Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Vijftig jaar Hotel Zeerust groots gevierd | Loe Buijze | De Zeekant

Datum: 16-05-1984

Vijftig jaar Hotel Zeerust, dat wilden Joop en Ine Droogh niet ongemerkt voorbij laten gaan, afgelopen woensdag 16 mei was het namelijk precies 50 jaar geleden dat de grondlegger van het bedrijf, Lambert Droogh, met het hotel begon. Lambert, de vitale en inmiddels 84-jarige oprichter begon zijn carrière evenwel in 1924 als tijdelijk ambtenaar bij de gemeente en werd geplaatst op de afdeling financiën voor het riante aanvangssalaris van fl. 150,-- per jaar. Een jaar later werd dat verhoogd tot 300 gulden en kreeg hij een vaste aanstelling.

lambert en mies droogh

Na het behalen van de nodige diploma's en het doorlopen van diverse rangen werd hij op 1 augustus 1941 benoemd tot chef van de afdeling sociale zaken. Ondertussen, we spreken nu van 24 april 1929, trouwde hij met zijn muzieklerares Maria Johanna van Kempen. In haar dagboek (1898-1971) schreef zij: ‘voor de meeste leerlingen had ik veel sympathie maar deze leerling trok al dadelijk mijn bijzondere aandacht door zijn spel daar hij ook zéér veel voor de muziek voelde. Uit dit huwelijk werden twee kinderen geboren, Dora en Joop die thans samen met zijn vrouw Ine, het hotel en het tot wijd en zijd befaamd geworden restaurant ‘De Graaf van het Hoogveen' beheren.

Na hun huwelijk gingen Lambert en Mies Droogh in Noordwijk Binnen wonen maar Noordwijk aan Zee trok meer. Er werd een plan gemaakt om een dubbele villa, die als pension moest dienen, in de duinen te bouwen. Dat gebeurde samen met Theo Alkemade, een zwager van Lambert. In het eerste seizoen, het was inmiddels 1934, waren er direkt al aardig wat gasten. Het hotel lag toen nog midden in de duinen. Er was geen straat, geen riolering etc. Hard werken voor weinig geld, volpension voor fl.5.75 en fl.4,-- per dag.
De jaaromzet van toen is vandaag een dagomzet. Na de oorlogsjaren kwam het toerisme sterk in opkomst. Het hotel werd steeds drukker bezet. Gasten bleven wekenlang. In deze jaren was er in Noordwijk alleen seizoenexploitatie. In 1949 had Zeerust 11 kamers en in dat jaar kwam ook hun zoon Joop in dienst bij Zeerust, hij was toen 15 jaar.
Omdat Zeerust alleen in het zomerseizoen druk bezet was ging Joop 's winters elders werken o.a. in het Gulden Vlies te Leiden, restaurant De Beukenhof te Oegstgeest en Kasteel Oud Wassenaar. Na zijn militaire dienst en na het behalen van de nodige diploma's werkte hij enige tijd in het buitenland.

MEDEDIREKTEUR

In 1962 werd hij mededirekteur. Daarna werd met nog grotere voortvarendheid gewerkt. Het hotel werd in 1962 uitgebreid met het allereerste overdekte verwarmde hotel-zwembad in Nederland en de eerste kunstzon (solarium) op het Europese kontinent.

In 1970 werd de sauna daaraan toegevoegd. Veel Noordwijkse kinderen hebben in de loop der jaren kennis gemaakt met dat zwembad en met Mevrouw van Tilburg die op 16 mei j.l. 22 jaar bij de Familie Droogh in dienst was als zweminstructrice. Zij geeft de kleintjes vanaf 3½ jaar zwemles en is een begrip voor de jeugd. Vermaard tot in de wijde omtrek is het Restaurant, De Graaf van het Hoogveen, schoondochter Ine Droogh-Goossens was het die de culinaire aanzet gaf tot een van de beste eetgelegenheden van Nederland.

ONDERSCHEIDING

Haar wijnkaart, met de klemtoon op haar, werd door Elsevier onderscheiden voor de mooiste wijnkaart van Nederland. In 1982 reikte ZKH Prins Bernhard daarvoor een onderscheiding uit. Al haar inspanningen werden uiteindelijk beloond. Op 24 februari 1982 kreeg het restaurant de door veel vakgenoten felbegeerde Michelinster toegekend. Dat was zoals zij zegt, de mooiste dag in haar leven.

VERBOUWEN

Het hotel is steeds verbouwd en gerenoveerd, momenteel worden door Joop Droogh en Cor Boom, een vakbekwame medewerker, die al 12½ jaar in dienst is, de hotelkamers onderhanden genomen. Nadat eerder het beroemde restaurant in augustus een nieuw aanzien had gekregen, in de kleuren Cerise - oud rose en wit, wordt deze lijn nu doorgetrokken naar de logeerkamers.

2100 UITNODIGINGEN

Afgelopen woensdag werd een groots feest gevierd. 2100 uitnodigingen werden verstuurd.
Om aan de grote toevloed van gasten het hoofd te bieden werd door Martin Air Party Service op het parkeerterrein van het hotel een tent neergezet. Daar stonden vele kraampjes waar wijnkopers, allen vrienden van Joop en Ine Droogh, de gasten een drankje presenteerden. Bovendien waren er culinaire hoogstandjes in de vorm van toast met lamsvlees en diverse buitenlandse kazen. En niet te vergeten Huize van Wely met een exclusief assortiment gebak..
De bloemsierkunst van Arie van der Lippe en de sfeervolle muziek van het hof van Koningen Elisabeth en Henry Purcel gespeeld door Maarten Smit op het clavecimbel, completeerden het geheel.
Op de receptie heerste een ongedwongen sfeer, mede doordat alle benedenzalen van het bedrijf benut werden en de jubilerende familie niet op een rijtje stond maar zich ongedwongen tussen de gasten bewoog. De heer Droogh sr. is nog iedere dag enkele uren in het bedrijf werkzaam en doet zelfs nog kleine klusjes. "Het bedrijf is een stuk van mijn leven. Ik ben er trots op en natuurlijk ook op mijn zoon en mijn schoondochter, dat het zo'n bedrijf is geworden, aldus dhr. Droogh sr.
Ine Droogh-Goossens, de motor achter dit jubileumfestijn en haar man Joop, kunnen terug zien op een zeer geslaagd feest.

 • Pension Zeerust 1934
 • de weg naar het strand langs de vuurtoren
 • Koningin Wilhelmina Boulevard
 • tram naar Noordwijk aan Zee met op de achtergrond Grand Hotel Huis ter Duin
 • Tramhalte met in de verte Grand Hotel Huis ter Duin
 • De Oude Zeeweg waar nu de Grent is
 • Noordwijk aan Zee
 • Noordwijk-Binnen
 • Hotel Zeerust eind jaren vijftig
 • Eerste overdekte verwarmde hotel-zwembad in 1962
 • Eerste solarium op Europees Continent in 1968
 • Peter Cuyper Taverne
 • Badhotel Zeerust/De Graaf van het Hoogveen 1976
 • Badhotel Zeerust maakt plaats voor De Graaf van het Hoogveen in 1986
Auteur: Loe Buijze | De Noordwijkse Zeekant