Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

De Graaf en de Gravin | Cees Kingmans | Goede Smaak

Datum: 25-08-1987

De Graaf is natuurlijk restaurant ‘De Graaf van het Hoogveen' in Noordwijk.
De Gravin, of liever de GraVin, is de eretitel die wij aan eigenaresse Ine Droogh-Goossens kunnen verlenen. ‘De Graaf van het Hoogveen' is natuurlijk niet echt onbekend: al verschillende jaren een ster van Michelin, reeds vijf jaar geleden onderscheiden voor de beste wijnkaart van het land, steeds interessante activiteiten, maar de grote doorbraak lijkt niet te komen. Hoewel, insiders weten de weg naar dit nobele etablissement best te vinden . Goede Smaak ging op bezoek bij een onbekende ster.

Ruim 10 jaar bestaat ‘De Graaf van het Hoogveen' nu. Het hotel - vroeger Zeerust - draagt nu ook dezelfde naam en is al tweeënvijftig jaar eigendom van de familie Droogh. Hoewel de echtgenoot zakelijk de controle uitoefent blijft hij steeds bescheiden op de achtergrond, de teugels overlatend aan de ‘GraVin' Ine. Zij immers bepaalt voor een belangrijk gedeelte het gezicht van ‘De Graaf van het Hoogveen'. Ze is zoekende naar kwaliteit, heeft een hekel aan concessies en wenst slechts het beste op tafel en in het glas.

THE WINE SPECTATOR

Tijdens een diner vertelt Ine Droogh-Goossens over haar inzichten en plannen, terwijl we genieten van de gerechten van Ricardo van Ede en van Toine Smulders. Bij roerei van kwartelei met kaviaar horen wij niet alleen, dat Ine Droogh-Goossens binnenkort exclusief een geweldige champagne zal brengen, maar ook, dat zij op verzoek van ‘The Wine Spectator' zojuist de formulieren invulde teneinde mee te dingen naar de ‘Grand Award' van de beste wijnkelder ter wereld 1987. Het Amerikaanse blad ‘Wine Spectator' schrijft deze wedstrijd jaarlijks uit. Ine vermoedt, dat zij al door de eerste selectie heen is en in de eindronde van de dertig besten is gekomen.

roerei van kwartelei met kaviaar

DARMAGI

De - mul in het Nederlands, maar onder die naam vrij onbekend - waarbij een fantastische Pouilly Fumé Silex 1985 werd gedronken, was de basis voor het onderwerp' GraVin'. Onder deze naam namelijk importeert Ine Droogh een aantal absolute topwijnen, die in Nederland niet verkrijgbaar zijn: de wijnen van Franz Keller, van Coltassala die door Maurizio Castelli worden gemaakt. En dan natuurlijk de wijnen van Gaja, Angelo Gaja, één van de meest markante persoonlijkheden in de Italiaanse wijnwereld.in basilicumolie gebakken rouget barbet op een bed van kropsla

 

ANGELO GAJA EN INE DROOGH

Angelo Gaja en Ine Droogh hebben elkaar kennelijk gevonden. Het wijnhuis Gaja uit Barbaresco behoort tot de hoogst genoteerde in het land. Gaja doet totaal geen concessies aan kwaliteit. Met zijn nieuwe ‘Darmagi' bestaande uit 100% Cabernet Sauvignon bereikt hij de wereldtop. De jaarlijkse productie hiervan bedraagt slechts 1000 kistjes, die ook onmiddellijk zijn uitverkocht. Ine Droogh kan ze waarschijnlijk nog als primeur leveren.

vlnr Ricardo van Eden en Toine Smulders (Villa Copera

‘Darmagi' betekent overigens ‘jammer'. Zo gekozen, omdat de Italiaanse wijnwetgeving geen hoger predikaaat aan deze wijn toestaat dan ‘vino da tavola'. Er wordt immers een niet-inheems druivenras gebruikt. Om uit te drukken, dat hij daar totaal niet van wakker kon liggen noemde Angelo Gaja de wijn daarom ‘Darmagi'.

