Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Een brandende kwestie | Ton van Es | Misset Horeca

Datum: 27-05-1983

uiterst schaarse château grillet

Het was aan het eind van een schitterende maaltijd met zeer bijzondere wijnen, die Joop en Ine Droogh-Goossens van Badhotel Zeerust, samen met chef-kok Henk Savelberg, presenteerden na een unieke proeverij van verschillende jaargangen van de uiterst schaarse Château Grillet, een proeverij die door zijn omvang zelfs voor importeur Pieter Wielinga en château-eigenaar Canet uniek te noemen was.

Henk Savelberg bij Gérard Pangaud

Op die mooie en interessante maaltijd kom ik misschien nog wel eens terug, het gaat me nu in eerste instantie om een klein detail, om een van de opgemaakte koekjes bij het dessert en de koffie. Een klein, rond, licht gewelfd koekbodempje, gevuld met een soort licht soufflerende citroencrème die even onder de salamander was geweest en daar een licht gratin-blosje had verkregen. Direct had ik een vermoeden waar die citroenfriandise vandaan kwam. Had Henk Savelberg nog niet zo lang geleden een korte stage gelopen bij Gérard Pangaud in Boulonge-Billancourt, aan de rand van Parijs, Rondpoint Rhin et Danube (vergis u niet met iets gelijknamigs aan de oostkant van Parijs)?

Verfbrander en citroenfriandises

En had ik, toen Pangaud nog in de Rue Montmartre zat, dat koekje daar al eens niet gegeten? Het klopte, Henk had het daar vandaan. Toen heb ik mijn tafelgenoten verteld hoe ik het bij Pangaud, onder in de kelder, ook heb zien maken. Niks salamander. Alle koekjes werden in rijtjes neergezet en toen...ging de verfbrander er over heen. De kort toegediende, felle hitte was net voldoende om de bovenkant licht omhoog te laten komen en te laten kleuren, terwijl de rest vrijwel onberoerd bleef. Vernuftig, nietwaar? Het wachten is nu alleen nog op de schilder die zijn verf met de slagroomspuit opbrengt.

verbrander

 

 • vlnr Henk Savelberg, Pangauds chocolaterie, Gérard Pangaud, Ine Droogh-Goossens
 • menukaartje diner bij Gérard Pangaud
 • Hure de langoustines et de ris de veau
 • Homard au Sauternes
 • Filet de sole au persil
 • Salade de Truffes fraîches
 • Bécasses
 • Fromages au Marc de Bourgogne
 • Soufflé au fruit de la passion
 • Friandises met de soufflerende citroencrème
 • Ine Droogh-Goossens: sigaren-ceremonie
Auteur: Ton van Es | Misset Horeca