Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


 • Just Add Wine
  Ine Goossens & Ries van der Vlugt
  Feiko Clockstraat 139
 • 9665 BH Oude Pekela
 • M +31(0)620198832 Ries
  M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Culinaire reis Nederland-Lekkerland | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 22-09-1978

De Reis door Nederland-Lekkerland is begonnen. Mijn vierdaagse pelgrimstocht met zo'n veertigtal eters en drinkers langs het goede van ons land begon gunstig op het kasteel Ammersoyen. Deze vierkante burcht dateert uit 1300. Er speelde zich een middeleeuws liefdesdrama af toen het kasteel in de zestiende eeuw eigendom was van de adellijke familie Van Arkel.

De dochter van de kasteelheer raakte verliefd op iemand van lagere stand en moest derhalve het klooster in. Aan de vooravond van haar vertrek in 1590 werd een groot afscheidsfeest gegeven. Plotseling brak er brand uit. Tijdens het tumult zag men nog net hoe de minnaar zijn geliefde per paard ontvoerde. Men heeft nooit meer iets van het amoureuze tweetal vernomen. De heer Van Arkel van Ammersoyen overleed vijf dagen later aan zijn verwondingen.

"Wij hebben het uitgezocht, maar de heer Van Arkel heeft volgens onze archieven nooit een dochter gehad", vertelde mij de burgervader van Ammerzoden, mr.Haye Galama, die ons gezelschap verwelkomde, "het moet dus een legende of een buitenechtelijke dochter geweest zijn".

Inmiddels is het perfect gerestaureerde kasteel weer een romantisch centrum geworden. Het is eigendom van de Stichting Gelderse Kastelen en een van de vleugels is verhuurd aan de gemeente als stadhuis. Honderden paartjes willen ieder jaar trouwen in deze zalige omgeving en een receptie in de Ridderzaal of de kelderruimte van het kasteel geven. "Wij hebben daarom de trouwpartijen voor jongelui van buiten de gemeente enorm verhoogd. Het werd te gek voor onze ambtenaar", aldus de burgemeester, "maar de verhoogde prijs heeft geen invloed gehad op het aantal trouwlustigen". En dat is dan weer goed voor de gemeentekas.

Eenvoud

In de kelders van het kasteel werden we verwelkomd met een uitstekende Sancerre en een verrukkelijke warme ham. Er zal nog veel exclusiefs genuttigd worden op deze reis, maar deze ham bewees het geniale van de eenvoud. Als de kwaliteit maar goed is.

Pieter de Bruijn hofleverancier

Pieter de Bruijn, illuster wijnkoper uit Nijmegen, haalde ons op om in zijn zaak de hoogste Bordeaux te proeven. In het boekje "Reizen en Pleisteren", dat in 1985 verschenen is, staat: "Reeds in de middeleeuwen waren de wijnkopers zeer respectabele personen. Zij behoorden tot de voornaamsten der stedelijke adel en  vormden een afzonderlijk gilde". Pieter de Bruijn is zo'n voornaam persoon in Nijmegen. Hofleverancier, maar dan een echte, consul van Frankrijk en in het bezit van de hoogste wijnen uit de Bordeaux. In de bus sprak hij al met vuur over zijn wijnen en tegen de smaakvervlakking des tijds. Zijn familie verkoopt dan ook al meer dan 200 jaar wijn en dat van vader op zoon. Vier tafeltjes met drie "Grands Seigneurs" had hij neergezet in zijn kelders. Allemaal wijnen uit 1975, een topjaar. Ik zal ze niet allemaal opnoemen om u niet jaloers te maken, maar er was o.a. wel Château Latour - Pauillac, Lafite Rothschild - Pauillac, Lynch Bages - Pauillac, Léoville Lascases en Beychevelle - St.Julien en Moulis - Haut Médoc. Een goed begin voor onze expeditie. Blijkbaar zo goed dat plotseling ook de burgemeester van Ammerzoden binnen kwam stappen om een heerlijk glaasje mee te drinken.

Lekker Limburg en Prinses Juliana

Wij reizen nu verder naar "Lekker Limburg" om te eten in Prinses Juliana, ons enige twee-sterren restaurant, Limburgse wijn te proeven en te lunchen op Château Neercanne, maar daarover morgen.

 

 • Ine Droogh-Goossens bedankt Bob Goudsmit. Op de achtergrond o.a. Albert van Trojen, Eimert Teekens en Ciska Goudsmit
 • Bob Goudsmit en Ine Droogh-Goossens
 • Ine Droogh-Goossens voor Restaurant Nolet in Yerseke
 • De burgemeester van Ammerzoden, mr. Haye Galama, brengt met de deelneemsters Irene Teulings, Ine Droogh-Goossens, Annemiek van Trojen en Catoke van Cleef (v.l.n.r.) een toost uit op Nederland-Lekkerland

 

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal