Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Club van fijnproevers | Wina Born | Avenue

Datum: 08-07-1978

Dat er op culinair gebied nog aangename ontdekkingen te doen zijn, ervoer Wina Born toen ze in een troosteloze straat in Noordwijk het restaurant van een modern hotel was binnengestapt. In Gouda waren de prestaties al niet minder. En mocht de lekkere trek u op een zondag overvallen? Ook dan kunt u daar terecht. 

KWALITEIT VOOR KWANTITEIT 

Men ziet het er aan de buitenkant niet aan af, dat dit een restaurant is met hoge aspiraties. In een moderne sfeerloze straat van Noordwijk, wat toch al niet zo'n sfeervolle badplaats is, een modern hotel, waar men de gebruikelijke tongen en tournedos zou verwachten. Maar pas op, als u hier gaat eten, dan moet u er wel even voor gaan zitten. Dit wordt niet alleen dineren op niveau dit wordt ook stilletjes genieten van kleine verfijnde hapjes, en hier vindt u dan een in Nederland zeer zeldzaam verschijnsel: kwaliteit gaat voor kwantiteit. 

volmaakte bediening

Een klein restaurant, met veel zorg ingericht, mooi servies, (ik had alleen graag een kleedje op het onderbord gezien, om schuiven van het bovenbord te voorkomen), mooi zilver, mooie glazen (zij het naar mijn smaak wat zwaar voor een elegante witte wijn of een subtiele Médoc, maar dat is zeer persoonlijk) en volmaakte bediening. Een fraaie kaart met drie menu's met keuzemogelijkheden. Een zeer goed systeem, dat ik altijd heb gepropageerd, maar dat in Nederland nog weinig ingang vindt. Als aperitief kozen wij alvast de witte wijn die ook bij het voorgerecht gedronken zou worden: een Montagny, een witte Bourgogne van de Côte Chalonnaise. Een wijn die men vrijwel nooit ziet, maar een keus die ik u met klem wil aanraden. Een zeer fraaie, interessante wijn, prachtig groen-glanzend, met die merkwaardige iets hooi-achtige geur, die hem zo boeiend maakt. En zeer redelijk geprijsd! f 27,50. Hierbij kwam een hapje van het huis, een pittig boerenomeletje. 

Uit de drie menu's van respectievelijk   f 49,50,  f 59,50 en f 69,50 kozen wij de middelste, van vier gangen. Wij proefden daarbij als voorgerecht respectievelijk de drie mousses en de Terrine de Turbotin (wat neerkwam op een van de drie in een grotere portie). Het aardige van deze laatste was, dat het een zeer fijne vismousse bleek, in een gelei van een sterke court bouillon met groenten. Bij de drie mousses was verder nog een andere vismousse en een mousse van kippelevers. Als tussengerecht was er een coquille Saint-Jacques in een Bourgeuil-saus en zwezerik met truffel in een cocotje. Alle twee verrukkelijke snoephapjes, geraffineerd, met groot gevoel voor het afwegen van smaken bereid.

stergerechten van de Loire 

Bourgeuil is een rode Loire-wijn, en één van de zeldzame rode wijnen die zich voortreffelijk met vis verstaan. Paling of zeebaars in Bourgeuil zijn stergerechten van de Loire. Ook met de coquille vormde deze stevige, vaak ietwat boerse rode wijn een zeer bijzondere combinatie en de kleine pikanterie in de saus gaf het schelpdier juist het tikje pit dat schelpdieren zo flatteert. Zwezerik met truffel is één van die in de hemel gearrangeerde culinaire combinaties. Tesamen sluimerden zij in een saus vol donkere aardse geuren onder het vederlichte, onder de lepel knappende bladerdeeg.

mag het ook lamsbout zijn

Op het menu stond lamsrug vermeld, maar de ober kwam vragen of de chef misschien lamsbout mocht bereiden. De rug was op. Ja, dat kan gebeuren. Ook bout kan voortreffelijk zijn. De chef kwam hem zelf aansnijden: onvoorstelbaar mooi vlees, mals, heel teer roze en met toch al die lekker pittige smaak van schaap die men al te vaak bij zuiglam mist. Hierbij een luchtige selderijpuree (zo goed voor wijn!). en grof geneden snijbonen. De kalfskotelet was er een van machtigen afmetingen en ook al zo prachtig tederroze gebraden. (U kent toch het criterium? Zo roze als de dijtjes van een opgewonden nimf...) Daarop een soort duxelles van truffel en dragon, verrassend, origineel. Allebei gerechten om een mooie rode wijn bij te drinken. Die was er dan ook: een Château Grand Puy Ducasse 1971 (f 52.50), een fraaie robuuste Pauillac, rijk in kleur, rijk in geur, in volle ontwikkeling, een wijn naar mij hart. (De wijnkaart van dit restaurant is nog in opbouw. Er komen binnenkort een aantal schoonheden er zijn ook bijzondere wijnen buiten de kaart - praat er eens over als u iets bijzonders wilt).  

GRAND DESSERT 

In de toestand van euforie waarin wij door deze gerechten en deze wijnen waren geraakt werden we overmoedig en namen het Grand Dessert in plaats van het menu-dessert. Tja, dat werd dan appel- en aardbeientaart, en chocolademousse, en allerzaligste sorbets. En wilt u eens een heel bijzondere ervaring hebben, praat dan nog eens verder en vraag of men u er een glas van die diep amberkleurige, fris en geurig zoete Muscat de Beaume-de- Venise bij zou kunnen schenken. Dat is dan om inderdaad nog lang verzaligd bij na te praten.(Er moet zelfs de zeldzame vin jaune uit de Jura zijn - met een puntje Gruyère...gaat dat proeven!) Om kort te gaan, een restaurant voor zeer individuele snoepers, voor een waarlijk gastronomisch avondje-uit en waarvan we waarschijnlijk nog veel zullen horen.

 

 

menu februari 1978

download pdf

Auteur: Wina Born | Avenue