Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Zeerust vierde jubileum in stijl | Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek

Datum: 23-05-1984

 

les amis du vin 

Noordwijk- Het moet een mooie dag geweest zijn voor Joop en Ine Droogh en hun zeer vele gasten vorige week woensdag. Hun hotel Zeerust bestond 50 jaar en niet het befaamde restaurant De Graaf van het Hoogveen zoals vorige week de kop in deze krant deed vermoeden. Uiteraard deelde het restaurant wel op een gepaste manier in de feestvreugde.

Na een allercharmantste ontvangst en uitleg omtrent de mogelijk te volgen route kon de bezoeker tijdens een rondgang door hotel en restaurant genieten van een groot aantal fraaie en verrukkelijke gerechten. Van een wonderlijke schoonheid waren de talrijke bloemstukken van Arie van der Lippe (van der Lippe bloemsierkunst) die het geheel even feestelijk als stijlvol maakten.

Huize van Wely

Al even fraai om te zien en verrukkelijk om te proeven waren de producten van het befaamde Noordwijkse Huize van Wely, chocolaterie/patisserie. Veel vakmanschap bleek uit het uiterlijk van de taarten en bonbons maar bovenal de smaak ervan maakte dat er continu een lange rij mensen stond te wachten om hun keus te maken. Het wachten echter een genoegen, omdat er in die periode gelegenheid was uit de talrijke soorten gebak en chocolaterie een goede keuze te maken.

Naast de producten van Huize van Wely was er nog meer op culinair gebied te ontdekken. Nelke en René Doets serveerden een tweetal voortreffelijke lamrollades. Dit bedrijf is gespecialiseerd in Texels lamsvlees. Daarnaast zorgde Martin Air party service verder voor de inwendige mens.

Fantastische wijnen

Nu is, dacht ik, algemeen bekend dat Hotel Zeerust een voortreffelijk hotel is en Restaurant De Graaf van het Hoogveen één van de allerbeste restaurants - met zelfs een Michelinster - maar daarnaast bezit het restaurant een van de meest uitgebreide en fraaiste wijnkaarten die men zich maar kan voorstellen. Een groot aantal wijnkoperijen had voor het gouden jubileum spontane medewerking verleend. Dat betekende dat de wijnliefhebber in Zeerust heel zijn hart kon ophalen aan deze boeiende drank.

Zo serveerden Nico McGough en Eric Schopman van wijnkoperij De gouden Ton een zeer verrassende Il Grigio spumante. Spumante wordt gemaakt uit de Pinot Chardonnay, de druif die ook een grote rol speelt bij de vervaardiging van champagne. De wijn wordt gemaakt in Friuli in het Noord-oosten van Italië. De methode is de "verlengde Charmat" hetgeen wil zeggen dat de wijn vier tot zes maanden op stalen cuves in contact blijft met het gist. Het resultaat is iets verrukkelijks. Ook de presentatie van de Spumante gebeurt in stijl zoals alleen Italianen dat kunnen.

Wijnkoperij Cees van Noord presenteerde een aantal mooie wijnen uit Ajeccio (Corsica). Deze wijnen zijn verkregen uit de Sciaccarello druif die men alleen op een 500 hectare groot gebied rond Ajeccio tegenkomt. Deze druif is familie van de Bourgogne-druif Pinot-Noir. De stand van Hans Jorissen Wijnagenturen was eveneens de moeite waard. Jorissen is vele jaren wijnkoper voor de Oegstgeester Wijnkoperij geweest en heeft nu een eigen wijnkoperij. Hij is met name gespecialiseerd in zeer oude wijnen van soms diep in de vorige eeuw. Daarnaast leeft hij zich uit in zijn hobby Duitse wijnen. Ook de vele andere wijnhuizen serveerden stuk voor stuk iets bijzonders.

Geen cadeau

Wie de sfeer van het Jubileum kennelijk onjuist inschatte was de Noordwijkse politie. Ondanks dat er contact was geweest met de commissaris, waarin om tolerantie werd verzocht in gevallen van fout parkeren, liep dit anders. Door de grote drukte hadden veel mensen hun auto niet correct geplaatst. Fout is fout, maar een wat eleganter optreden had de politie in dit geval bepaalt kunnen hanteren. Moest er nu werkelijk op grote schaal met parkeerbonnen worden gestrooid? Noordwijk kan trots zijn op het Zeerust Hotel en het restaurant de Graaf van het Hoogveen. Je vindt maar weinig van deze voortreffelijke horecabedrijven in Nederland. Zeer velen hebben dat nog eens ervaren tijdens de receptie die duurde van 17.00 tot 23.00 uur. Die parkeerbonnen konden de sfeer maar heel kortstondig bederven.

 •  Les amis du vin
 • vlnr Ben Schalks, Joop Droogh, Paul van der Mey, Ine Droogh, Wim Zwaart, Lambert Droogh, Walter Rietbergen
 • met dank aan Martin Air party service
 • vlnr Hubrecht Duijker, Aafje Beentjes, Ine Droogh
 • vlnr Ron Sanders, Wijnand Vogel
 • vlnr Jan Cees Paardekoper (Jan des Bouvrie), Ine Droogh
 • vlnr Rien Heemskerk, Ine Droogh
 • Nico McCough met verboden liefde
 • vlnr J. Smarius, Ruud de Louw, Jules van Gaalen
 • vlnr Patrick Uyterwaal, Ron Sanders, Pieter Wielinga
 • Huize van Wely
 • vlnr John Rutte, Ine Droogh
 • vlnr Ine Droogh, A. van Wees distilleerderij, John Vesseur
 • vlnr René Doets (Texels lam), Wim Zwaart, Ben Schalks
 • vlnr Hans Jorissen, Ruud Feekes, René Verkerk  
Auteur: Jan Vermey | Weekblad voor de Bollenstreek