Just Add Wine | Ine Goossens & Ries van der Vlugt

Just Add Wine 

from Nature with Love 

Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.

most wanted wines

If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.

REFERENTIES

read the story online

Wat ambiance en keuken betreft zou een bedrijf als De Graaf van het Hoogveen natuurlijk lid moeten zijn van de Alliance Gastronomique Néerlandaise, het verbond waartoe de meeste toprestaurants behoren. Dat dit tot nu toe niet is gebeurd, heeft misschien te maken met communicatie en presentatie. De mailings bijvoorbeeld van dit restaurant demonstreren een zangerig taalgebruik, waarvan ook ik vaak de kriebels krijg.

read the story online

Er waren deze avond zeven gangen met zeven even voortreffelijke wijnen. Aan de muren hingen kleurenopnamen van geslaagde gerechten, die de culinaire fotograaf van Gourmet had gemaakt.

read the story online

Onze nationale wijnschrijver Hubrecht Duijker overweegt nu zijn volgende standaardwerk aan Piedmonte te wijden. Er werd weer buitengewoon goed gekookt in de Graaf van het Hoogveen. Dat vond ik niet alleen, maar ook mijn buurman Heinz Winkler, de chef-kok van Tantris in München. Heinz heeft drie sterren van de Michelin-gids en behoort daarmee tot de exclusieve groep topkoks als Bocuse, Chapel, Haeberlin en Vergé. Hij kreeg die drie sterren al op 31-jarige leeftijd en was daarmee de jongste kok, die ooit zo hoog scoorde. Heinz was dik tevreden over de prestaties van zijn jonge collega in Noordwijk.

read the story online

Vanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de

read the story online

Heel onopvallend reisde Ine in 1976 mee met een culinair weekend, dat Thomas Lepeltak georganiseerd had in Engeland met Paul Bocuse als gast-kok en in het teken stond van de 50th anniversary of the coronation of Her Majesty Queen Elizabeth II.

read the story online

In april echter begon een bijzonder luxueus ingericht Koetshuis aan zijn tweede leven onder leiding van Ine Droogh-Goossens, ooit de drijvende kracht achter het restaurant De Graaf van het Hoogveen. Het ziet er naar uit dat zij de eigenzinnige strategie van Frisch voortzet. Ine Droogh-Goossens heeft een koers uitgestippeld en lijkt die vastberaden te volgen.

read the story online

De bekroonde mailing, gericht op het bedrijfsleven en potentiële gasten, bestaat uit een aankondiging voor een Kerstdiner met een antwoordkaart. Hierop werd een persoonlijke brief gezonden aan de geïnteresseerde gast met meer informatie. Ine Droogh-Goossens, directeur van 't Koetshuis in Rhenen is erin geslaagd op een uitnemende wijze een prachtig uitgevoerde mailing te verzorgen.

read the story online


  • Just Add Wine
    Ine Goossens & Ries van der Vlugt
    Feiko Clockstraat 139
  • 9665 BH Oude Pekela
  • M +31(0)620198832 Ries
    M +31(0)651416898 Ine

Openingstijden

Service

Verzenden

Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD

doos 12 flessen Vinologix

 

 


 

Op de hoogte blijven

Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail

Beste wijnkaart van Nederland | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf

Datum: 24-12-1981

Het Giscours-concours

de beste wijnkaart van Nederland

Bestaat de perfekte wijnkaart eigenlijk wel? Daaraan is de jury hevig gaan twijfelen na het bestuderen van de tientallen wijnkaarten die werden ingezonden. Want de wijnkaart met én een volledig assortiment, harmonieus verdeeld over de diverse gebieden, zorgvuldig geselekteerd én voldoende halve flessen én een visueel aantrekkelijke, tevens overzichtelijke presentatie én een correcte schrijfwijze van namen en classificaties én een aantrekkelijk prijsniveau én informatie over de aangeboden wijnen die was er gewoon niet bij.

in de beperking toont zich de meester

Toch kwam de jury vrijwel probleemloos tot een eensgezinde keuze. Als beste wijnkaart van Nederland werd gekozen die van De Graaf van Hoogveen (Noordwijk aan Zee). Bij de verkiezing van deze wijnkaart- die haast op een boekwerk lijkt - wordt echter wél de kanttekening geplaatst dat zich in de beperking de meester zou moeten tonen. Dat geldt zowel voor de hoeveelheid aangeboden wijnen als voor de wel heel erg overdadige toon van de tekst.

Niettemin véél lof voor de uitstekende, kwalitatief zeer hoge selektie, voor de in het algemeen zeer zorgvuldige benaming, voor de mogelijkheid om naast de hele en halve flessen ook een reeks goede wijnen per glas te kunnen bestellen, voor de goede rangschikking der wijnen (met inhoudsopgave vooraf), en voor de verdienstelijke poging om de diverse wijnsoorten te karakteriseren. Een goede tweede plaats krijgt toegewezen De Keizerskroon (Apeldoorn). De selektie is hier kleiner maar ook met grote zorg gemaakt. De presentatie is in alle opzichten keurig verzorgd. Informatie over wijnsoorten of individuele wijnen ontbreekt echter totaal. Voorts heeft de jury nog enkele eervolle vermeldingen toegekend.

Ine Droogh-Goossens ontvangt Cep de Giscours uit handen van Prins Bernhard

de jury

De jury werd gevormd door: Wina Born, Huib Brand, Hubrecht Duijker, Ton van Es, O.E.K.Hartung, Robert Leenaers, Thomas Lepeltak, Michel van der Plas, Ronnie Potsdammer, B.D. Proos Hoogendijk, Ton Zeelenberg.

 

Giscours-concours: eerste en tweede plaats op voorgrond links Ine Droogh-Goossens en rechts Hans van Eenennaam van de Keizerskroon

Auteur: Thomas Lepeltak | De Telegraaf | Stan Huygens Journaal