
Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
De Graaf en de Gravin | Cees Kingmans | Goede Smaak
Datum: 25-08-1987
De Graaf is natuurlijk restaurant ‘De Graaf van het Hoogveen' in Noordwijk. Ruim 10 jaar bestaat ‘De Graaf van het Hoogveen' nu. Het hotel - vroeger Zeerust - draagt nu ook dezelfde naam en is al tweeënvijftig jaar eigendom van de familie Droogh. Hoewel de echtgenoot zakelijk de controle uitoefent blijft hij steeds bescheiden op de achtergrond, de teugels overlatend aan de ‘GraVin' Ine. Zij immers bepaalt voor een belangrijk gedeelte het gezicht van ‘De Graaf van het Hoogveen'. Ze is zoekende naar kwaliteit, heeft een hekel aan concessies en wenst slechts het beste op tafel en in het glas. THE WINE SPECTATORTijdens een diner vertelt Ine Droogh-Goossens over haar inzichten en plannen, terwijl we genieten van de gerechten van Ricardo van Ede en van Toine Smulders. Bij roerei van kwartelei met kaviaar horen wij niet alleen, dat Ine Droogh-Goossens binnenkort exclusief een geweldige champagne zal brengen, maar ook, dat zij op verzoek van ‘The Wine Spectator' zojuist de formulieren invulde teneinde mee te dingen naar de ‘Grand Award' van de beste wijnkelder ter wereld 1987. Het Amerikaanse blad ‘Wine Spectator' schrijft deze wedstrijd jaarlijks uit. Ine vermoedt, dat zij al door de eerste selectie heen is en in de eindronde van de dertig besten is gekomen. DARMAGIDe - mul in het Nederlands, maar onder die naam vrij onbekend - waarbij een fantastische Pouilly Fumé Silex 1985 werd gedronken, was de basis voor het onderwerp' GraVin'. Onder deze naam namelijk importeert Ine Droogh een aantal absolute topwijnen, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn: de wijnen van Franz Keller, van Coltassala die door Maurizio Castelli worden gemaakt. En dan natuurlijk de wijnen van Gaja, Angelo Gaja, één van de meest markante persoonlijkheden in de Italiaanse wijnwereld.
ANGELO GAJA EN INE DROOGHAngelo Gaja en Ine Droogh hebben elkaar kennelijk gevonden. Het wijnhuis Gaja uit Barbaresco behoort tot de hoogst genoteerde in het land. Gaja doet totaal geen concessies aan kwaliteit. Met zijn nieuwe ‘Darmagi' bestaande uit 100% Cabernet Sauvignon bereikt hij de wereldtop. De jaarlijkse productie hiervan bedraagt slechts 1000 kistjes, die ook onmiddellijk zijn uitverkocht. Ine Droogh kan ze waarschijnlijk nog als primeur leveren. |
‘Darmagi' betekent overigens ‘jammer'. Zo gekozen, omdat de Italiaanse wijnwetgeving geen hoger predikaaat aan deze wijn toestaat dan ‘vino da tavola'. Er wordt immers een niet-inheems druivenras gebruikt. Om uit te drukken, dat hij daar totaal niet van wakker kon liggen noemde Angelo Gaja de wijn daarom ‘Darmagi'. DE VRUCHTEN VAN SUCCESDe reacties op de wijn-importactiviteiten van Ine Droogh zijn zeer positief. Haar mailings zijn dan ook zeer lezenswaardig en geven een goed beeld van deze vrouw, die constant op zoek is naar perfectie. Enige eenzaamheid wordt daarbij op de koop toe genomen. De vruchten van succes zijn wel eens bitter......
Een licht subtiele crème waarin de eigen smaak van de erwt goed tot zijn recht kwam. Het volgende gerecht was ganzenlever op een bodem van artisjok in een vinaigrette van rode wijn. Het was volgens Ine Droogh overigens niet zomaar ganzenlever, maar ééntje van Gheyskens uit België, de beste ganzenlever benoorden de Périgord. TRAITEUR-SERVICEWat doen de Graven uit Noordwijk nog meer? Naast aantrekkelijke arrangementen in combinatie met het hotel met overdekt verwarmd zwembad en sauna bieden zij u ook maandelijks één of twee wijnproeverijen op zondagmiddag met aansluitend een vijf-gangen menu. En er is sinds kort ook een traiteurservice, waarbij deze keer ook eens exquise gerechten te verkrijgen zijn. VERZAMELING DIGESTIEVENHet zal de lezer waarschijnlijk niet meer verbazen, dat Ine Droogh-Goossens een mooie verzameling digestieven heeft. Niet zozeer een aantal oude cognacs of armagnacs als wel mooie, zeldzame ‘eaux-de-vie de fruits', heldere alcohol met pure fruitsmaken, Ziegler Edelbrand in Franken. ‘De Graaf van het Hoogveen' |
Auteur: Cees Kingmans | Goede Smaak