Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Wijnkelders in Nederland | Hubrecht Duijker | FD

Datum: 07-03-1980

 

Ruim twee jaar geleden meldde ik in deze kolom reeds dat in Badhotel Zeerust te Noordwijk veelbelovend werd gekookt, terwijl de wijnkaart bovendien veel interessants bood. Inmiddels ben ik enkele keren in Zeerust terug geweest, en al proevende steeds dieper onder de indruk geraakt van chef Adriaan de Jongs sublieme kookkunst. 

Ook de wijnkaart groeide sterk in kwaliteit; het is een boekwerk van bijna bijbelse omvang geworden met uitvoerige beschrijvingen van alle streken, en een schat aan schitterende, met zorg geselecteerde wijnen. Ik reken deze kaart tot de mooiste van dit land. Al met al redenen genoeg om aan Badhotel Zeerust een meer uitvoerige bespreking te wijden.

Het exterieur van dit hotel - hoekig en karakterloos, net als de rest van Noordwijk - doet niet vermoeden dat je hier voortreffelijk kunt eten. De tafelaankleding van het restaurant - dat officeel "De Graaf van het Hoogveen" heet - licht echter al een tipje van de sluier op. Want men werkt hier met eenzelfde type zeer fraai serviesgoed dat in Franse sterrenzaken wordt gebruikt en ook de rest van het tafeldecor is zeer verzorgd. Het bedrijf voert een aardig vijfgangenmenu voor f 60,--. Dat is vandaag de dag een alleszins redelijke prijs. Niet lang geleden at ik in een bekend bedrijf in Leidschendam waar een hoofdgerecht (lamsbout) rustig f 49,50 kostte. (Tegelijkertijd, in februari, bracht Zeerust een compleet, inventief lamsmenu van vijf gangen voor f 65,--

Domaine Comte Georges de Voguë

Van het eerder genoemde menu heb ik diverse dingen kunnen proeven. De porties van chef De Jong zijn klein, zijn sauzen licht, de combinaties geraffineerd. Een der keuzemogelijkheden voor de eerste gang was huisgerookte rauwe Schotse zalm, in dillekruid gemarineerd en opgediend met een leuke saus waarin o.a. mosterd en een beetje bruine suiker zaten verwerkt. Ik heb ervan genoten. Ook zou men kunnen laten komen blank kippevlees, gevuld met kalfszwezerik, kiwigelei, pistachenoten en - heel opmerkelijk - een beetje ice-bergsla (die je heel goed proefde). Een der talrijke witte wijnen die men hierbij zou kunnen drinken is onze eigen Maastrichtse wijn; de Apostelhoeve Müller-Thurgau 1977(f 55,--). Maar ook de vollere Beaujolais Blanc 1976 van Louis Jadot zou er prima bij passen   (f 45,--). Ik wil ook niet onvermeld laten dat Zeerust een der zeldzame plaatsen is waar men de witte Le Musigny van het beroemde Domaine Comte Georges de Voguë kan drinken.

Deze legendarische Bourgogne wordt slechts in uiterst geringe hoeveelheden gemaakt - nog geen 2000 flessen per jaar, en in sommige jaren zelfs helemaal niet - en behoort tot de categorie wijnen waarvan je blij mag zijn ooit een glas in je leven te drinken. Zeerust biedt de 1974 aan, een jaargang die ik ken. Hij bezit momenteel een schitterend parfum dat een boeiende geurenmélange geeft van honing, specerijen, vanille en eikehout. Ook de smaak is in alle opzichten geweldig. Dezelfde wijn heb ik twee keer eerder geproefd, in 1977 (op het domein) en in 1978, en het viel me op hoe voorbeeldig hij zich heeft ontwikkeld. De prijs bedraagt f  210,--. Een witte wijn zou trouwens ook goed passen bij een der gerechten van de tweede gang, zoals de drie Limburgse kasasperges met een beurre blanc van waterkers. Gang nummer drie bestaat uit een keuze van drie visschoteltjes, waaronder kleine zeetongfilets met een ragout van rivierkreeftjes.

Chambertin Clos de Bèze

Bij het hoofdgerecht kan men kiezen uit vlees, wild of gevogelte. Zeer favoriet bij mij zijn de twee gebraden kwartels met een fijne, licht gearomatiseerde kruidensaus (zo lekker heb ik kwartel nog nooit gegeten). Hierbij past een mooie rode Bordeaux als de onbekende maar toch zeer goede Saint-Estèphe Ch.Morin 1970 (f 56,50), of de uit hetzelfde dorp afkomstige Ch. de Pez 1973 (f 50,--). Van de hogere wijn- en prijsregionen adviseer ik graag de Médoc Ch.La Lagune 1973 (f 67,50) en de Pomerols Ch.La Conseillante 1974 ( f 69,50) en Ch. l'Enclos 1970 (f 79,--). Een rode Bourgogne zou bij de kwartels ook niet misstaan. Van de royale reeks eminente wijnen uit dit gebied noem ik de Fixin Clos Napoléon 1973 van het Domaine Gelin (f 57,50) en de Monthelie 1972 van het Château de Monthelie (f 70,--). Ook wijs ik u op een der meest perfekte Bourgognes die ik ken; de Chambertin Clos de Bèze 1972 van het Domaine Drouhin-Laroze. Ik vind dit een magnifieke grootheid, een belevenis om te drinken (f 132,50). Na het hoofdgerecht volgt dan het dessert. Dit wisselt vaak; zelf genoot ik van zowel witte als bruine chocolademousse. Al met al is Badhotel Zeerust een bedrijf waar inventief en kwaliteitsbewust wordt gewerkt tegen nog alleszins redelijke menuprijzen. En dat maakt de rit naar Noordwijk terdege waard.

Badhotel Zeerust (restaurant De Graaf van het Hoogveen), Quarles van Uffordstraat 103, Noordwijk aan Zee. Tel. 01719 - 12723/14323. Keuken open van 12.00 - 14.30 en van 18.00 - 21.00 uur. Restaurant dinsdag en woensdag gesloten. De gastheer en gastvrouw zijn Joop Droogh en Ine Droogh-Goossens, die zelf vaak bedienen. 

menu Les Caprices

 

Auteur: Hubrecht Duijker | Financieele Dagblad