallen van fout parkeren, liep dit anders. Door de grote drukte hadden veel mensen hun auto niet correct geplaatst. Fout is fout, maar een wat eleganter optreden had de politie in dit geval bepaalt kunnen hanteren. Moest er nu werkelijk op grote schaal met parkeerbonnen worden gestrooid? Noordwijk kan trots zijn op het Zeerust Hotel en het restaurant de Graaf van het Hoogveen. Je vindt maar weinig van deze voortreffelijke horecabedrijven in Nederland. Zeer velen hebben dat nog eens ervaren tijdens de receptie die duurde van 17.00 tot 23.00 uur. Die parkeerbonnen konden de sfeer maar heel kortstondig bederven. |