Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

'Toetje' krijgt verfijnd aangezicht | Weekblad voor de bollenstreek

Datum: 19-12-1984

TOETJE KRIJGT VERFIJND AANGEZICHT

Noordwijk - Met een introductie van nauwelijks dertig seconden werd op maandag 10 december in Noordwijk een ontwikkeling aangekondigd die als verheugend-verrijkende aanvulling kan worden beschouwd op bestaande mogelijkheden in het rijke dessertgebied.

WIJNHUIS MAISON DU MÉE  

Tijdens een ingetogen viering van de 10de verjaardag van de nouvelle cuisine in Nederland, werd in het Noordwijkse sterrestaurant  De Graaf van het Hoogveen, een aantal verrassende gerechten geserveerd. Vanzelfsprekend vergezeld van excellent-passende wijnen waarvoor restaurant-eigenaresse Ine Droogh-Goossens een selectie maakte uit het assortiment van het jonge Larense wijnhuis Du Mée. Een selectie met één uitzondering: de dessertwijn die bij een nogal verrassende leverancier werd gevonden: Huize van Wely, de gerenommeerde patisserie/chocolaterie uit de Noordwijkse Hoofdstraat. Voor het eerst vond daardoor een rechtstreekse koppeling plaats van ideeën die bij een restaurateur en een patissier leven op het vlak van desserts.

HUIZE VAN WELY

Die koppeling is uitgemond in een verbintenis op niveau. De nouvelle cuisine stoelt immers op volkomen harmonie in smaak. Terwijl eigenaar Pieter Booy en chef-patissier Adriaan van Haarlem van Huize van Wely, al heel lang eenzelfde objectief nastreven op het gebied van desserts en dessertwijnen. Nog maar heel kort geleden resulteerde die inspanning in de perfecte harmonie te bewerkstelligen met een deel van het fameuze dessertassortiment. Die wijn, een excellente Riesling-Beerenauslese, bleek perfect te passen bij het dessert dat die maandag in de Graaf van het Hoogveen werd gebracht: een warm geserveerde tractatie van amandelcompote omgeven door bladerdeeg en bekroond door een schitterend slagorde van ragfijnen appelschijfjes.

 

 

De combinatie baarde opzien bij een select gezelschap 'kenners' onder wie Fon Zwart, Wina Born, Ton van Es en de wijnpublicisten Robert Leenaers en Hubrecht Duijker. Ton van Es over de dessert-combinatie: 'Van Wely wás naar mijn idee al heel bijzonder door zowel patisserie als chocolaterie van een zeldzaam hoog niveau te brengen. Als ze er dan, op datzelfde niveau ook nog in slagen een zo schitterende combinatie te maken van wijn en patissier-dessert, dan mag je spreken van een innoverende bijdrage!"

ROBERT LEENAERS 

Ook Robert Leenaers, een wijnpublicist met een liefde voor Duitse wijnen, bleek die maandag uitgesproken opgetogen over de combinatie, die als dessert op tafel kwam. 'Zeldzaam mooi', zo roemde ook hij. Waarbij Leenaers voorts meldde dat Duitse wijnen toch al fraai aansluiten bij de filosofie van de nouvelle cuisine.

de graaf van het hoogveen

'De harmonie tussen de wijn van Van Wely en het dessert van De Graaf is een onderstreping van die filosofie', zo vond hij.Vanzelfsprekend gaat Huize van Wely door met combineren en harmoniëren van patisserie en wijn. Behoorlijk gesterkt natuurlijk door het succes dat de Van Wely-wijn en het dessert 10 december  - als combinatie - scoorden.

MISE EN BOUTEILLES POUR GATEAUX 

Vanzelfsprekend zoekt de patisserie/chocolaterie niet alleen in Duitsland naar wijnen die de gerenommeerde produkten kunnen vervolmaken. Ook in Frankrijk wordt naarstig gespeurd. En zelfs voordat er in dat land een passende wijn is gevonden, ligt er een onderdeel van de etikettekst al gereed Huize van Wely is immers stellig van plan om op het etiket van de eerste Franse Van Wely-wijn de tekst te plaatsen 'Mise en bouteille pour gateaux'

 

 • uitnodiging 8 jarig bestaan resuarant De Graaf van het Hoogveen
 • menu diner 8 jarig bestaan
 • vlnr René Verkerk, Ruud Feekes, Ine Droogh-Goossens, Guy Teerlinck en Pieter Booy
 • vlnr Ruud Feekes, Hubrecht Duijker en René Verkerk
 • vlnr Ria Sijtsema, Henk Savelberg, Philip Mechanicus, Irka en Ronni Potsdammer
 • Pieter Booy en Robert Leenaers
 • vlnr Hans Martens, Jan Vergouwen en Gerard van der Veen
 • Ton en Ineke van Es
 • Ine Droogh-Goossens en Hans Martens