DE VRUCHTEN VAN SUCCES

De reacties op de wijn-importactiviteiten van Ine Droogh zijn zeer positief. Haar mailings zijn dan ook zeer lezenswaardig en geven een goed beeld van deze vrouw, die constant op zoek is naar perfectie. Enige eenzaamheid wordt daarbij op de koop toe genomen. De vruchten van succes zijn wel eens bitter......
Een crème van verse erwten in een fond van kip met langouste was een zeer smakelijke verrassing van Chef-kok Ricardo van Ede.

crème van verse erwten in een fond van kip met langouste

 

Een licht subtiele crème waarin de eigen smaak van de erwt goed tot zijn recht kwam. Het volgende gerecht was ganzenlever op een bodem van artisjok in een vinaigrette van rode wijn. Het was volgens Ine Droogh overigens niet zomaar ganzenlever, maar ééntje van Gheyskens uit België, de beste ganzenlever benoorden de Périgord.

Bresse duif met morilles en peultjes

TRAITEUR-SERVICE

Wat doen de Graven uit Noordwijk nog meer? Naast aantrekkelijke arrangementen in combinatie met het hotel met overdekt verwarmd zwembad en sauna bieden zij u ook maandelijks één of twee wijnproeverijen op zondagmiddag met aansluitend een vijf-gangen menu. En er is sinds kort ook een traiteurservice, waarbij deze keer ook eens exquise gerechten te verkrijgen zijn.
Voor Goede Smaak waren er aan tafel duiven uit Bresse, een luxe voorgerecht. Behalve mooie kippen zijn er namelijk in het voorjaar ook pittige duifjes in Bresse te koop. Zij hebben een tere, genuanceerde, verfijnde smaak. Ine Droogh schonk er een Château Grand-Puy-Ducasse 1979 bij.
Een perfecte wijn bij de duiven, een mooie Pauillac, die nu op zijn hoogtepunt is. Fluwelige frambozen en bosbessen met een langdurige afdronk. Deze wijn was daarom ook een uitstekend metgezel bij de Hollandse kaas. Ons nagerecht kreeg een Château Doisy Daëne 1981 als begeleider. En hoewel dit een wat lichtere Barsac - Sauternes - is, kan ook van deze wijn die ook al in 1855 werd geklasseerd worden gezegd, dat de edele rotting er voorbeeldig in tot zijn recht komt.

Tuilles met een parfait van vijgen met een vanillesaus

VERZAMELING DIGESTIEVEN

Het zal de lezer waarschijnlijk niet meer verbazen, dat Ine Droogh-Goossens een mooie verzameling digestieven heeft. Niet zozeer een aantal oude cognacs of armagnacs als wel mooie, zeldzame ‘eaux-de-vie de fruits', heldere alcohol met pure fruitsmaken, Ziegler Edelbrand in Franken.
‘De Graaf van het Hoogveen' is een bezoek meer dan waard en laat u de GraVin dan haar gang maar gaan met haar wijnen. U geniet er met volle teugen.

‘De Graaf van het Hoogveen'
Quarles van Uffordstraat 103
2202 NE Noordwijk
Telefoon 01719-12723-14323

 

 • Ine Droogh-Goossens in de wijnkelder van de Graaf van het Hoogveen
 • Ine Droogh-Goossens en Marvin Shanken
 • I am proud to be standing here this evening ...
 • de eerste Grand Award in Nederland
 • Georges Blanc en Marvin Shanken
 • vlnr Christian Moueix van Château Petrus, Joël Payne Weinguide Gault Millau, Ine Droogh-Goossens
 • Baroness Phillippine de Rothschild
 • Micheal Broadbent en Ine Droogh-Goossens
 • The Wine Experience New York in het Marriot Hotel
 • The Wine Spectator New York Wine Experience
 • André Soltner, chef and proprietor of Manhattan's legendary French restaurant Lutèce en Ine Droogh-Goossens
 • André Soltner, chef and proprietor of Manhattan's legendary French restaurant Lutèce en Ine Droogh-Goossens

 

Auteur: Cees Kingmans | Goede Smaak